PDA

Zobacz pełną wersję : Bridge- otwórz za pomocą...

manfred
02-12-2010, 10:22
Witam serdecznie mam pytanko jak w Bridge dołożyć ikonę programu w opcji "otwórz za pomocą"?

BlackRoger
02-12-2010, 19:36
edit -> preferences -> file type associations -> tutaj wybierasz typ pliku np jpg -> browse -> i wybierasz dowolny program którym chcesz otwierać określony typ pliku.
Potem wybrany program wyskakuje ci na liście "otwórz za pomocą"

kkokosz
02-12-2010, 20:05
Ooo, dzięki! Też mnie to zastanawiało i wreszcie mam to, co chciałem, działa wyśmienicie :D

de Fresz
02-12-2010, 22:55
Kurde, taka refleksja mnie nachodzi - czy dla was ludziska nie jest oczywistością, że pierwszą rzeczą jaką robi się w nowym sofcie, jest przegrzebanie jego preferencji? Nie wiem może to ja mam tylko takie skrzywienie, pewnie dlatego, że "komputerów" uczyłem się jeszcze w czasach przedinternetowych, gdy zanim zaczęło się zawracać komuś głowę, samemu próbowało się różnych możliwości. A dziś cyk - i leci post na foruma. O dobrym zwyczaju rozpoczęcia poszukiwań od Gugla czy manuala nawet nie ma co wspominać. Lenistwo? Indolencja umysłowa? Zwyczajne ograniczenie umysłowe? Moda? Ot, na takie geriatryczne wywody mi się zebrało.

manfred
03-12-2010, 09:58
Skończyłeś? Jakieś pitolenie i narzekanie chyba naprawdę jesteś geriatykiem. Czasami najprostsze rozwiązania są trudno dostępne. I pomimo wertowania wielokrotnego instrukcji człowiek niby czyta ale nie dochodzi do niego informacja. Chwała BR za pomoc

grzegorzant
03-12-2010, 15:01
ja bym sie pdłączył, jeśli można :)
Chodzi o otwieranie z B jpeg-ów w ACR i wogóle otwieranie z B np Nef ów bezposrednio w Acr, bez uruchamiania PS.
Napewno mi tochodziło (zdajesie pod Ctrl+R no i ikonka w B) i zdechło :(
Macie kol. jakieś pomysły

kkokosz
03-12-2010, 18:23
Kurde, taka refleksja mnie nachodzi - czy dla was ludziska nie jest oczywistością, że pierwszą rzeczą jaką robi się w nowym sofcie, jest przegrzebanie jego preferencji? Nie wiem może to ja mam tylko takie skrzywienie, pewnie dlatego, że "komputerów" uczyłem się jeszcze w czasach przedinternetowych, gdy zanim zaczęło się zawracać komuś głowę, samemu próbowało się różnych możliwości. A dziś cyk - i leci post na foruma. O dobrym zwyczaju rozpoczęcia poszukiwań od Gugla czy manuala nawet nie ma co wspominać. Lenistwo? Indolencja umysłowa? Zwyczajne ograniczenie umysłowe? Moda? Ot, na takie geriatryczne wywody mi się zebrało.

Kiedyś też było tak, że jak ktoś nie miał nic konstruktywnego do napisania, to nie pisał. Ale wiadomo, w ten sposób postów się nie nabije i sławy nie zdobędzie. Zawsze to miło pokazać, jacy to inni są leniwi, głupi, a my wspaniali, genialni i wszystkowiedzący, prawda, Panie de Fresz (to nie tylko do tego posta uwaga)?

Dobrze, że są jeszcze ludzie, którym po prostu chce się napisać posta z radą, a nie bezsensownym bełkotem.

docxxx
03-12-2010, 20:52

Niestety (?), ale popieram kolege.

grzegorzant
03-12-2010, 21:16
nikt nie wie ?

de Fresz
04-12-2010, 03:39
Kiedyś też było tak, że jak ktoś nie miał nic konstruktywnego do napisania, to nie pisał. Ale wiadomo, w ten sposób postów się nie nabije i sławy nie zdobędzie. Zawsze to miło pokazać, jacy to inni są leniwi, głupi, a my wspaniali, genialni i wszystkowiedzący, prawda, Panie de Fresz (to nie tylko do tego posta uwaga)?

Dobrze, że są jeszcze ludzie, którym po prostu chce się napisać posta z radą, a nie bezsensownym bełkotem.

Ojej, aż się wzruszyłem. Normalnie mam wilgotne oczy. Czy ktoś życzliwy i uprzejmy mógłby mi przynieść chusteczki, bo nie mam nigdzie pod ręka? Adres podam na priv. I przy okazji piwo, bo też się skończyło, przecież nie będę wychodził z domu, tam jest zimno i wieje!
A tak serio, to masz rację, powinienem zacząć mocniej nad sobą pracować. Jeszcze daleka droga przede mną, zwłaszcza w kwestii ignorowania pytań zadanych przez osoby, które są tak przytłoczone ogromem internetu, że aż same nie są w stanie wykorzystać własnych szarych komórek, czy wysilić palca wskazującego lewej ręki do naciśnięcia F1 lub też, w najczarniejszej ostateczności sięgnąć po Gugla. Ale obiecuję starać się bardziej.
Jakby co, dla mnie EOT. W ramach ćwiczeń praktycznych na nowej drodze ku doskonałości.

nikt nie wie ?

Gugle wie, help online wie, a Ty tak będziesz czekał aż ktoś przyjdzie i napisze? No to masz (http://livedocs.adobe.com/en_US/Photoshop/10.0/help.html?content=WS43B6DFCC-DBBE-4a9a-A985-7871DF914288.html) (w commentsach). Do CS3, bo nawet nie byłeś uprzejmy napisać której wersji dotyczy Twój problem.

grzegorzant
05-12-2010, 14:29
Gugle wie, help online wie, a Ty tak będziesz czekał aż ktoś przyjdzie i napisze? No to masz (http://livedocs.adobe.com/en_US/Photoshop/10.0/help.html?content=WS43B6DFCC-DBBE-4a9a-A985-7871DF914288.html) (w commentsach). Do CS3, bo nawet nie byłeś uprzejmy napisać której wersji dotyczy Twój problem.[/quote]

Gdybys dokładnie przeczytal, to co napidałem może napiecie by ci opadło i przypomnial bys sobie że ikonka do ACR w B pojawiła sie dopiero w zestawie CS4
Poza tym pisalem, że to polaczenie u mnie dzialało (ctrl+R bądź klik na ikonę Acr) i nie wiadomo dlaczego przestało i to jest druga podpowiedź o jaki CS chodzi
pozdro

manfred
05-12-2010, 14:39
grzegorzant może damy se spokój bo facet sie zna na rzeczy i z niejednego chleba piec jadł... ;-)

grzegorzant
05-12-2010, 15:03
ano chyba że tak :)