Zobacz pełną wersję : D3s nie chce się wyłączyć :(
Oblał mnie zimny pot, nie wiem co się dzieje. Puszka nie chce się wyłączyć, nie reaguje też przycisk przeglądania zdjęć. Fotografować można normalnie, niby wszystko działa ale po zrobieniu zdjęcia nie ma go na wyświetlaczu. Macie pomysł co z tym zrobić? Boję się trochę wyciągać baterie przy włączonym korpusie.
a dlaczego sie boisz? wyjac bakterie, wlozyc i zobaczyc co bedzie. albo sie powiesil albo zdechl...
jacek.gold
08-12-2010, 11:25
wyjmij ;)
ja we wszystkich puszkach tak robię i nic się nie dzieje
Zrobiłem jak napisaliście i ...uff działa, więc chyba jednak po prostu się przywiesił. Baterii bałem się wyjmować przy włączonym, gdyż trochę jestem przewrażliwiony na tym punkcie i wszystko podłączam/odłączam przy braku zasilania. Najwazniejsze jednak, że działa, a już miałem najgorsze myśli związane z "Podstępu". Z drugiej strony mam nadzieję, że to nie zapowiedź poważniejszych problemów, tylko zwykła zwiecha. Tak czy inaczej serdeczne podziękowania :).
Zrobiłem jak napisaliście i ...uff działa, więc chyba jednak po prostu się przywiesił. Baterii bałem się wyjmować przy włączonym, gdyż trochę jestem przewrażliwiony na tym punkcie i wszystko podłączam/odłączam przy braku zasilania. Najwazniejsze jednak, że działa, a już miałem najgorsze myśli związane z "Podstępu". Z drugiej strony mam nadzieję, że to nie zapowiedź poważniejszych problemów, tylko zwykła zwiecha. Tak czy inaczej serdeczne podziękowania :).
Zdarzyło mi się z 2 lata temu podobnie w D80-tce. Nie reagował na wyłącznik. Aparat cały czas śmiga i więcej się to nie powtórzyło:)
Tak więc głowa do góry, nic się nie musi dziać. Zwróć jedynie uwagę, jeśli używasz kilku ogniw, czy nie dzieje się się coś takiego z określoną sztuką.
W D3x-ie mi się nie zdarzyło ale w D2x kilka razy na dwa lata użytkowania. Co ciekawe z jedną konkretną kartą pamięci.
kamilkamien
08-12-2010, 19:26
W D3x-ie mi się nie zdarzyło ale w D2x kilka razy na dwa lata użytkowania. Co ciekawe z jedną konkretną kartą pamięci.
Mi tak samo tylko że w D3
Zrobiłem jak napisaliście i ...uff działa, więc chyba jednak po prostu się przywiesił. Baterii bałem się wyjmować przy włączonym, gdyż trochę jestem przewrażliwiony na tym punkcie i wszystko podłączam/odłączam przy braku zasilania.
Nie ma strachu w naszym fachu :) dopóki w aparatach nie będzie Windowsa to można wyjmować baterię od czasu do czasu :-o
Puszka nie chce się wyłączyć
Jako ze jest juz po problemie, moge napisac:
I bardzo dobrze! Ta puszka chce robic zdjecia! ;)