PDA

Zobacz pełną wersję : Pomoc przy prezencie

gilvhs
04-12-2010, 09:09
Mam problem z moim tatą, a mianowicie nie wiem co mu kupić na mikołaja. Chciał bym mu coś podarować, ale nie mam pojęcia za bardzo co. Sklepy internetowe już odpadają niestety. Tata ma 42 lata, spokojny, gra na trąbce i fotografuje nikonem :D. Trąbka i aparat to jego największe hobby. Nie mam zbyt dużo pieniędzy na prezent. Myślę gdzieś 200-300 złotych przeznaczyć na ten cel. Jak już nic nie wymyślę kupię mu jakiś dobry alkohol. Aha wódka w butelce w kształcie trąbki odpada, dostał coś takiego ode mnie na imieniny, albo urodziny. Nie pamiętam, bo imieniny ma w sylwestra, a urodziny zaraz potem w styczniu :D. A może to przeczyta i jakoś anonimowo podpowie. :D w co wątpię bo raczej nie zagląda na fora.

misiobudrysio
04-12-2010, 09:18
dziwne pytane
jak mozna Ci doradzac skoro nie znamy Twego taty to wlasnie Ty powinienes najlepiej wiedziec co kupic bo tu to dopiero zrobia Ci metlik z glowy doradzajac wszystko co tylko wpadnie do glowy
i tak dowiesz sie ze tata potrzebuje nowe szkielko, trabke a moze nawet tylny most do żuka

ja jak nie mam pomyslu na prezent to biore zone do galerii i po prostu place za to co se wybierze potem obiadek w knajpie i wszyscy zadowoleni

pozdrawiam

Paweł M
04-12-2010, 09:57
skoro foto, to może kup mu porządny filtr polar albo jakikolwiek filtr, może połówkowy szary albo tłumik do trąbki?

nowart
04-12-2010, 10:32
U mnie jest tak - ja z racji koszmarnego znudzenia wszelkimi prezentami, na siłę wyszukiwanymi z okazji różnych imienin, urodzin, gwiazdek, mikołaj, rocznic i cholera wie ile tego tam jeszcze się znajdzie, doszedłem do spostrzeżenia, iż najlepszym prezentem w dzisiejszych czasach notorycznego zabiegania jest spędzenie razem miłego wieczoru/dnia, zaproszenie na dobrą kolację przy butelce winka czy co tam się lubi. Może to ucieszy Tatę bardziej niż kolejny, na siłę wyszukany filterek czy flaszka... a już tym bardziej drętwe i sztuczne wyprawy do sklepu na zasadzie "wybieraj ja płacę" i odbębnione.
No ale dla każdego coś miłego ;)

Majek
04-12-2010, 11:29
Zawsze dobrym prezentem jest książka. Jeżeli tata fotografuje, to jakiś album może? Albo coś związanego z muzyką. Skoro trąbka, to raczej jazzgot. Może jakaś dyskografia któregoś topowego trębacza pokroju Milesa Davisa.

spiritwood
04-12-2010, 11:37
doszedłem do spostrzeżenia, iż najlepszym prezentem w dzisiejszych czasach notorycznego zabiegania jest spędzenie razem miłego wieczoru/dnia, zaproszenie na dobrą kolację przy butelce winka czy co tam się lubi. Może to ucieszy Tatę bardziej niż kolejny, na siłę wyszukany filterek czy flaszka...

Podpisuję się pod tym obiema rękami. Może jest to kwestia wieku, upływu czasu, itp itd, ale zauważyłem (lepiej późno niż wcale), że to, o czym pisze nowart sprawdza się znakomicie. Powiem więcej. Ostatnio, z jakiejś tam okazji zabrałem mojego tatę na cztery dni do Stambułu. Jeszcze z dziesięć lat temu popukałbym się palcem w głowę: starego zabierać na wycieczkę? A co ja będę przez cztery dni z nim robił. A tu proszę: połaziliśmy, pojedliśmy, ba, nawet troszeczkę posmakowaliśmy Raki ;) Było genialnie!
Spędź z tatą wieczór. Obojętnie jak dziwnie to brzmi - sprawi mu przyjemność.

gilvhs
04-12-2010, 16:48
Dzięki natchnęliście mnie :D ... już wiem co zrobić :D