PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Kiedy ranne wstaja zorze ;-).

krzysztofz24
03-12-2010, 14:49
...to trzeba w piecu rozpalic, jak na dworze -18.:-).

Witam, poczynione przed paroma dniami. W zasadzie to chcialem zrobic bardzo mrozny wschodzik na miejscowce ktora ostatnio prezentowalem...ale zaspy byly takie przy drodze, ze nie dalo rady sie przebic samochodem ;-) zeby stanac na mojej upatrzonej lesnej drozce.
Jak juz znalazlem miejsce gdzie dalo rade zaparkowac pare kilometrow dalej, pozostalo pokrecic sie po okolicy, bo niebo piekne warunki serwowalo.

Takze taki kadr, niejako na pocieszenie strzelilem...mysle ze calkiem sympatycznie wyszlo. Slonko wschodzi, na dworze siarczysty mroz...a kominy w oddali daja pelna para:-)

Zapraszam, bez dalszych wstepow;-). Wszelkie opinie mile widziane.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img413.imageshack.us/img413/5830/dsc5302kopiaedytowany2.jpg)

Mich77
03-12-2010, 14:53
Ładne zdjęcie. Ale musze to powiedzieć:-) - po ostatnich pracach nie porywa mnie tak jak ostatnie:-)
Czuję ten mróz:-)

Bartekkw
03-12-2010, 14:54
Krzysiu...przyjemnie, ale poprzednia wersja była dużo lepsza z racji na światełko jakie upolowałeś. Osobiście kapkę ociepliłbym dół lub zdjął z kanału niebieskiego

jacekz40
03-12-2010, 15:44
Ładne zdjęcie. Ale musze to powiedzieć:-) - po ostatnich pracach nie porywa mnie tak jak ostatnie:-)
Czuję ten mróz:-)

Mi brakuje bardziej wyrazistego motywu, bo to co mamy wyszło takie zagubione, dalekie :)

Marrab
03-12-2010, 16:21
(...) mysle ze calkiem sympatycznie wyszlo. (...)

Jak dla mnie: wyszło :) Pierwsze co przyszło mi do głowy gdy ujrzałem zdjęcie - "zimowy zajęczy klasyk", dopiero po chwili przyjrzałem się śladom ;) Zdjęcie fajne, mroźne, ładnie skadrowane, naturalnie obrobione i przyjemne kolorystycznie - dla mnie wsio OK.

Pozdrawiam.

krzysztofz24
03-12-2010, 16:47
Ładne zdjęcie. Ale musze to powiedzieć:-) - po ostatnich pracach nie porywa mnie tak jak ostatnie:-)Czuję ten mróz:-)

Krzysiu...przyjemnie, ale poprzednia wersja była dużo lepsza z racji na światełko jakie upolowałeś. Osobiście kapkę ociepliłbym dół lub zdjął z kanału niebieskiego

:-)

Moi drodzy koledzy forumowicze:-), ja sie w pelni zgodze ze poprzednie zdjecia ktore wystawilem byly lepsze...ale zostaly juz ocenione w swoim watku;-), a teraz mowimy o tym;-).

Przeca napisalem, ze nie dalo rady wbic sie samochodem na tamta miejscowke:-), a w planach byla powtorka z wieksza iloscia sniegu i wiekszym mrozem...no chyba zebym zderzak w zaspie zostawil:-).
No i taki kadr zapodalem, mial byc mrozny i wiejski poranek, a klimat tego poranka dodatkowo mial podkreslac dym z kominow

Marrab A slady oczywiscie moje, jak widzisz trzeba bylo zakosami isc;-)(kurde -18 a pod spodem byla jakas niezamarznieta breja). Specjalnie ich pod katem pozniejszego wykorzystania nie robilem:-), ale jak sie odwrocilem to postanowilem je wykorzystac do poprowadzenia wzroku wglab kadru.

Dzieki za wpisy.

Mich77
03-12-2010, 16:48
:-)

Moi drodzy koledzy forumowicze:-), ja sie w pelni zgodze ze poprzednie zdjecia ktore wystawilem byly lepsze...ale zostaly juz ocenione w swoim watku;-), a teraz mowimy o tym;-).

Dzieki za wpisy.

Wiem, wiem, ale musiłem to powiedzieć:-). Ale po to, żeby podkreślic, że ostatnie były świetne.

krzysztofz24
03-12-2010, 16:52
Wiem, wiem, ale musiłem to powiedzieć:-). Ale po to, żeby podkreślic, że ostatnie były świetne.

Wypada mi tylko podziekowac:-).

Hoobie
03-12-2010, 19:29
Czuc zimowy klimat i to na pewno udalo Ci sie przekazac w tej pracy ;)
Sam motyw tylko taki ... malo ciekawy mz. Pokazales, ze stac Cie na wiecej, wiec...
...ja cierpliwie poczekam, az sie wbijesz na te miejscowke i zrealizujesz plan w 100 ... no dobra w 99% :D