Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] W stylu retro
1
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://digart.img.digart.pl/data/img/96/68/download/613915.jpg)
jak na nagrobek to calkiem niezle...sory ale takie mam skojrzenia...okropnie mi sie nie podoba
jak na nagrobek to calkiem niezle...sory ale takie mam skojrzenia...okropnie mi sie nie podoba
Jesteś bardzo młodym człowiekiem i niewiele wiesz o historii fotografii. Dla Ciebie jak owal to nagrobek, jak fura to BMW, jak muza to hip hop. Poucz się trochę a jak dojrzejesz to pogadamy.
@ format
Tak z ciekawości; co - poza wyraźnym rozgoryczeniem - daje Ci podstawy do formułowania tego typu ocen prywatnych? Może shakk słucha disco polo (lub klasyki), a podobają mu się Moskwicze, lub Aston Martiny? :)
Nie dyskutuję ze zdjęciem - widzę, że się starałeś (obróbka, adekwatna garderoba, zmiękczenie świateł)... Chciałbym normalnie wiedzieć, skąd wiesz tyle o shaku? Może on już jest dojrzały, ale ma inne zdanie po prostu? Nie ob rażaj się teraz na mnie z kolei - wpadłem, zobaczyłem, przeczytałem i pytam w przelocie, bez żadnych podtekstów...
PS
Też beemki wydają mi się lekko zwieśniaczałe, ale tak się składa, że jest gość, który robi nienajgorsze zdjęcia, a sam jeździ obrzydliwie jaskrawoczerwoną beemką... Obciach, ale to tak na stronie...
praca sympatyczna i estetczna, nie jestem dojrzały to nie wiem co to retro, ale wygląda mi to bardziej na farby niż na foto, ale pewnie tak miało wyjść. Tak się składa, że z nagrobkami mam trochę do czynienia, ale jakoś mi się nie skojarzyło. A na marginesie hip-hop to nie muza ;)
ten kawałek ręki wygląda jak kikut po niezbyt dobrze wykonanej amputacji
Gawronnek
08-01-2007, 12:25
zdjęcie w sumie mogłoby być ok, ale jednak tak jak Jogi uważam że ręka ma nieszczęśliwe ułożenie, co do ramki to mnie się nie podoba i mimo starszego wieku pierwsze skojarzenie miałem podobne do shakka
@ format
Tak z ciekawości; co - poza wyraźnym rozgoryczeniem - daje Ci podstawy do formułowania tego typu ocen prywatnych? Może shakk słucha disco polo (lub klasyki), a podobają mu się Moskwicze, lub Aston Martiny? :)
Nie dyskutuję ze zdjęciem - widzę, że się starałeś (obróbka, adekwatna garderoba, zmiękczenie świateł)... Chciałbym normalnie wiedzieć, skąd wiesz tyle o shaku? Może on już jest dojrzały, ale ma inne zdanie po prostu? Nie ob rażaj się teraz na mnie z kolei - wpadłem, zobaczyłem, przeczytałem i pytam w przelocie, bez żadnych podtekstów...
PS
Też beemki wydają mi się lekko zwieśniaczałe, ale tak się składa, że jest gość, który robi nienajgorsze zdjęcia, a sam jeździ obrzydliwie jaskrawoczerwoną beemką... Obciach, ale to tak na stronie...
Sorry, do wszystkich których mogłem urazić swoimi uwagami, fakt trochę mnie poniosło; ale jak 17-to latek pisze, że to zdjęcie nagrobkowe to się zirytowałem. STOP już ani słowa.
Adam Trzcionka
08-01-2007, 14:12
A na marginesie hip-hop to nie muza ;)
no pewnie, że nie muza. to muza+poezja 8)
Bardzo przyjemna fotka!!!!!
Sorry, do wszystkich których mogłem urazić swoimi uwagami, fakt trochę mnie poniosło; ale jak 17-to latek pisze, że to zdjęcie nagrobkowe to się zirytowałem. STOP już ani słowa.
To trzeba zaznaczac pod zdjeciem ze uzytkownicy ponizej 40 roku zycia proszeni sa o nie komentowanie zdjecia ;)
PS. A dopuszczasz do siebie taka mysl, ze 17-latek moze miec wieksze pojecie o fotografii od ciebie? :|
PS.2 Co do zdjecia to jak juz powiedziano widac duzy wklad pracy. Ladnie wystilizowane. A reka faktycznie daje skojarzenia rodem z kampanii "walka z trzema schodami" ;)
DonMaliniacco
08-01-2007, 22:07
Mi zdjatko sie podoba... pierwsze skojarzenie - "Wladca pierscieni". Co do reki - zgadzam sie w 100% jakby nie to byloby lux dla mnie
Nie liczac kikuta, to zdjecie fajne, ale nie podszedl mi ten pomysl z ramka. Niestety mnie tez to wieje oststnia pamiatka...
bardzo fajne zdjecie
bardzo nie fajna ramka
mam 23lata
i nie slucham hopsiupu
to tylko tyle chcialem tu napisac...
mnie się zdjęcie bardzo podoba, trzyma klimat...też jeżdżę bumierką :D
też jeżdżę bumierką :D
UPS :|
Widzę, że czas na niezbędny podliz: wiesz ALF - beemki nie są tak obciachowe, jak mówiłem poprzednio. Po zastanowieniu się, dobrowolnie przyznaję, że wydają się nawet sympatyczne i ten, takie... ogólnie fajnie beemiaste po prostu. :) Szczerze!
Moja amatorska opinia - rzeczywiście ręka dziwna i rzeczywiście owal w kolorach trochę nagrobkowych, to fakt, ale niemniej cała reszta bardzo ładna. Twarzyczka i mina prześliczna, obróbka fantastyczna, efekt malarski bardzo efektowny i widać że rzeczywiście dużo pracy to kosztowało.
Spróbuj wykadrować od końca rękawka żeby ręki nie było widać i pokombinuj z ramką aby rzeczywiście mniej nagrobkowo było, a wyjdzie prawdziwe cacko.
PS. Rozumiem Twoje rozgoryczenie z powodu tego nagrobkowego skojarzenia. Ale części ludzi naprawdę może się tak kojarzyć. Ja niestety też do nich należę. No nic nie poradzę że takie skojarzenie przychodzi do głowy. Nawet jak się z tym nie zgadzasz i tej opinii nie podzielasz, to dobrze jakby zdjęcie było na wszelki wypadek tak przerobione aby nikomu tak się nie kojarzyło. To jest śliczna dziewczynka, więc i ramka powinna być bardziej radosna.
Tak się patrzę i już wiem co powoduje to skojarzenie. To ta złota owalna ramka. Jak ją zlikwidujesz i zostawisz sam gradient, to może będzie lepiej?
Coś w tym kierunku, nie mówię że to dobry kierunek, ale może ta wersja zapoczątkuje jakąś dyskusję bo Twój obrazek naprawdę ma kolosalny potencjał.
Ot taki szkic (proszę nie zabijaj mnie):
http://www.themarts.com/galeria/dziewczynka1.jpg
Albo dla żartu i tak -zatytułowane "Alicja po Drugiej Stronie Lustra" :)
http://www.themarts.com/galeria/dziewczynkaA.jpg
Oj chyba mi się oberwie!
Dzięki wszystkim za uwagi i krytykę. Po to wystawiłem, żeby się dowiedzieć jakie macie opinie. Nie obrażam się za krytykę, która coś wnosi. Argumenty do mnie trafiają. Swiatlo twój pomysł bardzo mi się podoba. Życzę wam wszystkim udanych fotek.