Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] s o u l s a v e r s
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.pietraszewski.home.pl/jpg/pietraszewski-soulsavers_1.jpg)
Świetna praca, podoba się.
oj bardzo na tak - coś się dzieje, ładny 2 plan i w tym natłoku coś innego
Bardzo mi się podoba. Super.
Przemek Paśnik
29-11-2010, 00:06
Świetne światło i obróbka. Co było pomysłem na kadr?
Pomysł i realizacja super.
Dla mnie, jest to jedno z tych rzadkich zdjęć, do których się wraca, aby jeszcze raz na nie popatrzeć. I odważę się powiedzieć coś jeszcze, wydaje się, że przerasta to forum.
Siedzę już tu dobrych kilka miesięcy na forum oglądając zdjęcia nie wstawiając komentarzy ale ta fota pokazuje jaką ogólnie moc ma fotografia. Coś pięknego, gratki
Bardzo dobry pomysł. Rewelacyjni modele. Dobra fota.
Świetny pomysł. Świetne wykonanie. Nic już nie napiszę bo pękam z zazdrości. :)
Ma klimat - dobre zdjęcie.
psychopulse
29-11-2010, 12:05
Jak zwykle miazga. Coś pięknego!
Kozak. Z ciekawości co to za szkiełko?
Porządna robota, świetna obróbka. Też jestem ciekaw "z_czego_to" :D
imac-barnaba
29-11-2010, 13:28
Rewelacja!!!
Bardzo plastyczne zdjęcie, ładnie oświetlone. Obiektyw wygląda na 50mm jak na mój gust.
psychopulse
29-11-2010, 17:29
Toż to Canon ;)
zdjęcie świetne, ale jest małe ale... mi osobiście nie podobają się bliki w oczach modelki - takie dwie jasne kropy. Ale to drobiazg.
ale klimat, rewelacyjne zdjęcie! :)
Co tu dużo pisać, po prostu... PEŁEN PROFESJONALIZM!
Fajne bo inne, podoba sie bardzo.
jak można spytać, jaki sprzęt użyty? ;)
DonArturo
29-11-2010, 22:59
świetne. oglądałem zdjęcia na Twojej stronie. Gratuluję talentu i profesjonalizmu
jak można spytać, jaki sprzęt użyty? ;)
Fxowy, dobrze zaświecony, odpowiedni postprocess i klasa sama w sobie panie saer, klasa jak zawsze :]
cheyenne
29-11-2010, 23:09
mocne, świetne, przyciagajace uwagę, wyjątkowe, zachodzące w pamięć
napisz troszkę jak powstało
nathaniel
30-11-2010, 01:32
jakie światło, niesamowicie wyszło, proszę powiedz że masz coś jeszcze z tej sesji.
Michał Fąfrowicz
30-11-2010, 10:50
Piękne, po prostu piękne :)
Podpisuję się pod większością - chętnie poznam jak świecone i jakie szkło :)
AHA - i wygląda jak kadr z filmu - kolory, drugi plan, piękne.. :)
Wracam do tego zdjęcia cały czas i nie mogę się napatrzeć :D i zżera mnie ciekawość jaki to obiektyw, jakie oświetlenie, jakie parametry :D
Jak zwykle mistrzostwo. To co mi się cholernie podoba w Twoich zdjęciach to panowanie nad światłem i klimat. Naprawdę jest czego zazdrościć, rzadko spotyka się takie zdjęcia. Jedynie co, to chciałbym zobaczyć takie ujęcie, ale trochę w innym kadrze: więcej prawej strony, mniej lewej.
Bardzo się podoba ! Fajne światełko.
Pozdrawiam,
AMI
Mi też się zdjęcie podoba ale oddałbyś w końcu umowę
.
Ło Jezu. Niesamowite. To jest naprawde FOTOGRAFIA
coach_lodz
03-12-2010, 19:07
Świetne zdjęcie... nie ma co więcej pisać
domelmel
03-12-2010, 21:32
Kapitalne zdjecie. Na mnie robi wrazenie jakby jakiegos kadru z hollywdzkiego filmu
kubamisiura
04-12-2010, 23:29
jedno z lepszych zdjec jakie ostatnio widziałem BRAWO!
No trzeba powiedzieć, że ta fotka to nie przypadkiem przyciąga uwagę, tu trzeba było się przyłożyć do sceny, gratulacje jest świetna!
