PDA

Zobacz pełną wersję : Kalendarze - generatory

remek
28-11-2010, 17:41
Cześć,
Czy znacie jakieś oprogramowanie (komercyjne, niekomercyjne - dowolnie), plug-in (PS), skrypty do generowania kalendarzy? Chciałbym w miarę szybko wygenerować kalendarz profesjonalnie wyglądający kalendarz - każdy miesiąc na oddzielnej kartce. Głównie interesują mnie rozwiązania profesjonalne/komercyjne.

Pozdrawiam
Remek

lookash
28-11-2010, 18:04
Takie cos sie układa recznie. Szybciej ułożysz to w PS na warstwach niż zajęłoby Tobie szukanie jakiegoś generatora.

Poza tym... "generator" i "profesjnanie wyglądający kalendarz" to raczej dwie różne bajki.

remek
28-11-2010, 19:29
Mogą też być szablony, które można kupić. Ręcznie ułożę, ale raczej szukam profesjonalnych rozwiązań, które są dziełem artystów plastyków :)

stig
02-12-2010, 12:33
Ręcznie ułożę, ale raczej szukam profesjonalnych rozwiązań, które są dziełem artystów plastyków :)No taaa... Na pewno sie takich doszukasz. ;) Do stworzenia kalendarium nie jest potrzebny artysta plastyk, malo tego -- zaden taki czlowiek podobnymi *******ami nie bedzie sie zajmowal. Do tego wystarczy minimum wyczucia estetyki. Jesli jednak masz lenia albo i nie chcesz miec od poczatku do konca kalendarza zrobionego tylko przez siebie, to pobierz (http://www.viperprint.pl/index.php?dzial=download&dzial2=kalendaria) sobie gotowe kalendarium.

messer
02-12-2010, 12:49
Do układania kalendarza użyłbym raczej Illustratora a nie PS'a -- będzie wygodniej, a do tego wektorowo, więc nie straszne nam hasło "a ja ten kalendrz to chcę rozmiarach takich a takich, pszę pana!".
Oczywiście przy założeniu, że zdjęcia jako takie są odpowiedniej wielkości/jakości jako elementy rastrowe.

stig
02-12-2010, 12:53
Do układania kalendarza użyłbym raczej Illustratora a nie PS'aA ja nawet bylbym za InDesignem, ale -- watpie, zeby ktos, kto szuka "plugina do PSa, zeby sobie kalendarium zrobic", ma takowy soft, a nawet jesli ma, to czy sie w nim nie zabije (skoro w ogole PS do takiego zadania przyszedl mu do glowy). ;)