PDA

Zobacz pełną wersję : Orange Kraków ul. Piłsudskiego - zna ktoś kogoś?

tito
03-12-2010, 17:35
Witajcie.

Potrzebuję pomocną dłoń w salonie Orange w Krakowie.
Może od razu napiszę o co chodzi.

Odkupiłem od kolegi dla swojego syna iPhona 3G, który został zakupiony w sieci Orange.
Potrzebuję ściągnąć simlocka, ale kolega nie może odnaleźć dowodu zakupu, a na tej podstawie Orange świadczy taką usługę. (mówiono mi, że na podstawie umowy to zrobią, ale na umowie nie ma numeru IMEI)

I teraz tak:
- albo potrzebuję kogoś kto ominie procedurę dostarczenia dowodu zakupu
- albo kogoś kto załatwi duplikat dowodu zakupu gdy podam wszystkie dane na kogo został zakupiony sprzęt

P.S. Tak tak, może zwrócić się kolega o duplikat, ale dopiero jak wróci z ciepłych krajów, a ja sprzęt dla dzieciaka potrzebuję na Mikołaja.

ekonet
03-12-2010, 17:37
A jesteś pewien, że jest sim-lock?

tito
03-12-2010, 17:44
to żeś mnie zastrzelił
jest szansa, że nie ma?
zaraz włożę swoją kartę i sprawdzę

ekonet
03-12-2010, 17:50
Kolega, który ma serwis GSM, powiedział mi niedawno, że operatorzy przestali do wielu telefonów zakładać blokady. Wg niego telefon bez blokady NIE MA logo operatora na obudowie. Korzystają na tym niezależne serwisy, bo ludożerka z rozpędu przynosi telefony do odblokowania, oni to przyjmują, wyceniają, każą przyjść za ileś tam, w tym czasie nie robią z tym literalnie NIC, a potem kasują klienta za usługę. ;) Świetny biznes, samograj po prostu.

tito
03-12-2010, 17:58
włożyłem kartę z PLAY i nie działa, tak więc jest zablokowany
jak się wejdzie w ustawienia, to jest napisane, że operatorem jest Orange

ropusz
03-12-2010, 18:01
To daj mu na Mikołaja taki, jaki jest i powiedz, że jak wróci gość od sprzedaży to zdejmiecie simlocka. Albo przenieś numer do Orange :)

tito
03-12-2010, 18:11
To daj mu na Mikołaja taki, jaki jest i powiedz, że jak wróci gość od sprzedaży to zdejmiecie simlocka. Albo przenieś numer do Orange :)

masz syna?
jeżeli tak, to w jakim wieku?

;-)

ekonet
03-12-2010, 19:06
masz syna?
jeżeli tak, to w jakim wieku?

;-)
Też wiedziałem, że to nie przejdzie. ;)

Strus
03-12-2010, 19:32
Tito, zrob to sam. Operacja jest banalna w zasadzie. Jak kolega wroci to sie go (locka) zalozy z powrotem i zrobisz odblokowanie oficjalnie. TUTAJ (http://myapple.pl/iphone-ipod-touch/118304-3_1_2-2g-3g-3gs-windows-jailbreak-odblokowanie-blackra1n.html) masz wszystko opisane

Andre
03-12-2010, 19:32
Kolega, który ma serwis GSM, powiedział mi niedawno, że operatorzy przestali do wielu telefonów zakładać blokady.

Owszem przestali zakładać simlockaa ale wyjatkiem od tego jest sieć Orange która nie zaprzestała tego procederu. Przynajmniej w większości telefonów.

tito
04-12-2010, 02:32
Tito, zrob to sam. Operacja jest banalna w zasadzie. Jak kolega wroci to sie go (locka) zalozy z powrotem i zrobisz odblokowanie oficjalnie. TUTAJ (http://myapple.pl/iphone-ipod-touch/118304-3_1_2-2g-3g-3gs-windows-jailbreak-odblokowanie-blackra1n.html) masz wszystko opisane

niestety w Iphonie jest inna wersja oprogramowania

Strus
04-12-2010, 10:25
Inna czyli nowsza ? Czy inna czyli starsza? Dla nowszych sa nowsze wersje black ra1n. OS 4 tez mozna odblokowac z tego co pamietam ale ze jakis czas sie tym juz nie interesuje to nie wiem na 100%

d3mane
04-12-2010, 11:45
W tej wersji iphone jest jeszcze simlock. mozna go zdjąć w 10 minut. Poszukaj na forum iphone.

tito
04-12-2010, 11:52
wersja oprogramowania, to: 4.1 (8B117)

Strus
04-12-2010, 12:01
POSZPERAC (http://www.google.pl/search?q=iphone+os+4.1+simlock+pl&hl=pl&source=hp&lr=&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=) trzeba ;)

mklonizer
04-12-2010, 12:10
Operatorzy nie zakładają blokad sim-lock już chyba z rok ale niestety Orange dalej to robi. Szczerze to wątpię żeby chętnie ściągali ze swoich telefonów nawet po okazaniu listu intencyjnego od mikołaja, owszem ściągała ERA ze swoich telefonów zakupionych wcześniej zanim przestali je blokować. Z iPhonem było tak że sprzedany w sieci ERA po połączeniu z iTunes i synchronizacji sim-lock ściągał się sam.

tito
04-12-2010, 12:16
Szczerze to wątpię żeby chętnie ściągali ze swoich telefonów

po okazaniu dowodu zakupu ściągają bez problemu
koszt takiej usługi na dzień dzisiejszy wynosi 61 złotych

T.Z.
04-12-2010, 12:38
Może to pomoże http://jailbreakme.com

Wchodzić z poziomu telefonu. Łamie nie tylko iPhona 4 ale 3GSy z nowym bootromem. Wszystkie softy - do 4.0.1.

mklonizer
04-12-2010, 13:25
po okazaniu dowodu zakupu ściągają bez problemu
koszt takiej usługi na dzień dzisiejszy wynosi 61 złotych

wydaje mi się to za piękne żeby było prawdziwe mam iPhona z Orange i bujam się z sim lockiem juz dwa lata. Jedyna możliwość która mi przychodzi do głowy to że ściągają owszem ale po zakończeniu umowy bo tak już też było ale nie w trakcie jej trwania czy zaraz po zakupie

tito
04-12-2010, 16:56
wydaje mi się to za piękne żeby było prawdziwe

sprawdź, a się przekonasz