PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Monachium - Ratusz

velaskez
30-11-2010, 16:52
**

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img811.imageshack.us/img811/851/dsc4695h.jpg)

**

creep
02-12-2010, 11:00
Zbyt długo jesteś na forum, żeby Ci tłumaczył że o tej porze nie robi się zdjęć nocnych :) - zakładam że innej opcji nie miałeś.
Zdjęcie fajne, chociaż budynki minimalnie lecą do tyłu. Podoba mi się kolorystyka, ale denerwuje kilkukrotnie powtórzony "duch" nóg osoby w jasnych spodniach idącej w prawo.

velaskez
03-12-2010, 21:49
Jeszcze je poPSuje trochę później, i dodam bez niedociągnięć;)

teh_14m3
04-12-2010, 21:54
Zbyt długo jesteś na forum, żeby Ci tłumaczył że o tej porze nie robi się zdjęć nocnych :) - zakładam że innej opcji nie miałeś.

to kiedy? w południe?! Największa głupota jaką na tym forum przeczytałem dodatkowo powielana masowo...

lechupe
05-12-2010, 00:42
to kiedy? w południe?! Największa głupota jaką na tym forum przeczytałem dodatkowo powielana masowo...

W południe zdjęcia nocne ci nie wyjdą.
A najlepiej jest je robić o zmroku, kiedy włączona jest juz iluminacja, a niebo nie jest jeszcze całkowicie czarne i mozna złapać jego kolorystykę.

czy to takie strasznie głupie jest ?

creep
05-12-2010, 01:43
dzięki lechupe
może nie "nie robi się nocą" a "wieczorem wychodzą lepiej"
i tak, będę powielał tę głupotę masowo
a zdjęcie spoko mimo że łamie tę zasadę

teh_14m3
05-12-2010, 01:47
W południe zdjęcia nocne ci nie wyjdą.

no nie gadaj :D

A najlepiej jest je robić o zmroku, kiedy włączona jest juz iluminacja, a niebo nie jest jeszcze całkowicie czarne i mozna złapać jego kolorystykę.

czy to takie strasznie głupie jest ?

No jest bo skoro zdjęcie jest robione o zmroku aby uchwycić kolorystykę zmierzchu to jak to nazwać zdjęciem nocnym w które ma odwzorowywać kolorystykę nocną?!

lechupe
06-12-2010, 17:59
No jest bo skoro zdjęcie jest robione o zmroku aby uchwycić kolorystykę zmierzchu to jak to nazwać zdjęciem nocnym w które ma odwzorowywać kolorystykę nocną?!

Faktycznie, wybacz, nie zwróciłem uwagi na przebogatą kolorystykę nocnego, kompletnie czarnego nieba...
Ale moze dlatego, ze mam czarnego laptopa.

Blasius.G
06-12-2010, 23:27
My mamy czarne tło na forum i jest ładnie;) Mnie się zdjęcie nawet podoba.