Zobacz pełną wersję : torba na 2 puszki, 2 szkła i laptop
Cześć
Szukam torby, która pomieści dwie duże puszki (zagrypione), 70-200 2.8, 24-70, lampę i laptopa 15 cali (nie 15,4), najlepiej w oddzielnej kieszeni/komorze. Bardzo miło widziany pas biodrowy i pokrowiec przeciwdeszczowy.
Jeśli macie jakieś doświadczenia w tej materii to proszę o sugestie.
Jak dotąd znalazłem naneu pro 115F, ale nie wiem czy wejdą tam dwie puszki
Ja uzywam LowePro Stealth Reporter 650 AW. Wchodza jednoczesnie:
1. D3 z 70-200 (w pionie!)
2. D3 z 24-70
3. 14-24
4. SB-800 x 2, SU-800
5. Laptop 17"
6. filtry, baterie, wezyk, dokumenty, butelka z woda. ;)
To oczywiscie duza krowa, ale obawiam sie, ze bedziesz mial problem, zeby dorwac torbe wyraznie mniejsza, a jednoczesnie mieszczaca to, co chcesz do niej wpakowac.
To oczywiscie duza krowa, ale obawiam sie, ze bedziesz mial problem, zeby dorwac torbe wyraznie mniejsza, a jednoczesnie mieszczaca to, co chcesz do niej wpakowac.
no właśnie, szukam czegoś mniejszego, tę krowę znam ;)
Tamrac pro 8 powinien to przyjąć. Pro 12 będzie chyba za duży. Ja mam 12sktę, ale pakuję w nią więcej niż wymieniasz. No patrz. Nie doczytałem o lapie....To rzeczywiście lowepro chyba zostaje. No może jakiś duży defender hamy z tych dziwnym otwieraniem w drugą stronę (dla mnie porażka).
Antonioo
29-11-2010, 13:37
od razu mówię, że do d400aw tego nie zmieścisz;p.....może do d550-tki aw by wlazło, (15' na pewno).....ale nie wiem...skoro 650-tka za duża:)
Mam LP SR650aw i szczerze polecam do dwóch body.. Mam też odrobinę mniejszego tamraca http://www.tamrac.com/5618.htm w którego da sie wepchnąć 2 body w pionie z 24-70 i 70-200 a jest mniej rzucający się w oczy. Przy D3/D300 z gripem jest ok ale kolubryna D700 z gripem wchodzi na styk.
rychu_cmg
29-11-2010, 14:29
od razu mówię, że do d400aw tego nie zmieścisz;p.....może do d550-tki aw by wlazło, (15' na pewno).....ale nie wiem...skoro 650-tka za duża:)
Do LowePro Stealth Reporter 550 wchodzi na styk ThinkPad T61 15,4 cala
bialogardzianin
30-11-2010, 11:35
qooba, jeśli pozwolisz, podepnę się pod wątek, bo też szukam czegoś podobnego. A może Domke F2 lub mniejszą, choć cena wyższa od odpowiednika w Lowepro zapewne?
Tamrac pro 8 powinien to przyjąć. Pro 12 będzie chyba za duży. Ja mam 12sktę, ale pakuję w nią więcej niż wymieniasz. No patrz. Nie doczytałem o lapie....To rzeczywiście lowepro chyba zostaje. No może jakiś duży defender hamy z tych dziwnym otwieraniem w drugą stronę (dla mnie porażka).
No właśnie...gdyby nie laptop to Tamrac pro 12 przyjałby wszystko bez zająknięcia :-)
Pakuję tam d2x + 17-55, d70s+ tokina 12-24, ciamcianga 8, 4xSB z 8kompletami akumulatorów. Do tego jeszcze mnóstwo innych pierdół typu zapasowe aku do body, wężyki, filtry, karty i inny szajs którego i tak nie potrafię wykorzystać... :-)
ja polecę hamę defendera bardzo przyjemne torebki
Ja mam hame defender 210 i mieści:
- d700 z gripem i N 180mm f2.8 w pionie
- d80
- N 85 1.8
- N 35 1.8
- Samyang 14mm
- sb600 x2
- laptop 15"
- rożnego rodzaju pierdoły do lampy, Lightsphere
I to wszystko w komorze głównej do tego masz jeszcze dużą kieszeń z przodu podzieloną na kilka przegródek i kondon przeciwdeszczowy
Ja jestem bardzo zadowolony z tej torby, tym bardziej że kosztuje połowę lowepro 650 :)
dzięki wszystkim za sugestie, zacznę się im bliżej przyglądać
Myślałeś o Lowepro Classified 250?
wracając do tematu:
Hama Defender 210 NIE MIEŚCI laptopa 15", ale wejdzie tam 15,4". 15 calowy jest bardziej kwadratowy - stąd bierze się mój problem ze znalezieniem odpowiedniej torby...
