PDA

Zobacz pełną wersję : Dobry odtwarzacz MP4

Maciek R
09-12-2010, 10:42
Od razu powiem: wiem, ze większość odtwarzaczy MP4 nie jest odtwarzaczami MP4. ;)

Poszukuję dobrego odtwarzacza audio-wideo.
Oczywiście chodzi o przenośny sprzęt, więc dobry akumulator wymagany.
Przede wszystkim myślę nad używaniem go do oglądania filmów, więc potrzebuję dobrej jakości wyświetlacza o przekątnej minimum 3-4 cale (nie za mały?). Mile widziany będzie czytnik kart sd (mini, micro - obojętnie).
Dotykowy ekran - może być.
Fajnie, jakby odtwarzał pliki *.avi bez potrzeby dodatkowej konwersji, odtwarzanie napisów w formacie *.txt też mile widziana, ale nie wiem czy to osiągalne.

Z tego co sam przeszukałem internet, to dość ciekawy wydaje się iPod Touch, ale to Apple - dość dużo zapłacę za samą markę.

Cena: w granicach rozsądku, ale odtwarzacz ma być przede wszystkim dobry.

Jesteście w stanie coś zaproponować?

jamirq
09-12-2010, 16:03
Ipod touch jest jednak najlepszy do ogólnie rozumianej rozrywki i przeglądania netu. Zapewnie bede mial na sprzedaz swojego (jak dostane nowego) ipod touch 2g 32GB. Stan jak fabryczny, gwarancja do kwietnia 2011. cena 500 z przesyłką.

DonArturo
09-12-2010, 16:05
zdecydowanie iPod touch - używam od lat :)

Maciek R
09-12-2010, 16:07
No to jeszcze mi powiecie, jak z odtwarzaniem plików *.avi?
I napisami?

Mavierk
09-12-2010, 16:11
no ja też bym był za ipodem tacz... w sumie to zarąbisty pomysł :D

Ewentualnie Galaxy tab :)

DonArturo
10-12-2010, 12:15
No to jeszcze mi powiecie, jak z odtwarzaniem plików *.avi?
I napisami?

po pierwsze szkoda oczu na czytanie tak małych napisów
a avi trzeba konwertować

Maciek R
10-12-2010, 20:17
No, to słabo...

A jak z baterią? Ile daje radę wytrzymać?
I czy odtwarza *.flac?

Edit:
Chodzi mi o realną długość "trzymania" baterii, a nie podawaną przez producenta.

offthe
10-12-2010, 20:24
to co pisza o wytrzymałości na jednym ładowaniu jest prawdą. Możliwe, że są jakieś różnice np godzina czy dwie, ale kto by brał to pod uwagę przy 30h?
Flaców raczej touch nie odtwarza, bo itunes nie toleruje flaców, ale alac owszem. Zawsze można skonwertować, a konwerter nazywa się xrecode. Jest darmowy. Wiem, że to dodatkowy kłopot, ale wydaje mi się, że lepszego odtwarzacza o takich właściwościach nie znajdziesz.

ropusz
10-12-2010, 21:01
Ja polecam Archos 70. Odtwarza wszystko bez żadnej konwersji, nawet 720p, przekątna 7", dobre głośniki zewnętrzne. Odtwarza napisy zarówno txt, jak i srt ale do jęz. polskiego lepiej używać srt. Sprzęt na Androidzie, więc ma duże możliwości, fajna przeglądarka. Ja mam z 8 GB RAM, ale jest gniazdo MicroSD, więc można dokładać. Jak przekątna za duża to szukaj Archosa 5 z Androidem.

Miałem iPoda Touch ale konwersja filmów z AVI do MP4 i brak odtwarzania napisów (trzeba było wklejać na stałe) to była udręka. Archosów miałem już cztery różne. Ten, który mam obecnie jest zdecydowanie najlepszy.

Boryszuk
10-12-2010, 21:05
Ja polecam Archos 70. Odtwarza wszystko bez żadnej konwersji, nawet 720p, przekątna 7", dobre głośniki zewnętrzne. Odtwarza napisy zarówno txt, jak i srt ale do jęz. polskiego lepiej używać srt. Sprzęt na Androidzie, więc ma duże możliwości, fajna przeglądarka. Ja mam z 8 GB RAM, ale jest gniazdo MicroSD, więc można dokładać. Jak przekątna za duża to szukaj Archosa 5 z Androidem.

Miałem iPoda Touch ale konwersja filmów z AVI do MP4 i brak odtwarzania napisów (trzeba było wklejać na stałe) to była udręka. Archosów miałem już cztery różne. Ten, który mam obecnie jest zdecydowanie najlepszy.

A ma to Wi-Fi? Jak wygląda kwestia zasięgu łajfaja w tego typu urządzeniu? Będzie lepiej łapało sieć niż telefon? Mamy w pracy sieć bezprzewodową ale do mojego stanowiska ledwo ledwo dochodzi (na telefonie czasem udaje mi się złapać). Nie mam możliwości przesunięcia routera więc potrzebuję czegoś z silniejszą kartą sieciową.

ropusz
10-12-2010, 21:29
A ma to Wi-Fi? Jak wygląda kwestia zasięgu łajfaja w tego typu urządzeniu? Będzie lepiej łapało sieć niż telefon? Mamy w pracy sieć bezprzewodową ale do mojego stanowiska ledwo ledwo dochodzi (na telefonie czasem udaje mi się złapać). Nie mam możliwości przesunięcia routera więc potrzebuję czegoś z silniejszą kartą sieciową.
WiFi jest. Mam HTC Desire i zasięg WiFi podobny. Jeśli na telefonie masz słaby zasięg to tu będzie podobnie. Na lepszy zasięg to potrzebny laptop z kartą na EC lub PCMCIA.

Maciek R
11-12-2010, 00:18
Oj, ale ten Archos to już niestety nie jest w granicy rozsądku cenowego dla mnie. ;)
Potrzebuję czegoś tańszego.

ropusz
11-12-2010, 00:54
Ja swojego kupiłem za 250 EUR nówkę czyli jakiś 1000 zł, a Archosa 5 można nawet taniej znaleźć.

Rafał_Sz
11-12-2010, 09:24
Przeczytaj to:

http://www.pentagram.pl/produkty/odtwarzacze_mp3_mp4/seria-Eon/pentagram_eon_cineo_p_5116

i wersja po "lifcie"

http://www.pentagram.pl/produkty/odtwarzacze_mp3_mp4/seria-Eon/pentagram_eon_cineo_gold_p_5119

I sprawdź ile to kosztuje. ;)