Zobacz pełną wersję : karta graficzna AGP
jackrabbit
25-12-2010, 20:50
co najlepszego mozecie polecic na AGP? ogolnie zadowolony jestem z mojego zabytka, lightroom 3 smiga, pse smiga, system smiga ale karte mam geforce 6200 i nie da sie grac w kilkuletnie gierki nawet
kompa nie chce zmieniac, chce wydac paredziesiat funtow na grafike i miec spokoj... niby proste ale na agp ciezko cos sensownego znalezc, pomoze ktos? szukam na ebayu i amazonie
Ja mam Gainward GTS250 512mb i mi wystarcza do gierek czasem, no i i PS LR :) Generalnie karta ok tylko pasuje zmienic chlodzenie po 10 miesiacach uzytkowania temperatura waha sie miedzy 35-43 C w spoczynku tzn podczas normalnej pracy przy grach skacze do 60 i wyzej.
jackrabbit
25-12-2010, 21:19
Ja mam Gainward GTS250 512mb i mi wystarcza do gierek czasem no i i PS LR :)
ale nie widze tego cholerstwa na AGP
Sapphiron
25-12-2010, 21:31
ja ma Sapphire x800 GTO 256Mb. Ciagnie nieźle nawet gry typu Need for Speed czy Doom 3
jackrabbit
25-12-2010, 22:07
no wszystko super ale tego co polecacie to nie widze na AGP
znalazlem takie cos
http://www.amazon.co.uk/nVidia-GeForce-Graphics-Graphic-adapter/dp/B00270O048/ref=sr_1_14?s=computers&ie=UTF8&qid=1293306828&sr=1-14
te 80 funtow jestem w stanie z bolem serca wydac, karta wydaje sie sensowna, jesli dobrze rozumiem to nawet HD telewizorek moge pod to podpiac
ale jesli ktos moze polecic cos rownie dobrego to wezme to pod uwage
Sapphiron
25-12-2010, 22:18
skoro kolego nie widzisz x800 GTO pod AGP (czyli większośc tego produktu) to coś cięzko z oczkami albo wyszukiwarką :P no chyba że w jukeju sprzedawane sa pod iny standard...
Najszybsza karta na AGP to Radeon 3850. Mam taka karte w desktopie i jeszcze daje rade... przeszedlem ostatnio STALKER-y, Bioshocka i pare innych gier. Jezeli nie grasz, to oczywiscie nie ma sensu wymieniac karty.
80 funciaków czyli ok. 400zł za dosyć starą kartę to moim zdaniem zdzierstwo... Najlepszym roziwązaniem byłaby zmiana kompa - i tak Cię to czeka prędzej czy później.
W PL uzywke idzie dostac za jakies 250... R3850 moze i jest niemlody, ale daje rade - na pewno wychodzi taniej niz nowy komp, bo nowy komp to juz nowy proc, plyta, pamieci _i_ karta.
jackrabbit
25-12-2010, 23:12
no wlasnie takie cos jak ten r3850 czy to co poleca Sapphiron bardzo by mi pasowalo tylko znalezc to na AGP w jukeju to jak trafic szostke w totolotka, kompa nie chce zmieniac w ciagu najblizszego roku bo bede mial inne wydatki, a jak zmienie to juz na cos konkretnego raczej
zima jest i chce sie czasami w cos zagrac a to co mam teraz to badziewie straszne jest :)
nie wiem, na allegro znalazlem od razu, na ebayu i amazonie szukam i nie widze :)
80 funciaków czyli ok. 400zł za dosyć starą kartę to moim zdaniem zdzierstwo... Najlepszym roziwązaniem byłaby zmiana kompa - i tak Cię to czeka prędzej czy później.
Bo to sa eksponaty muzealne, zobacz sobie ceny starych pamieci........niestety jak wchodzi nowe to stare z czasem zdrozeje....poza tym to jest nieuzywana karta i dlatego tyle kosztuje;)
Uzywke kupic z serii 7xxx i bedzie git, tylko dowiedz sie dokladnie jaki zasilacz masz i czy pociagnie.
X800GTO jest kilka razy slabszy niz 3850 ;] Naprawde, jezeli juz chcesz cos dolozyc na AGP, to tylko 3850, ostatecznie 4650, jest slabszy, ale moze bedzie latwiej dostac, bo nowszy.
Sapphiron
26-12-2010, 11:40
Możliwe że i jest słabszy ale naprawdę daje rade :)
Zalezy w co sie gra ;] dla mnie 3850 ledwo daje rade juz niestety i to w 1280x1024...
Tu jest sensowne pozycjonowanie chipow, jesli ktos jest zainteresowany:
http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-graphics-card-recommendation-upgrade,2803-7.html