Zobacz pełną wersję : pocket wizard plus II problemy z wyzwalaniem
Witam wszystkich.
Mam problem z wyzwalaczem, pracuje na lampach z bowensa.
Zdarza się że w ciągu jednej sesji np. 250 zdjęć mam 10 czarnych zdjęć.
Czyściłem już sanki, wymieniłem baterie dalej to samo.
Jak macie jakieś porady to będę wdzięczny.
Lampy nadazaly z ladowaniem?
moc lamp to 500w są średnio ustawione na 25% tak więc z ładowaniem nie ma problemu
Pionowe czy poziome kadry? PW czasami ma problem jeśli nadajniki są w poziomie (anteną w bok) , to samo dotyczy odbiorników na lampach.
..PW czasami ma problem jeśli nadajniki są w poziomie (anteną w bok) .
Hm, o tym nigdy nie myślałem. U mnie odbiorniki są w pionie, a nadajniki w poziomie (bo praktycznie fotografuje tylko osoby, piony). Nigdy nie miałem żadnych problemów.
Ja mam w PW akku i wyczułem, że PW są wrażliwe na spadek napięcia. Zresztą akku się rozładowują same, więc całkiem często wymieniam akku na nowo naładowane. Co kilka sesji, co 2 tygodnie - jakoś tak.
hmm jak mam być szczery to nie pomyślałem o tym, w końcu to sprzęt który ma teoretycznie zasięg do 500m, ale fakt zwrócę uwagę na to dzięki
witam
To moze byc spowodowane zakluceniami tam gdzie masz sesje ( to tylko przypuszczenia ), ja tak mam - generator zakluca mi i wywolanie blysku przez pw czasami nie jest latwe ( tt1 / sekonic + plus2 - taki u mnie jest zestaw i czasami sie gubi ).
Raz robilem naprzeciwko dworca koleiki miejskiej i wywolanie pw na odleglosc wieksza niz 10m nie bylo mozliwe , ba jak lampa schowala sie za auto poprostu robila sie martwa ( tt1 + tt5 ).
pozdrawiam
Darek
christipoher
19-12-2010, 13:36
na kłopoty z pocket wizard polecam kupno profoto air ( bądź air sync) cena niższa, funkcjonalność taka sama
Zwykłych radiówek (doskonale działających) jest cała masa. Nie ma się co przepłacać o ile nie ma się zamiaru korzystać z dodatkowych funkcji. Nie ma żadnej alternatywy dla Pocketów jesli się chce mieć kompatybilność z sekonicami i radiem przenoszącym CLS (Pockety TT)