PDA

Zobacz pełną wersję : Galeria Ślubna

Grand.
19-12-2010, 16:18
Witam,

Tydzień temu znajoma poprosiła mnie o sfotografowanie swojego ślubu. Fotki wyszły elegancko, obróbka zakończona, jednak nie mam zielonego pojęcia w jakiej formie mam jej to zaprezentować. Nie oddam jej przecież płyty DVD z folderem zdjęciowym. Chodziło mi o zrobienie jakiegoś pokazu, galerii, ale nie mam pojęcia jak i czym.

Strus
19-12-2010, 16:25
Jesli forma elektroniczna to pokaz slajdow zrobisz nawet w Windowsie (nie pamietam jak sie to narzedzie nazywa)

co4en
19-12-2010, 16:27
Witam,
Fotki wyszły elegancko, obróbka zakończona, jednak nie mam zielonego pojęcia w jakiej formie mam jej to zaprezentować.
Dziwny z Ciebie człowiek bo zdjecia zawsze mogą być lepsze ;p no ale skoro "wyszły elegancko" to widocznie lepiej być nie może ;)

Nie oddam jej przecież płyty DVD z folderem zdjęciowym.
...a dlaczego nie?

Grand.
19-12-2010, 16:28
Chodziło mi o jakiś programik, żeby wypadł lepiej od zwykłego pokazu slajdów z denną muzyczką. Żebym mógł dodać jakieś eleganckie efekty z początku, a'la prezentacja PM.

co4en, ja lepiej już nie mogłem tego zrobić i dla mnie są eleganckie. A jeżeli Ty oddałbyś zwykłą płytę z fotkami, bez jakiejkolwiek strony tytułowej co one maja przedstawiać... To dziwny z Ciebie człowiek ;)

Strus
19-12-2010, 16:33
Chodziło mi o jakiś programik, żeby wypadł lepiej od zwykłego pokazu slajdów z denną muzyczką. Żebym mógł dodać jakieś eleganckie efekty z początku, a'la prezentacja PM.

To raczej bedziesz musial jakis soft zakupic. Ewentualnie zaprzyjaznic z wujkiem G jak Google (http://www.google.pl/search?hl=pl&source=hp&q=darmowy+program+do+pokazu+zdj%C4%99%C4%87+z+muzy k%C4%85&lr=&aq=4&aqi=g6&aql=&oq=darmowy+program+do+pok&gs_rfai=)

Ja mam Pinnacle 14 do filmow wiec i pokazik zmontowac sobie moge. Inne softy mnie nie interesowaly

co4en
19-12-2010, 16:36
co4en, ja lepiej już nie mogłem tego zrobić i dla mnie są eleganckie. A jeżeli Ty oddałbyś zwykłą płytę z fotkami, bez jakiejkolwiek strony tytułowej co one maja przedstawiać... To dziwny z Ciebie człowiek ;)
I tak właśnie robię bo od znajomych nie biorę żadnych pieniędzy :) a czy Oni zrobią sobie z tego jakąś wizualizacje to juz ich sprawa.
Najwazniejsze, ze maja material!
Wizualizacje z podkladem muzycznym i z podstawowymi stylami zrobisz w Windows DVD Maker.

Grand.
19-12-2010, 16:36
Pinnacle mam jakieś Titanium Edition, nawet nie rozpakowałem a leży już dobre 2 latka :D

Edit: Posiadam Pinnacle Studio/Studio Plus v.10, nada sięczy szkoda otwierac? :D

Strus
19-12-2010, 16:37
To masz okazje :)

Grand.
19-12-2010, 16:42
OK, książeczek full, kilka płyt. Zobaczę wieczorkiem co mi z tego wyjdzie, w razie co będę płakał że nie rozumiem na googlach :) Dzięki za naprowadzenie

Shreku
19-12-2010, 16:44
I tak właśnie robię bo od znajomych nie biorę żadnych pieniędzy :)
Czyli robisz charytatywnie i to jest twoja indywidualna sprawa.Ja wynajmuje studio od znajomego i mu normalnie płacę bez żadnej taryfy ulgowej.
I nie wyobrażam sobie,żeby było inaczej.

co4en
19-12-2010, 17:11
Czyli robisz charytatywnie i to jest twoja indywidualna sprawa.Ja wynajmuje studio od znajomego i mu normalnie płacę bez żadnej taryfy ulgowej.
I nie wyobrażam sobie,żeby było inaczej.

Nie robię charytatywnie bo to nie zadna akcja tylko prezent ode mnie dla moich znajomych. Studia swojego nie posiadam i nie chce posiadac bo stac mnie jeszcze dac 50zl za godzine pracy w studio :)
Czasami przyjazn znaczy wiecej niz 1k, ktory mozemy zarobic.

Grand.
19-12-2010, 19:59
Kurcze, w pudełku było 5 płyt i nie wiem od której zacząć:

Studio Plus
RTFX Vol2
Hollywood FX Vol1
Premium Pack Vol1
Studio Bonus PAL

Strus
19-12-2010, 19:59
Studio Plus najpierw. To jest podstawa. Reszta to dodatki i rozne bonusowe efekty

slip_sc
21-12-2010, 11:45
No a o ProShow (np. Gold) kolega nie słyszał??

Michał Jędrak
21-12-2010, 12:15
Dokładnie... Photodex Proshow jest dobry.

Pawel92
21-12-2010, 13:52
Studio Plus najpierw. To jest podstawa. Reszta to dodatki i rozne bonusowe efekty
Najpierw Studio. Zaraz potem wszystkie poprawki wydane przez Pinnacle do tej wersji. To jest podstawa :).