Zobacz pełną wersję : Nikon Coolpix S8100
witam
nowy kompakt Nikona, wprawdzie dostępny narazie tylko za oceanem ale... czy jest wart swojej ceny (240$)???
z góry dziękuję za opinie...
www.nikonusa.com/Nikon-Products/Product/Compact-Digital-Cameras/26219/COOLPIX-S8100.html#tab-ProductDetail.ProductTabs.Overview
www.dpreview.com/reviews/specs/Nikon/nikon_cps8100.asp
Antonioo
09-12-2010, 23:47
s8000 kosztuje u nas koło 800-900 zł....więc to cudo na CMOS-ie sądzę, że będzie z 1100-1200 zł, więc uważam, że mało atrakcyjna propozycja.....
warto wg mnie śledzić p7000, ( jego cena ciągle spada )
edit....cena trochę lepsza.. za ok 700 zł można już dostać..., ale w tej klasie to już bym szczerze bardziej wolał np wb600 samsunga, lub wb2000
Robinson73
08-01-2011, 21:31
Nie wiem czy ten CMOS w 8100 bedzie jakims przełomem, śmiem wątpić . Natomiast uwazam ze jak za cenę 699 (fotojoker) to S8000 jest naprawdę niezłym aparatem, jesli tylko trzymamy ISO na wodzy ( czyli maks do 400 ) to ten aparacik generuje niezłe fotki. Jak tu u nikona z ładnymi kolorkami i nawet niezłą szczegółowością. Ojciec miał natomiast samsunga WB550 ( WB600/650 to jedno licho) to zdjęcia uważam ze robił gorsze od nikona , i kolorystycznie i odszumial tez kiepsko, obsługa tez jakas do bani była. WAdą S8000 natomiast jest wedlug mnie ta podnosząca się lampa błyskowa , akurat w tym miejscu gdzie trzymamy swoje paluszki ;)
Witam,
To mój pierwszy post na forum i od razu proszę o radę ekspertów :)
otóż mam od paru dni S8100, który zastąpił mojego ukochanego 5200 i podczas filmowania występuje efekt "migania" obrazu
link (http://www.youtube.com/watch?v=5UtdSpnMWlE)
występuje on tylko podczas kręcenia filmów w pomieszczeniach ze sztucznym oświetleniem
Czy ktoś mógłby zdiagnozować problem?
Czy to jest efekt wolnej pamieci SD czy optyki ?
Pozdrawiam
RomanZWrocławia
02-02-2011, 11:45
To migotanie to kwestia źródła światła - zapalających się i gasnących z częstotliwością niewychwytywaną przez ludzkie oko lamp jarzeniowych. Wyjdź na dwór, lub sfilmuj obraz przy zwykłej "nieoszczędnościowej" żarówce.
Witam wszystkich
Przymierzam się do zakupu s811, zastanawiam się czy warto dopłacać ok. 300 zł porównując go do s800.
Jeśli możecie coś mi podpowiedzieć, będę bardzo wdzięczny
Specyfikacje znam a jak to się ma w praktyce...????
Pozdrawiam