Zobacz pełną wersję : f100
Witam wszystkich i proszę o radę: nie działa przełącznik pola autofokusa na tylnej ściance. Co może być przyczyną?
sprocket
10-01-2007, 05:55
Rozwin troszke, mysle ze sie znasz na rzeczy ale pytam czy masz ustawiony autofocus na single area ?
Dzięki sprocket za reakcję, aparat chyba za rzadko był używany. Kolejna sprawa to za słabe były akumulatory.
Ale mam kolejne pytanie, gdzie włączyć beep świadczący o zaostrzeniu na obiekcie? :)
Za cholerę nie mogę znależć, chyba, że wogóle go nie ma... W f90x trzeba było łączyć się z PC, a tu? I prośba o namiar na soft do odczytu liczby strzałów migawki w F100, najlepiej free. Dziękuję z góry.
Przepraszam, że powtarzam pytanie, ale tak będzie czytelniej: czy F100 ma możliwość ustawienia sygnału zaostrzenia na obiekcie. Pozdrawiam.
Witam wszystkich i proszę o radę: nie działa przełącznik pola autofokusa na tylnej ściance. Co może być przyczyną?
to się czasami zacina.. to normalne ;)
Przepraszam, że powtarzam pytanie, ale tak będzie czytelniej: czy F100 ma możliwość ustawienia sygnału zaostrzenia na obiekcie. Pozdrawiam.
nie masz instrukcji??
mój efsto nie wydaje dzwięków ;)
ale chyba to wyłączyłem...
To powiedz, gdzie wyłączyłeś, w instrukcji nic nie mogę znaleźć.
u mnie tez nic nie jest napisane..
z drugiej strony, w syfsze pierwsze co zrobiłem to wyłączenie beep ;)
Od 3 lat używam w D70, od 2 lat w F90x, chciałbym też w F100. To wiesz, czy taka opcja istnieje czy nie?
snake, zobacz tutaj: http://www.sprzet.darekfoto.pl/
Pozdrawiam
Obawiam się że F100 nie posiada funkcji dzwiękowego potwierdzenia ustawienia ostrości.
Wszystkie ustawienia indywidualne są ustawiane w "custom" a tam są tylko 22 ustawienia i wśrod nich nie ma nie tylko sygnału dźwiękowego ale również opcji pozostawienia końcówki filmu na zewnątrz kasetki co czasem przeszkadza.
Vadim, cede dzięki, do darekfoto dzwoniłem nawet, ale człowiek nie wie, dawno się w to bawił, co do custom, fakt, brak opcji, ale myślałem, że sprawa ma się tak, jak z dx, który schowany jest "w kącie ISO :)
Nie szukaj. F100 nie ma opcji dźwiękowego potwierdzania ostrości.
Czyli co, szukałem kwiatu paproci? Dzięki wojjan. Pozdrawiam.