jasiu102
01-12-2010, 13:01
Przeczytałem gdzieś, że będąc na karcie podatkowej nie można świadczyć usług firmom jedynie indywidualnym odbiorcom. Nie mogę jednak znaleźć przepisu na ten temat. Przeczytałem cała ustawa o karcie http://www.nettax.pl/demo/dokumenty/DU1998Nr144poz%20930.asp#roz3 (rodział 3) i nie ma wzmianki o tym, że nie można. Natomiast w załączniku nr 4 jest że można :
"Wykonywanie w zakładzie i poza zakładem fotografii, filmów i przeźroczy: portretowych, reportażowych, okolicznościowych, krajobrazowych, technicznych itp. Wykonywanie fotokopii. Wykonywanie prac powierzonych. Sporządzanie odbitek fotograficznych na papierze, porcelanie itp. Przedmiot działalności nie obejmuje prac wykonywanych na kasetach magnetowidowych".
Może ktoś poznał głębiej temat.
"Wykonywanie w zakładzie i poza zakładem fotografii, filmów i przeźroczy: portretowych, reportażowych, okolicznościowych, krajobrazowych, technicznych itp. Wykonywanie fotokopii. Wykonywanie prac powierzonych. Sporządzanie odbitek fotograficznych na papierze, porcelanie itp. Przedmiot działalności nie obejmuje prac wykonywanych na kasetach magnetowidowych".
Może ktoś poznał głębiej temat.