PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] zapora...

darek_d
06-12-2010, 19:39
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img143.imageshack.us/img143/2236/061201.jpg)

touran
06-12-2010, 20:03
Darku,przyjemny w odbiorze zimowy kadr, jak dla mnie to uciąłbym ze dwa cm. od góry i ....? tyle ;-)

Nikonozaur
06-12-2010, 22:44
A mnie się wydaje, że troszkę Cię Darku forma opuściła...

Bartekkw
06-12-2010, 23:33

To nie jest kwestia formy, tylko trudnych warunków jakie stwarza zima. Krajobrazy które na wiosnę lub na jesieni wyglądają atrakcyjnie niestety zimą tracą.......A mieszkając na równinach i chcąc focić niestety nie mamy dużego wyboru. Mnie foto się widzi

matios
06-12-2010, 23:38
TA mieszkając na równinach i chcąc focić niestety nie mamy dużego wyboru.

Oj to prawda. Kadr siedzi tylko u mnie ten śnieg delikatnie we fiolet wpada na dole. Czy tylko u mnie?

jacekz40
06-12-2010, 23:42
To nie jest kwestia formy, tylko trudnych warunków jakie stwarza zima. Krajobrazy które na wiosnę lub na jesieni wyglądają atrakcyjnie niestety zimą tracą.......A mieszkając na równinach i chcąc focić niestety nie mamy dużego wyboru. Mnie foto się widzi
Tylko się zgodzić, teza jak najbardziej słuszna. Używając terminologii piłkarskiej - można zawiesić aparat na kołki na czas zimy lub robić dalej to co się lubi :)
Darek a może w tym przypadku lepiej by było stanąć między drzewem a tym rowem, tak aby umieścić go prawej stronie kadru.
Tak sobie tylko główkuję :)

kezoj40
07-12-2010, 09:00
Mz dobry dynamiczny kadr.Skośne linie prowadzą wzrok to w prawo,to w lewo,i ponownie w prawo do dwóch drzew.Jedynie zgadzam się z "touranem" co do obcięcia 2 cm z góry.Ale ja raczej nie znam się.

Mich77
07-12-2010, 10:00
Zdjęcie ok, na pewno fajne kolorki zrobiles.
Co do ludzi mieszkajacych na rowninach - zawsze mozna skoczyc w gory, badz inne ciekawe miejsce. Chyba o to chodzi tez w fotografii, o szukanie urokliwych widokow:-)

MarianS
07-12-2010, 10:07
Bardzo ładny spokojny zimowy kadr.Pozdrawiam

Hoobie
07-12-2010, 15:41
Z kapci nie wyrywa, ale ... klimacik zimowy jest tu atutem ;)

darek_d
07-12-2010, 19:20

;) od miesiąca nie miałem głowy na plenerki. Spadł pierwszy śnieg i musiałem wyjść, zapewne chęć bycia na wolnej przestrzeni była tak duża, że strzelałem wszystko, ale jestem zadowolony z chwil.

matios
07-12-2010, 20:30
Zdjęcie ok, na pewno fajne kolorki zrobiles.
Co do ludzi mieszkajacych na rowninach - zawsze mozna skoczyc w gory, badz inne ciekawe miejsce. Chyba o to chodzi tez w fotografii, o szukanie urokliwych widokow:-)

Tylko skąd brać czas ...

Nikonozaur
07-12-2010, 21:33
;) od miesiąca nie miałem głowy na plenerki. Spadł pierwszy śnieg i musiałem wyjść, zapewne chęć bycia na wolnej przestrzeni była tak duża, że strzelałem wszystko, ale jestem zadowolony z chwil.
I słusznie Darku, o to chodzi by być zadowolonym. Fot nie robi się za karę tylko dla przyjemności, i tak trzymaj. ;)
Szczerze mówiąc zazdroszczę Ci tych chwil w plenerze, sam jestem usmażony masą zajęć i nie mogę się wyrwać choćby na godzinkę połazić po mojej podręcznej eNeRDowskiej Toskanii... Może po Świętach..? Pozdrawiam. :)