PDA

Zobacz pełną wersję : SWF / FLA do EPS

stig
12-12-2010, 18:49
Taka mala zagadka. Jak skonwertowac hurtem 200 plikow SWF (badz FLA) do formatu EPS? Potrzebuje jakiegos free narzedzia, ktore tego dokona. Mylilem sie bardzo, myslac ze skoro Flash wchodzi w sklad Adobe CS, to Illustrator sobie z tym zadaniem poradzi (bedzie mial ten format na liscie import/export).

docxxx
18-12-2010, 15:15
Nie sadze, aby Illek mogl zaimportowac pliki z Flasha, bo co niby z ActionAscript i Timeline? To nie gif, ze klatki za juz zapisane w pliku.
No dobra, ale odpowiadajac na Twoje pytanie napisze "nie wiem i nie sadze, aby cos takiego bylo".

stomate
18-12-2010, 18:14
Witam

Zagadka wydaje się banalnie prosta :-). "Druknij" SWF-a do PDF-a i Acrobat'em zapisz jako EPS.
Jeżeli plików jest dużo to stworzenie wirtualnej drukarki "łykającej" przeciągnięte na nią pliki załatwi sprawę.
Zrobienie reszty w Acrobacie zapewne nie jest już tajemnicą ;-)

Pozdrawiam

stig
18-12-2010, 19:25
Nie sadze, aby Illek mogl zaimportowac pliki z Flasha, bo co niby z ActionAscript i Timeline? To nie gif, ze klatki za juz zapisane w pliku.Tyle, ze posiadane przeze mnie pliki, to jedynie ilustracje w ten sposob zapisane, wiec lata mi to, co sie stanie z AS i TL -- bo nic takiego tam nie ma. ;)

"Druknij" SWF-a do PDF-a i Acrobat'em zapisz jako EPS.Nie mam Flasha. :) Acrobat potrafi zaimportowac SWF, ale... Wynikowym jest strona z bitmapowa zajawka, ktora dopiero sluzy "odpaleniu" wlasciwego SWFa. Tak wiec nic z tym PDFem nie mozna juz pozniej zrobic (siedzi tam bitmapa a nie wektor).

stomate
18-12-2010, 19:40
ściągnij demo Flash'a od Adobiego. Najtaniej, najszybciej i najprościej.
Znalazłem jakieś gówniane "konwertery" SWFtoEPS ale nie działają poprawnie.

Pozdrawiam

stig
18-12-2010, 19:51
ściągnij demo Flash'a od Adobiego. Najtaniej, najszybciej i najprościej.Tyle, ze to jest 200 plikow. :( Odwlekam te decyzje, bo taka robota zajmie mi cholera pol dnia...

stomate
18-12-2010, 20:07
No cóż :-). Postaw komuś piwo i niech siedzi i "drukuje" SWF-y do PDF-a. Reszta to 10 minut roboty :-).
Z resztą jest to chyba jedyne rozwiązanie gwarantujące, że pliki EPS będą zawierać przezroczystości, będą skalowalne i modyfikowalne w wektorach.

Pozdrawiam