PDA

Zobacz pełną wersję : Czy jest na sali spec od Wordrpressa?

Przemek Paśnik
27-11-2010, 18:57
Witam, możne ktoś byłby w stanie mi pomóc, chodzi o dwa tematy:

1. Szablon Arras: posiada slideshow, który wyświetla zdjęcia z poszczególnych wpisów. Czy ktoś pomógłby mi i skłonić w/w ustrojstwo, aby zamiast z wpisów, pobierało zdjęcia z określonego folderu na serwerze i wyświetlało je w formie pokazu slajdów?

2. Używam wersji 3.01, po wrzuceniu zdjęć na bloga, ostrość leci w kosmos. Czy jest na to jakaś rada?

Byłbym wdzięczny z informacje, pomoc, oferty. Pozdrawiam

lookash
28-11-2010, 18:15
1. Szablon Arras: posiada slideshow, który wyświetla zdjęcia z poszczególnych wpisów. Czy ktoś pomógłby mi i skłonić w/w ustrojstwo, aby zamiast z wpisów, pobierało zdjęcia z określonego folderu na serwerze i wyświetlało je w formie pokazu slajdów?
Kwestia grzebania w kodzie skórki.

2. Używam wersji 3.01, po wrzuceniu zdjęć na bloga, ostrość leci w kosmos. Czy jest na to jakaś rada?
A wrzucasz zdjęcia już zeskalowane do takiej wielkości jaka ma być na stronie czy może pozwalasz samemu wordpressowi pomniejszać foty? Jeśli to drugie to już znasz odpowiedź.

Przemek Paśnik
28-11-2010, 20:47
Zdjęcia wrzucam wyskalowane do wielkości zadanej w ustawieniach. Wyostrzone po zmniejszeniu. Co slideshow, wiem, że to kwestia grzebania w kodzie, to jakbym to potrafił, nie byłoby tematu. Niestety jestem noga i właśnie do tego kogoś potrzebuję. Zdaję sobie sprawę, że taka usługa może kosztować :wink:

Przemek Paśnik
21-12-2010, 21:09
Temat można zamknąć. Mój kolega pogrzebał w kodzie i slajdszoł bangla. Problemy z ostrością zniknęły po aktualizacji skryptu.