Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Parka przytulona, zziębnięta
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img220.imageshack.us/i/boats.jpg/)
jurek1906
01-12-2010, 21:32
Pasuje mi taki ciasny kadr,łódki w nim faktycznie się przytulają .Przyjemna obróbka i tonacja.Jak dla mnie jest elegancko :).
.. do mnie niestety nie gada,widoczna różnica w kolorach na połowie krzaków, krawędzie łódek świecą, niebo byle jakie a i kadr nie bardzo (wg. mnie to powinieneś kadrować o jakieś 15-20 stopni w dół...ale to mz.)
ładnie, a tonacja nieba pasuje do tego oszronionego dołu, również kadrowo jest ok. mimo ze dość ciasno, ale po tym co widać poza łodkami to one są tutaj głównymi bohaterkami i nie potrzeba szerszego kadru :)
Spokojny chłodny (chyba poranek) :) Dla mnie bomba
Świetne ! No i ten kolorek - piękna śliweczka :)
Dzięki dobrzy ludzie za dobre słowa. Faktycznie to poranek i góra już lekko ocieplona była a na dole niebieskości od szronu i Wisły.
Ze wspólnego wypadu z Calme i jego Skostniałą ciszą zrobioną ca 1h przed tym.
Bardzo fajny klimat. Pychówki mają coś w sobie. Wiślane?
Bardzo fajny klimat. Pychówki mają coś w sobie. Wiślane?
Tak lewo-brzeżny odcinek 10km przed Dęblinem
Udany wypadzik mieliscie, nie da sie zaprzeczyc.
Tak lewo-brzeżny odcinek 10km przed Dęblinem
Z chęcią bym z takiej pospinningował na królowej rzek...
Przyjemne w odbiorze,kolor góry,pomimo iż troszkę abstrakcyjny(kompozycja z dołem no i sam odcień)to świetnie tutaj gra z kolorem Pani łódki:-) co dodaje kolorystyce zdjęcia pewnośći,pełności...harmonizuje je.Kadrowanie na plus,choć czuje że sam troszkę, inaczej bym strzelał.Pozytywnie odbieram zdjęcie.
gratuluję fotki - podoba mi się - kadr może faktycznie ciut za ciasny jak dla mnie, ale o gustach się nie dyskutuje
Niestety po lewej stronie były krzaki (jedną gałązkę musiałem stęplować) więc szerzej z lewej byłoby niedobrze a i z prawej było mało ciekawe krzaczysko tuż poza kadrem, więc takie bliskie i niskie kadrowanie jakby samo się narzucało.
Dziękuję za komentarze.
Kolorystycznie i obróbkowo - OK, kadrowo mz. dużo za ciasno.
No cóż jak napisał Marbed niestety szerzej się tu nie dało z racji krzaczorów :)
borregaard
02-12-2010, 22:55
Dla mnie OK,poza tym,że deko...śliwkowo..;)
Dla mnie OK,poza tym,że deko...śliwkowo..;)
Ponoć śliwka to owoc nie kolor dla nas męszczyzn :D