Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zachód nad Lough Gur
Witam, troszke słońca w te zimowe dni. ;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img35.imageshack.us/i/mg9486.jpg/)
Bardzo ładne światło,namacalny klimat..Kupuję to zdjęcie jako wierną rejestrację wycinka rzeczywistości,kadr troche niezdecydowany jednak.
Ładne światło i delikatny kolor.Pozdrawiam
Tak pięknie zaświeciło, jak ładnie drzewka pokolorowało :)
Zdjęcie pod względem kolorystycznym bardzo na tak.
za przedmówcami kolorystycznie i obróbkowo na tak, kadrowo Michale niezbyt mi pasuje, mz. zbyt dużo lewej która wprowadza taką wzrokową asymetrię, brak harmonii w tej fotografii :)
Nic mądrego tu nie wymyślę ;).
Światło miodne, kolory też niczego sobie, ale kadr wydaje się być lekko kontrowersyjny ;).
Wiem doskonale jak ciężko zgrabnie upchnąć w kadr takie szpalery drzewek, ale warto czasami pokombinować.
Wiem, że pewnie i Ty kombinowałeś, ale w tym wydaniu nie jest zbyt klarownie ;).
Może trzeba było podejść bardziej w lewo i kadrować począwszy od drugiego od lewej szpaleru drzewek, troszeczkę z niższej perspektywy, starając się umieścić to teraz centralne drzewko w mocnym punkcie, zarazem starając się pokazać trochę więcej prawej strony.
Nie wiem jak tam było, to Ty doskonale wiesz, a ja tylko tak sobie głośno myślę :).
Nic mądrego tu nie wymyślę ;).
Światło miodne, kolory też niczego sobie, ale kadr wydaje się być lekko kontrowersyjny ;).
Wiem doskonale jak ciężko zgrabnie upchnąć w kadr takie szpalery drzewek, ale warto czasami pokombinować.
Wiem, że pewnie i Ty kombinowałeś, ale w tym wydaniu nie jest zbyt klarownie ;).
Może trzeba było podejść bardziej w lewo i kadrować począwszy od drugiego od lewej szpaleru drzewek, troszeczkę z niższej perspektywy, starając się umieścić to teraz centralne drzewko w mocnym punkcie, zarazem starając się pokazać trochę więcej prawej strony.
Nie wiem jak tam było, to Ty doskonale wiesz, a ja tylko tak sobie głośno myślę :).
Pawle, wlasnie problem w tym, że chciałem pokazać więcej prawej, ale niestety rosły tam bardzo brzydkie krzaczory (kawalek ich widac) i zalsanialy to co najlepsze, czyli same jezioro.
Dziękuje za uwagi.
Pawle, wlasnie problem w tym, że chciałem pokazać więcej prawej, ale niestety rosły tam bardzo brzydkie krzaczory (kawalek ich widac) i zalsanialy to co najlepsze, czyli same jezioro.
Zatem nie pozostaje mi nic innego, jak uderzyć na odsiecz z siekierką ;):mrgreen::mrgreen::mrgreen:.
Michał,dość dobrze pokazany kadr w ładnych kolorach,duży plus za światło... lecz faktycznie brak trochę tej prawej... wiem,wiem "krzaczory". Mnie też często wkurzają.
Lekko przeostrzony, ale bardzo ładny kadr. :-). Jedynie na obrzerzu po prawej stronie kadru występlowałabym te krzaczki, albo przesunęłabym kadr w lewo.
Bartekkw
20-12-2010, 21:55
przyjemne kolorki i światełko - co do kadru to już Koledzy napisali :)