Zdjęcie przyciąga wzrok, po prostu chce się patrzeć.
dziękuje Wam za tyle pozytywnych komentarzy :) co do technicznej strony to jak już na początku mOSAd zauważył fota cyknięta była stałką 50mm na prawie papierowej głębi ;) światło w tym przypadku zamiast błysku, który bardzo lubię, akurat było ciągłe dla uzyskania innego troszkę klimatu i odbijane z bliska okrągłą blendą (stąd te duże bliki w oczach jak kolega kh29228 zauważył). dla zainteresowanych lokacją fota robiona była w klubie Bezsenność we Wrocławiu
dawidst22
06-12-2010, 19:03
To co robisz światłem to kosmos! Wiele wybrednych "gaduł" z tego forum powinno się uczyć od Ciebie. Pozdrawiam, rewelacyjna praca!
Oglądam i oglądam... Rewelacja!
dla zainteresowanych lokacją fota robiona była w klubie Bezsenność we WrocławiuNa twoim zdjęciu wogóle nie widac że to ten klub i bardzo fajnie
Prawdopodobnie jedna z najważniejszych fotografii na tym forum.
Genialny klimat i światełko. Z wielką przyjemnością oglądam Twoje foty Saer i czekam na następne pracę . Pozdrawiam
Wow, zdjęcie wymiata.
Pod (prawie każdym) względem jest naprawdę świetne.
Może tylko kadr jakoś bym inaczej ujął, ale to szczegół.
Ogólnie świetna robota!!!
Kwiatek111
20-12-2010, 16:50
swietne
Co tu dużo pisać, po prostu... PEŁEN PROFESJONALIZM!
Podpisuje się pod tym
Tom Vein
30-12-2010, 10:54
Bardzo, bardzo mi się podoba
gg130585
30-12-2010, 12:19
naprawdę świetny klimat, wspaniała kontrola nad światłem... same ochy i achy:)
i tak jak inni przyznam, że to jedna z lepszych fotek jakie ostatnio widziałem...
Prawdopodobnie jedna z najważniejszych fotografii na tym forum.
podpisuje sie.
Dawno nie widzialem takiej klasy zdjecia na forum
Mam taką prywatną prośbę; podaj, proszę, adresy serwisów międzynarodowych, na których publikowałeś to zdjęcie.
Jestem bardzo ciekaw opinii niezależnych, więc jeśli nie sprawi Ci to kłopotu, podaj namiary.
Bardzo polecam publikację fotografii na http://www.oneeyeland.com
...Jedynie co, to chciałbym zobaczyć takie ujęcie, ale trochę w innym kadrze: więcej prawej strony, mniej lewej.
Mam podobne wrażenie, że kadr zbyt centralny.
Świetne zdjęcie.
aboutalithium
03-01-2011, 12:24
Podobnie jak kolega wczesniej - jak kadr z filmu.
Bardzo fajna kolorystyka i ogolnie, atmosfera.
Jedyne no co zwrocilam szczegolna uwage, to moze wyraz twarzy modelki - moze mozna bylo lepiej troche ;)
A u mnie się zdjęcie nie wyświetla.. ?
Jak zwykle genialna robota. Super.
diabel200
10-01-2011, 09:18
Świetne foto, zastanwia mnie to co on jej tam robi? wyciska coś czy dziara? kurcze brakuje mi troszkę narzędzia które byłoby widoczne, chociażby samą igłę czy coś podobnego.
Bardzo fajne - klimatyczne.
To na razie jedyne zdjęcie, którego tytuł i nick autora pamiętam przez kilka tygodni od jego pokazania. Fantastyczne!
Żeby nie było za słodko - przez to, że pamiętam Twój nick, to jak popełnisz coś ciut gorszego to zaraz będę pisać "Niezłe, ale do S o u l s a v e r s to mu daleko" :-).
Mistrzu, robisz jakiś kurs panowania nad światłem?
foto-oko
12-01-2011, 03:00
Podoba mi sie to zdjecie. Model gmera cos modelce na plecach. Rozumiem, ze one sie rozmyslila i juz nie chce tego tatuazu, wiec on szoruje ja rozpuszczalnikiem. Czy taki mial byc odbior jesli to nie jest fotos? Dzieje sie cos malo ciekawego na plecach, choc moment jest dramatyczny, pelen napiecia. Zdjecie dopracowane pod wzgledem kadru i swiatla oraz dramaturgii. Jesli nie fotos to ja nie rozumiem tego zdjecia.
Tutaj uwaga dla tych wszystkich fotoamatorow, ktorzy nie potrafia oswietlac I, II i III planu z dzialu moda/glamur itp. Prosze sobie wydrukowac i przykleic z tylu aparatu tam gdzie jest wyswietlacz i stosowac za wzorzec poprawnosci.