PDA

Zobacz pełną wersję : Umowa o dzieło z klubem, dyskoteką

todominik
04-12-2010, 02:50
Witam wszystkich. Mam do Was wielka prośbę. Dostałem propozycje robienia zdjęć w klubie. Miał by być to zdjęcia z tego co się dzieje na imprezie. Czyli ludzie, koncerty i ciekawe wydarzenia. Dostałem od nich umowę o dzieło. Potrzebna mi osoba której mógł bym wysłać ta umowę i żeby pomogł mi ja przepocić tak żeby była dla mnie dobra i jasna. Bo na chwilę obecną ja się w ogóle nie znam a widzę pełno nie jasności! Bardzo proszę o pomoc osoby które miały z tym styczność lub które znają się na prawie.

todominik
04-12-2010, 21:23
Nikt nie pomoże?

ryszkut
06-12-2010, 16:10
mi, brutalnie rzecz ujmując się po prostu nie chce.

edit:
albo inaczej ujmując szkoda gadać.

amirez
06-12-2010, 19:39
Poszukaj może w Twoim rejonie też jest coś takiego (http://www.bip.pip.gov.pl/pl/bip/porady_wszystkie).

marius_m
07-12-2010, 11:18
Wklej na forum te wątpliwe cytaty z umowy, wtedy pewnie szybciej ktoś coś podpowie. Ja się bardzo na prawie nie znam, ale generalnie, to sam też musisz wiedzieć ile byś chciał mieć i za co :) Czyli przede wszystkim dokładne określenie pola eksploatacji zdjęć ( często się spotyka zapis - wykorzystanie na wszystkich polach eksploatacji - na coś takiego chyba nie chcesz się zgodzić ) Druga kwestia to wymogi techniczne i ewentualnie czas realizacji ( rozmiar zdjęć i jak szybko się z nimi uporasz po evencie). Co do reszty to już zależy od indywidualnych przypadków.

marszull
07-12-2010, 11:31
( często się spotyka zapis - wykorzystanie na wszystkich polach eksploatacji - na coś takiego chyba nie chcesz się zgodzić )

Nieprawidlowy bo pola musza byc wymienione konkretnie.