PDA

Zobacz pełną wersję : Skradziony Nikon D300 i obiektywy Nikkor 17-55 oraz 80-200

Argestes
24-12-2010, 01:29
Niestety dołączyłem do grona osób które jednego dnia straciły swój sprzęt fotograficzny za sprawą złodzieja, jeśli ktoś się spotkał z okazyjną propozycją zakupu następującego sprzętu, to proszę o kontakt:

1. aparat Nikon D300 , nr seryjny 4036250
2. obiektyw Nikkor AF-S DX ED 17-55/2,8 G (IF) , nr seryjny L380834
3. obiektyw Nikkor AF 80- 200/2,8 D ED , nr seryjny jeszcze nie ustalony, model dwupierścieniowy z charakterystycznym pęknięciem pierścienia plastykowego, przy śrubce, służącego do przestawiania z trybu automatycznego na manualny
4. karta pamięci Compact Flash Lexar Professional UDMA 8GB 300x Speed, a na niej sporo zdjęć z latania na szybowcach w górach...
5. zestaw Cokina: pierścień redukcyjny fi 77, holder Cokin, filtr polaryzacyjny okrągły Cokin P164 z rysą, dekielek do holdera Cokin z nadłamanym uchem

Sprzęt został skradziony we Wrocławiu i mógł być oferowany do sprzedaży po dniu 8.12.2010

Jeśli jest na forum specjalny wątek ze skradzionym sprzętem to proszę Moderatorów o przeniesienie mojego postu do tego wątku.

Kontakt do mnie [email protected]

Pozdrawiam
AL

M2SC
24-12-2010, 01:39
współczuje z powodu straty sprzętu - zaglądaj często na allegro - ja jakbym cos zauważył niezwłocznie poinformuje

reggy
24-12-2010, 01:44
Cholercia, dałbym sobie rękę uciąć, że niedawno przeglądając obiektywy 80-200 na allegro (albo na stronie jakiegoś komisu) był jeden z pęknięciem przy przełączniku! Przeszperam historię przeglądarki.
Edit:
A nie, jednak to był 70-200 i w dodatku stara aukcja.
W każdym razie życzę powodzenia, oby sprzęt gdzieś "wypłynął".

Umbra
24-12-2010, 01:55
Też tam mieszkam. A jak Ci skradli? Z mieszkania/studia, czy na ulicy?

pentaksik
24-12-2010, 10:08
Współczuję, będę czujny na allegro.

A możesz się podzielić z nami okolicznościami kradzieży? Tak jako przestrogę dla nas wszystkich.

sztefanek
24-12-2010, 10:30
Cholercia, dałbym sobie rękę uciąć, że niedawno przeglądając obiektywy 80-200 na allegro (albo na stronie jakiegoś komisu) był jeden z pęknięciem przy przełączniku!

Uważaj reggy bo stracisz rękę a to dlatego, że pęknięcie te jest bardzo typowe dla tego obiektywu. Sam mam taki z pękniętym pierścieniem więc nie można tylko tym się sugerować. Wiem Argestes co czujesz :???: i życzę pomyślnego zakończenia sprawy.

Argestes
24-12-2010, 10:43
Współczuję, będę czujny na allegro.

A możesz się podzielić z nami okolicznościami kradzieży? Tak jako przestrogę dla nas wszystkich.

Sprzęt został skradziony z torby fotograficznej pozostawionej w samochodzie firmowym, do którego miało dostęp kilka osób. Upłyneło niestety trochę czasu gdy zorientowałem się że zostawiłem tam aparat i zastałem już tylko pustą torbę bez sprzętu... Sprawa została zgłoszona na policje i pozostaje mi tylko teraz śledzić aukcje i rozpytywać czy ktoś coś nie wie.

Uważaj reggy bo stracisz rękę a to dlatego, że pęknięcie te jest bardzo typowe dla tego obiektywu. Sam mam taki z pękniętym pierścieniem więc nie można tylko tym się sugerować.(...).

Co do pękania tego pierścienia to racja przy tym obiektywie do dosyć spotykana sprawa, w moim egzemplarzu był on przy tej małej śrubce całkowicie ułamany i przytrzymywało się palcem przy zmianie by nie wypadał.

Lazyboy
25-12-2010, 01:10
Sprzęt został skradziony z torby fotograficznej pozostawionej w samochodzie firmowym, do którego miało dostęp kilka osób. Upłyneło niestety trochę czasu gdy zorientowałem się że zostawiłem tam aparat i zastałem już tylko pustą torbę bez sprzętu... Sprawa została zgłoszona na policje i pozostaje mi tylko teraz śledzić aukcje i rozpytywać czy ktoś coś nie wie.

Wspolczuje straty, niemniej jednak tak to jest z samochodami do ktorych ma dostep wiele osob .... niczego nie sugeruje ale przyjzalbym sie wlasnie tym osobom.

Pozdrawiam

szarakdorsz
25-12-2010, 07:51
A niechaj komuś ręka uschnie. Co za kraj... co za ludzie... (nie mówię o ogóle)

Jacek Wrzesińsk
25-12-2010, 19:56
Współczuję!:evil:(A nech mu ręka uschnie). A tak na marginesie to mój 80-200 też ma pęknięty pierścień,to częsta przypadłośc tego obiektywu.

lukaszD1x
25-12-2010, 21:10
Co by jutra nie doczekał jak tak można :( tymaj się !

krzall
26-12-2010, 22:51
Cholercia, dałbym sobie rękę uciąć, że niedawno przeglądając obiektywy 80-200 na allegro (albo na stronie jakiegoś komisu) był jeden z pęknięciem przy przełączniku! Przeszperam historię przeglądarki.
Edit:
A nie, jednak to był 70-200 i w dodatku stara aukcja.
W każdym razie życzę powodzenia, oby sprzęt gdzieś "wypłynął".

Witam
dokładnie ten sam na allegro chyba widziałem .... pęknięcie w okolicy przełącznika...
trzeba powertować stronki...
Pozdrawiam

c0lin
26-12-2010, 23:07
Smutnie :/ Ręce opadają, trzymaj się stary

volvo
02-01-2011, 12:17
poinformuj serwis Nikona z podaniem numerów seryjnych, jak kiedyś trafi sprzęt do naprawy do autoryzowanego to powinni Cię o tym fakcie powiadomić.

p4oj
03-01-2011, 21:06
Wspolczuje straty, niemniej jednak tak to jest z samochodami do ktorych ma dostep wiele osob .... niczego nie sugeruje ale przyjzalbym sie wlasnie tym osobom.

Pozdrawiam

Popieram w całej rozciągłości. Złodziej [...] by całą torbę. Nie bawiłby sie w wyciąganie z torby ryzykując złapanie.
Czas, czas, czas.
Mało tego, trzeba wiedzieć co sie kradnie a nie sadzę zeby był na to czas. Dla mnie to oczywiste.

ajphotography
04-01-2011, 10:58
Masakra. Mam nadzieje ze cos sie wyjasni i odzyskasz sprzet ja bym nie odpuscil.