Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Droga.....
.......zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img87.imageshack.us/img87/8905/50724195.jpg)
pozdrawiam :)
Nikonozaur
20-12-2010, 09:51
Dobre, mocne BW (chyba nawet wiem skąd czerpałeś natchnienie) i przestrzeń, w którą wprowadza tytułowa droga. "Lżejsze" niebo dodaje klimatu. Wchodzę w to.
Bardzo dobre - swietne neibo i ładnie zrobione BW.
Chyba razem z Guinessem byliscie na plenerze:-)
Ładnie, czysto i przestrzennie. Podoba mi się konwersja.
Bardzo dobre - swietne neibo i ładnie zrobione BW.
Chyba razem z Guinessem byliscie na plenerze:-)
to fotka z wrześniowego pobytu w Irlandii, przeleżała w szufladzie trochę czasu, ale jest tam jeszcze wiele, wiele nefów :)
krzysztofz24
20-12-2010, 10:58
Taki klasyczny, bardzo dobry drogowy kadr. Sam chcialbym kiedys taki ustrzelic. Podoba mi sie rowniez BW jakie zrobiles.
Rozwija wyobraźnię, ciekawe dokąd prowadzi ta droga :) Oczywiście dokładam się do gratulacji!
Dobry kadr w dobrym BW :-)
Jest dobrze - podoba sie ;)
Taki klasyczny, bardzo dobry drogowy kadr. Sam chcialbym kiedys taki ustrzelic. Podoba mi sie rowniez BW jakie zrobiles.
Klasyczny to on nie jest jednak myślę,przez to jakoś tak mało wciągający(co powinno być cechą kadrów z drogą)dlatego mnie jakoś nie zachwyca-pstrykowaty taki trochę.
Ładnie ułożone w kadrze i bardzo dobre BW.Pozdrawiam
Żeby takie bezdziurawe drogi u nas były, hymm rozmarzyłem się.
oo...bardzo dobra praca Janku! Podziwiam
jacekz40
20-12-2010, 13:55
i ja też szukam takiej drogi :)
Super zdjęcie, podoba się jak cholera :)
Bardzo fajne zjecie i pasuje mi tutaj brak koloru .
jurek1906
20-12-2010, 20:23
Udany kadr,przyjemne bw :).
i ja też szukam takiej drogi :)
Super zdjęcie, podoba się jak cholera :)
w Polsce nie znajdziesz :-(
..bardzo przyjemny w odbiorze kadr w świetnym BW. Z wielką ochotą zobaczyłbym też w kolorze.
JaroPienza
20-12-2010, 20:34
widzę ,że nie tylko mi zakręty w głowie ;)... nie wiem nic o zdjęciach w CZ/B konwersji,ale co do kadru to wydaje mi się lekko spłaszczona podłoga.Niebo świetnie buduje dramat tej scenerii.Natomiast brakuje mi doprowadzenia przez drogę do tego nieba. W momencie gdzie droga się kończy niestety ściąga wzrok w dół. Rozumiem ,że tak została stworzona. Ale dążymy przecież do doskonałości w pozytywnym sensie tego słowa znaczeniu.
widzę ,że nie tylko mi zakręty w głowie ;)... nie wiem nic o zdjęciach w CZ/B konwersji,ale co do kadru to wydaje mi się lekko spłaszczona podłoga.Niebo świetnie buduje dramat tej scenerii.Natomiast brakuje mi doprowadzenia przez drogę do tego nieba. W momencie gdzie droga się kończy niestety ściąga wzrok w dół. Rozumiem ,że tak została stworzona. Ale dążymy przecież do doskonałości w pozytywnym sensie tego słowa znaczeniu.
nie zawsze się tak da - niestety, ta droga chowała się w dole :)
maniak666
20-12-2010, 22:13
A cóz to-moda jakaś na drogowe kadry?:wink: Fajne-właśnie w BW.
Ładny obrazek. Podoba mi się zestawienie delikatnie zrobionego nieba z mocnym, kontrastowym dołem.
Janku, napisze Ci te same słowa (a niech mają używkę wielbiciele spisku o nazwie TWA :) ): wyszło moim zdaniem przepieknie analogowo.
Zresztą nie raz Twoja obróbka zmierza w tym kierunku.
Uważam, że świetnie rozegrałeś kadrowanie, a poprowadzenie wszystkich lini dotyczących drogi w ten właśnie sposób mówi samo za siebie.
Bardzo dobre zdjęcie, w moim guście - jeżeli moge tak napisać. Chciałbym zobaczyć w dużym formacie, bo droga świetnie prowadzi wzrok w głąb kadru.
Konwersja jak ulał do tematu.
Fajna konwersja. I nie tylko ;)
Paablitos
21-12-2010, 07:37
Dobra robota:).
Pozdrawiam, Pawel
Pablo 77
21-12-2010, 19:24
No Janku nareszcie w domu:):):)
Nie ma jak to nikoniarze!!!!!!!!!
Bardzo dobre foto............jak dla mnie:)
Pzdr
martinez
21-12-2010, 19:49
Ładna droga... ładne zdjęcie Janku :)
a mi brakuje ostrości na niebie : o
Osobiscie lubie drogowe kadry, te bardziej "wybujane", ale i te proste - ten rowniez mi sie podoba, glownie za sprawa ciekawej konwersji do BW. :D