Dzisiaj jadę mierzyć Classified 250AW, SR D650AW (jednak ;) ). Naneu Sahara odpada - problem z rozmiarem laptopa - kieszeni nie da się zapiąć :(Wielka szkoda, bo ta torba jest najsmuklejsza ze wszystkich.
Hama defender 220 już mieści wszystko z zapasem, ale mam wrażenie że jest większa od mojej Peli 1510!! Masakra jakaś :)
radwakon
09-12-2010, 12:48
Lowepro Classified 250 na pewno pomieści wszystko ale jak dla mnie stanowczo za "krowiaste". Do przewożenia się nadaje, ale żeby z tym latać codziennie... Ja odpuściłem po zapakowaniu - niewypakowana nie wygląda jeszcze tak ogromnie, ale jak włożyłem wszystkie graty i dołożyłem tzw. drobne rzeczy do przednich kieszonek to miałem torbę podróżną na tygodniowy wyjazd ;) Radzę sprawdzić przed zakupem ewentualnie umówić się co do zwrotu...
qooba z tym laptopem 15 cali to racja, nie dopisałem ze pasowałem 15,4" a nie 15" Defender 220 to locha straszna, z 210 jak gdzieś idę dalej to mnie szlak trafia.
Wypchany Classified to faktycznie mała walizka. Do Tamraca Pro 8 nie wejdzie 70-200 na sztorc, a Tamrac Pro 12 nie ma miejsca na laptop. Może warto się przyjrzeć nowemu Tamracowi Ultra 13?: http://www.tamrac.com.pl/torby,futeraly/Tamrac/ULTRA-PRO-13/. Nie ma go na razie w Polsce w sprzedaży, ale lada moment się pojawi.
Cześć, nie chcę zakładać nowego tematu, a szukam odpowiedniej dla siebie torby. Ma być przede wszystkim wygodna. Planuję do niej wsadzać body z S10-20 + N55-200/lampę + lampę + PT-04. Nie musi być wybitnie mocna. Ważne, żeby zewnętrznie nie była zbyt wielka i oczywiście cena gr bardzo dużą rolę. Plusem byłby wygląd niekoniecznie "klasyczny" jak na torbę foto.
ov_darkness
24-12-2010, 17:22
Ja też się podepnę.
Chciałbym zmieścić:
body z grypą +max. 70-200
24-70/2.8 (raczej S niż N)
85, 50, 24.
analoga małego
3 lampy + PW.
laptopa 12"
gadżety (ładowarki, baterie itp)
Dwie kwestie: jestem uczulony na dziadostwo i nie lubię plecaków.
W tej chwili mam jakiegos toploadera za stowaka, co się rozpada, wchodzi s5+35-70, analog i dwa male szkla (50 i 28). ew. lampa zamiast analoga.
Ja też się podepnę.
Chciałbym zmieścić:
body z grypą +max. 70-200
24-70/2.8 (raczej S niż N)
85, 50, 24.
analoga małego
3 lampy + PW.
laptopa 12"
gadżety (ładowarki, baterie itp)
Dwie kwestie: jestem uczulony na dziadostwo i nie lubię plecaków.
W tej chwili mam jakiegos toploadera za stowaka, co się rozpada, wchodzi s5+35-70, analog i dwa male szkla (50 i 28). ew. lampa zamiast analoga.
odpowiedź na arcy-pytanie to: Lowepro Stealth Reporter D650 AW. :)
ov_darkness
26-12-2010, 02:42
Sorki, ale mam niejasne wrażenie, że ta torba jest ********** duża...
Do Classified'a 200AW chyba nie wejdzie 12" lapek :/
Z kolei 250AW jest ogromny.
Na razie palmę pierwszeństwa dzierży Vanguard Up rise 33 - zobaczymy jak wypadną oględziny LowePro i Vanguarda.
Gdyby na codzień dało się w tej torbie nosić Canon IP100 i trochę papierów, to byłby pełen czad!
A możliwośc wyjęcia przegórde ki zabrania paru ciuchów na 2-3 dniowy wyjazd spowodowałaby pewnie u mnie wielokrotny orgazm. (Master Delhi jest bardzo blisko, tylko cena łomocze...)
szymonvader
26-12-2010, 14:16
jeżeli chodzi o torby to polecam Ci Vanguarda, od samego początku mam serie kenline. Kawał porządnej torby, cena jak w kazdym przypadku nie jest za przyjemna ale do przeżycia:)
D650 za duża ? hmm.. to może D550 zobacz ;]]
Torby/plecaki Lowepro, używam od lat, z przyzwyczajenia i wiadomości, że kupuje porządną torbę, a nie chińską podróbę.
Odkopię wątek :)
Zdecydowałem się na torbę wykonaną (?) przez naszych czeskich sąsiadów ;) Fomei Winner 966. Wg opsiu producenta mieści tylko 12" lapki, ale wg sprzedawcy komora na komputer ma rozmiary 34x28x3, czyli na długich bokach mam zapas po 2cm :) Zobaczymy co to za wynalazek ;)
aha, cena 165zł ;)