PDA

Zobacz pełną wersję : Co zrobić z starym aparatem ?

tomi9506
10-12-2010, 15:19
Witam

Posiadam Nikona Coolpix L5. Jednak około pół roku temu przesiadłem się na lustrzankę (D5000). Od tej chwili stary kompakt leży w domu nieużywany. Aparat jest w 100% sprawny, i zastanawiam się, co z nim zrobić (poza sprzedażą oczywiście). Może macie jakieś pomysły do czego można by wykorzystać stare, leżące w domach cyfrówki ? Czy czeka je powolna, cyfrowa śmierć ?

Pozdrawiam

NBA
10-12-2010, 15:27
Witam

Może macie jakieś pomysły do czego można by wykorzystać stare, leżące w domach cyfrówki ?
Pozdrawiam

Jak Ci zbywa podaruj jakiemuś dziecku... niech rozwija talent...

Sapphiron
10-12-2010, 16:12
Ja chętnie przygarnę. Znam pewnego chłopaczka który niezłe oko ma ale brak funduszy, a na święta byłby dobry prezent dla niego...

tomi9506
10-12-2010, 16:57
Dzięki za pomysły. W mojej okolicy również jest wielu z niewielkimi funduszami i zacięciem fotograficznym, których mógłbym obdarować, ale aparat mimo że jest sprawny to zniszczył się przez lata eksploatacji ( pojawiło się sporo rys, na obudowie obiektywu, wyświetlaczu, pościerały się napisy ), także do miana prezentu się nie nadaje. Być może założę muzeum :D. Ostatecznie może też służyć jako aparat zapasowy, w końcu D5000 nie są pancerne. Temat do zamknięcia

Sapphiron
10-12-2010, 17:00
Uwierz mi że ktoś kto chce robić zdjęcia a nie ma kasy nie będzie patrzył czy jest poprzecierana obudowa, czy ma rysy na obudowie itp. będzie poprostu strzelał foty i się uczył...

tomi9506
10-12-2010, 18:42
Tak, wiem. Ja też znam ludzi którzy nie maja na czym rozwijać umiejętności. To też jest dobry pomysł, być może ten aparat ucieszy jednego z moich nie najzamożniejszych przyjaciół.

Sapphiron
10-12-2010, 18:57
No to do dzieła!

pmpmwd
11-12-2010, 11:49
Jak Ci zbywa podaruj jakiemuś dziecku... niech rozwija talent...

Popieram!

pppppp
11-12-2010, 13:35
ja rok temu oddałem koleżance mojej córci z przedszkola olympusa c50 bo tez nie miałem pomysłu co dalej z nim zrobić (mam inny jeszcze kompakt) i trafiłem idealnie bo to był jedyny aparat jaki rodzina miała na wakacjach nad morzem a Marta bo tak ma na imię obdarowana była nad nim pierwszy raz, potem chwaliła się co napstrykała na plaży
jak masz komplet (znaczy aparat kartę czytnik lub kabel ładowarkę jak aparat nie na paluszki) a to ważne bo na pewno nikt obdarowany nie będzie wiedział jakie karty itp to tylko podarunek dziecku niekoniecznie tak małemu jak w moim przypadku ale tu zadziałała osobista znajomość ludzi i ich sytuacja materialna

radwakon
11-12-2010, 16:32
Ja swojego dałem bratu :)

charlotte69
11-12-2010, 17:06
Zostawić na pamiątkę ? :)

js70
11-12-2010, 21:25
Ale dylemat:grin:. Zostawiw sobie na wszelki wypadek, czasami są sytuacje (np. na jakiś imprezach), że nie bardzo jest sens targać lustrzankę z osprzętem, a jakieś fotki na pamiątkę by się przydały.
Jak nie to jak radzą koledzy oddaj jakiemuś dzieciakowi, na pewno się ucieszy.