PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Korzenie - [Nemeth]

Nemeth
02-12-2010, 19:23
Witam

;)

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/12/87446ba5fb5ee99f4f5b4d8af10a4c49d33bf6d-2.jpg
źródło (http://fc06.deviantart.net/fs71/f/2010/325/8/7/87446ba5fb5ee99f4f5b4d8af10a4c49-d33bf6d.jpg)

pozdr.

Locter
02-12-2010, 19:25
Ja sie nie odnajduje w tym zdjeciu :P Za pstrokato, zbyt napaćkane.

TMB
02-12-2010, 19:38

zgadzam się...

a tak na marginesie, czemuż to nam pokazujesz stare zdjęcie ? ;)

Mich77
02-12-2010, 19:55

Niestety ja tez:-(

Lestad
02-12-2010, 20:01
Chaos - lekki się wdarł, może nawet nie lekki :)

Nemeth
02-12-2010, 20:09
:P

(...)

a tak na marginesie, czemuż to nam pokazujesz stare zdjęcie ? ;)

Bo nowych nie mam.

Duder
02-12-2010, 20:32
Gdyby liście były zielone jak p.bóg przykazał to chaos byłby chyba mniejszy.

farizer
02-12-2010, 22:06
Gdyby liście były zielone jak p.bóg przykazał to chaos byłby chyba mniejszy.

Ale to jest IR o ile się nie mylę.
A co do zdjęcia, to fakt "z deka" za mocno napchany kadr tym drzewem.

Sebastianito
02-12-2010, 22:43
Kiedys na szkolce ktos bardzo madrego Mi powiedzial. W Infrared nie ma czegos takiego jak zle zdjecie! Oko ludzkie nie jest w stanie widziec infrared wiec nie jest w stanie powiedziec co jest zle... proste...

Zdjecie jak na twoj warsztat przystalo... piekna praca.

borregaard
02-12-2010, 22:47
Irenkę nieco inaczej się odbiera,więc wygląda jak wygląda.Model przedni. Ciekawie to wygląda,mz.
Mnie tam troszkę więcej niż jeden element w kadrze nie boli.;),więc nie będę narzekał...:)

Duder
03-12-2010, 01:41
Ale to jest IR o ile się nie mylę.

Aluzji nie poniał.

Oko ludzkie nie jest w stanie widziec infrared wiec nie jest w stanie powiedziec co jest zle

Świetna myśl.Tylko po jaką cholerę to robić?

<| MICHAŁ |>
03-12-2010, 08:53
Zdjecie jak na twoj warsztat przystalo... piekna praca.
Nie wiem jakie miedzy Kolegami panują relacje, ale szczerze mam mandzeje, że to daleko posunięty sarkazm :razz:

Rozmemłana woda i kamulce są jak widać mniejszym wyzwaniem (co też potwierdza ilość robiących takie zdjęcia na forum). Niestety wyszło bardzo słabo.

Sławomirowski
03-12-2010, 08:58
Mi chaos w tym kadrze nie przeszkadza. Może podkręciłbym tę dziwną kolorystykę i dodał nieco kontrastu, poza tym - jest OK. Nie potrafię sobie jednak odpowiedzieć na proste pytanie "co autor chciał nam pokazać/opowiedzieć tym zdjęciem ?" :)

Pienia
03-12-2010, 09:48
przyzwyczaiłeś nas do innych zdjęć, to chyba nie jest za bardzo udane...

Nemeth
03-12-2010, 12:12
Dzięki za komentarze :)
Mnie wciąż się zdjęcie podoba :P

(...)
Rozmemłana woda i kamulce są jak widać mniejszym wyzwaniem (co też potwierdza ilość robiących takie zdjęcia na forum). Niestety wyszło bardzo słabo.

Rozmemłaj wodę i kamulce a później Ci którzy robią takie zdjęcia na forum ocenią ;) Może wzrośnie Ci promil udanych kadrów skoro to mniejsze wyzwanie.

;)

<| MICHAŁ |>
03-12-2010, 12:34
Rozmemłaj wodę i kamulce a później Ci którzy robią takie zdjęcia na forum ocenią ;) Może wzrośnie Ci promil udanych kadrów skoro to mniejsze wyzwanie.;)
akurat memlane kamienie, pomosty, galezie, pralki, lodki, korzenie, krzesla i parasolki nie sa tym, co chcialbym fotografowac, dlatego tego nie robie i robic nie bede.
Juz kiedys na ten temat sie wypowiadalem - dla mnie jest to trzepanie wciaz tego samego kadru, albo jak wolisz powielanie tego samego schematu. To tak jakby otwierac 130 kilometrowa autostrade, 130 razy, za kazdym razem na innym kilometrze i wciaz robic z tego powodu fete...
Mowie z pelna powaga - ja bym chcial, abys wreszcie pokazal cos nowego o poziomie zblizonym do tych prac, do ktorych wszystkich przywyczailes i abys ten poziom po prostu trzymal za kazdym razem.
Ale oczywiscie wiem, ze masz na ten temat inne zdanie i je szanuje....

Sebastianito
03-12-2010, 12:36
Nie wiem jakie miedzy Kolegami panują relacje, ale szczerze mam mandzeje, że to daleko posunięty sarkazm :razz:

Zadne relacje miedzy nami nie panuja. Ba! Ja nawet nie wiem jak Maciej wyglada... :) A zdjecie mi sie podoba bo mam slabosc do podczerwieni...

Sarkazmu nie bylo.

rainer
03-12-2010, 14:35
Kiedys na szkolce ktos bardzo madrego Mi powiedzial. W Infrared nie ma czegos takiego jak zle zdjecie!

Bardzo fajnie powiedziane. :)

To zdjęcie bez podczerwieni nie wzbudziło by żadnych emocji.
Dzięki zastosowanej technice motyw bardzo dużo zyskał, mnie się podoba taki efekt.

harb
03-12-2010, 14:55
mało czytelna ta Irka, miałeś lepsze w tym gatunku :)

harb
03-12-2010, 14:58
Zadne relacje miedzy nami nie panuja. Ba! Ja nawet nie wiem jak Maciej wyglada... :) A zdjecie mi sie podoba bo mam slabosc do podczerwieni...

Sarkazmu nie bylo.

Seba mam parę zdjęć Maćka i w tym kilka udanych, mogę Ci podesłać, po co masz żyć w nieświadomości :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

pszetak
03-12-2010, 15:00
akurat memlane kamienie, pomosty, galezie, pralki, lodki, korzenie, krzesla i parasolki nie sa tym, co chcialbym fotografowac, dlatego tego nie robie i robic nie bede.
Juz kiedys na ten temat sie wypowiadalem - dla mnie jest to trzepanie wciaz tego samego kadru, albo jak wolisz powielanie tego samego schematu. To tak jakby otwierac 130 kilometrowa autostrade, 130 razy, za kazdym razem na innym kilometrze i wciaz robic z tego powodu fete...
..

A polejta mu który ,dobrze gado!

ps. Ja bym to ewidentnie widział w "naturze" a nie w podczerwieni.Gdyby tak środek nie był prześwietlony-a konkretnie zielenie- tylko czytelny,ciemniejszy to może tak.Ale w tej wersji-zbytnia pstrokacizna.

bil78
03-12-2010, 16:29
a mi sie bardzo bardzo podoba , uwielbiam takie spojrzenie , co do samej obróbki ir to widział bym to nieco inaczej , ogólnie bdb praca