Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Trzcinki
tbogdanowicz
28-11-2010, 15:18
Witam,
chciałem dać pod ocenę taki mały eksperyment.
Zdjęcie zrobiłem ponad miesiąc temu i próbowałem je obrobić już dawno, ale ciągle coś mi nie pasowało.
Prezentuję w końcu wersję 3 :) i pytam jak się podoba???
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/11/2iafqjk-1.jpg
źródło (http://i51.tinypic.com/2iafqjk.jpg)
Odbicie w wodzie nie jest ostre co niestety nie sprzyja temu zdjęciu.
Użyłeś zbyt małej głębi ostrości.
Kolor ala jagoda również nie jest najszczęśliwszym pomysłem (choć mogło tam tak być).
Poza tym jest to pomysł ograny na 1000 sposobów i trzeba zrobic naprawdę coś extra , aby wzbudzić zachwyt.
Stąd może mala ilość komentarzy.
tbogdanowicz
28-11-2010, 18:46
Odbicie w wodzie nie jest ostre co niestety nie sprzyja temu zdjęciu.
Użyłeś zbyt małej głębi ostrości.
Kolor ala jagoda również nie jest najszczęśliwszym pomysłem (choć mogło tam tak być).
Poza tym jest to pomysł ograny na 1000 sposobów i trzeba zrobic naprawdę coś extra , aby wzbudzić zachwyt.
Stąd może mala ilość komentarzy.
Dzięki.
Najpierw zobaczyłem kolory w wodzie a później dopiero szukałem czegoś co można sfotografować :). Przy obróbce dodatkowo lekko podbiłem kolor bo tak mi się to zdjęcie bardziej podobało.
Piszesz "coś extra", oj do wiosny może być ciężko. Byłem dzisiaj obok tego miejsca na spacerze z dziećmi. Woda już zaczyna zamarzać. Jak tak dalej pójdzie to na razie tylko zimowe zdjęcia będę robił.
Dzięki.
Najpierw zobaczyłem kolory w wodzie a później dopiero szukałem czegoś co można sfotografować :). Przy obróbce dodatkowo lekko podbiłem kolor bo tak mi się to zdjęcie bardziej podobało.
Piszesz "coś extra", oj do wiosny może być ciężko. Byłem dzisiaj obok tego miejsca na spacerze z dziećmi. Woda już zaczyna zamarzać. Jak tak dalej pójdzie to na razie tylko zimowe zdjęcia będę robił.
Zima to piekny czas - słońce nisko przez cały dzień, a jak ktoś lubi BW to szaruga też mu sie podoba ;)
tbogdanowicz
28-11-2010, 19:00
Właśnie to słońce może być problemem. Z pracy wracam dobrze po zachodzie i pozostają jedynie soboty i niedziele, ale wtedy dzieci domagają się swoich praw.
Niemniej jednak będę próbował dalej :-).