Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wschodzik na zasniezonej łace...
krzysztofz24
19-12-2010, 19:48
Witam:-)...czyli miejscowka znana z moich ostatnich prac. Jeden z kadrow ktore udalo mi sie wystrugac.
Jak sie komus spodoba to fajnie...ale przede wszystkim zalezy mi na Waszych opiniach co do obrobki...takich o to kadrow ze sniezna podloga:-). Ile to sie trzeba nakombinowac z WB i kolorami zeby wyszla poprawna barwa(mam nadzieje ze jest oki, jak ktos ma uwagi to chetnie wyslucham). Poza tym z racji na to ze podloga ma bardzo drobniutka fakture, dodatkowa ja jeszcze podostrzylem....
Takze wszelkie uwagi obrobkowe mile widziane:-).
Zapraszam do ocenki.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img834.imageshack.us/img834/3763/dsc0462edytowany1kopiae.jpg)
Bardzo mi sie podoba ta praca - swietnie wypelnia kadr ta trawka w LD.
Ladnie wyszlo... ;) Podoba mi sie to swiatelko na podlodze :D
Nikonozaur
19-12-2010, 21:38
Ladnie wyszlo... ;) Podoba mi sie to swiatelko na podlodze :D
Mam te same odczucia.
krzysztofz24
19-12-2010, 22:58
Wpisy tylko 3... ale za to pozytywne:-). Ale moze ktos sposrod milczacej;-) ponad stuosobowej grupy ktora obejrzala to zdjecie, pokusi sie skrobnac pare slow i swoich uwag.
Bartekkw
19-12-2010, 23:15
No to 4-ty wpis. Rozpisywać się nie będę - jest OK Krzysiu, aczkolwiek przydałby się jaki mocniejszy akcent w pierwszym planie
jacekz40
19-12-2010, 23:36
ktos sposrod milczacej ponad stuosobowej grupy ktora obejrzala to zdjecie, pokusi sie skrobnac pare slow i swoich uwag.
taaa przyznaję się ja też tam byłem i nie dopełniłem swojego obowiązku. Proszę o wybaczenie :smile:
jest dobrze :) ale nie bardzo dobrze ;) (specjalnie, żeby Ci na ambicję wjechać) :mrgreen:
ostrytux
19-12-2010, 23:39
Ładnie, czysto, kadr z pomysłem dobrze zbudowany, być może deczko więcej prawej by się przydało ;)
krzysztofz24
20-12-2010, 10:51
(....)
jest dobrze :) ale nie bardzo dobrze ;) (specjalnie, żeby Ci na ambicję wjechać) :mrgreen:
I tu przypomina mi sie pewien dialog z Kilera;-):-):
-Ryba, masz byc jak wsciekly pies.
-Bede.
-Masz byc jak bulterier.
-Bede
-Masz byc...jak Tommy Lee Jones w Sciganym.
-Bede!
Czyli cieszy mnie, ze uwazasz ze jest dobrze...ale jak ma byc bardzo dobrze, to bedzie:twisted:
A ogolnie to podziekowal wszystkim za wpisy i uwagi.
Ładnie się dzieje na podłodze :-D
Bardzo dobry kadr,światło i kolor.Pozdrawiam
Podoba mi się Krzysztofie delikatna paleta barw jaką tutaj zaserwowałeś, tfu oczywiście to natura, a Ty tylko i aż ciekawie to pokazałeś :).
A, że wschody potrafią być mocno "barwne", szczególnie te zimowe w górach miałem okazję niedawno się przekonać na własne oczy.
Ale właśnie ta stonowana kolorystyka wydaje się tu bardzo na miejscu.
Fajnie pokazana podłoga urozmaicona tą kępką traw, piękne światełko ścielące się po śnieżku, pastelkowe niebo :).
Co do kadru, to ja osobiście wolałbym jakby nie było tych drzewek po prawej stronie.
Wiem, że chciałeś zrównoważyć kompozycję, ale moim zdaniem jakby było tylko jedno drzewo z lewej, słoneczko w mocnym po prawej i całości dopełniłaby ta rozświetlona podłoga, czułbym się już wystarczająco kontent :).
Ale tak jak jest też bardzo mi się podoba :).
jurek1906
20-12-2010, 20:05
Przyjemnie się ogląda :).
super kolory,extra światełko na podłodze a ta trawka tak "czysto" pokazana...bomba=bardzo dobre zdjęcie.
Ładnie, czysto, kadr z pomysłem dobrze zbudowany, być może deczko więcej prawej by się przydało ;)
Podpiszę się :-)
Przemyślany kadr z magią poranka ...podoba się