Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Angkor Wat
Witam,
tak powoli bede wrzucal rozne serie z roznych miejsc.
Tym razem Kambodza i jeden z cudow swiata.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/11/r0poia-1.jpg
źródło (http://i54.tinypic.com/r0poia.jpg)
DonArturo
27-11-2010, 12:23
Trochę trzeba się wpatrzyć - by dostrzec coś miedzy drzewami
chętnie obejrzę następne (jeszcze tam nie byłem)
Al Koholik
27-11-2010, 12:24
ale zesmołowaś to zdjęcie... , wierzę na słowo, że to Kambodża :wink:
He he, taki by zamys. Poza tym jest to ogromny kompleks swiatyn i bardzo ciezko jest fotografowac.
Szczegolnie glowna swiatynie. Tak w ogole to te miejsce jest takie " zesmolone":-)
Tomasz Dudrak
27-11-2010, 12:30
Trochę Cigacice przypomina od strony Leśnej Góry. Chociaż jakby się przypatrzeć to do Przybynowa też podobne.
A może to Opypy?
Al Koholik
27-11-2010, 12:32
Pewnie jako część jakiej całości to zdjęcie by przeszło ale jako solowe zdjęcie nie. Daj więcej to może zdanie zmienię.
tbogdanowicz
27-11-2010, 12:46
Ja przepraszam, ale to wygląda jak przystrzyżone drzewa...
Gdzie ten CUD???
Ja przepraszam, ale to wygląda jak przystrzyżone drzewa...
Gdzie ten CUD???
Widzisz, "przystrzyzone drzewa" to po prostu nie znasz tego miesjca.
"cud swiata" jest przyznawany za jego historię, a nie za wyglad, dla Twojej informacji.
Wrzucę następne bardziej "wodoczne"
Byłeś? Oceniasz po jednym zdjęciu? Wiekszość siwatyn pokryta jest jakby smołą, zwłaszcza bocznych.
Zreszta kazdy ma wlasną ocene, a nie zgadzac mozesz sie ze wszystkim - Twoja opinia.
W ogole nie wiem po co o tym piszesz. Po pierwsze, ze nie byles, a po drugie tak te miejsce widze i tyle.
Fakt, teraz patrze i te zdjecie moze Wam malo mowic jako pojedyncze. W serii by wygladalo inaczej.
DonArturo
27-11-2010, 14:48
Zreszta kazdy ma wlasną ocene, a nie zgadzac mozesz sie ze wszystkim - Twoja opinia.
W ogole nie wiem po co o tym piszesz. Po pierwsze, ze nie byles, a po drugie tak te miejsce widze i tyle.
to w jakim celu publikujesz zdjęcie- skoro nie znosisz krytyki!
to w jakim celu publikujesz zdjęcie- skoro nie znosisz krytyki!
Ale Ty nie oceniasz zdjecia, tylko to miejsce. Piszesz, ze nie zgadzasz sie, ze te miejsce wyglada jakby bylo " osmolone". A ja Ci mowie, ze tak je widze i tyle. Wrzucasz jakies zdjecie i piszesz, ze sie z tym nie zgadzasz.
Takze sugeruje pisac o zdjeciu, a nie o tym jak widz te miesjce.
Krytyka wskazana, po to wrzucam zdjecia.
Wracając do zdjęcia: jest kompletnie nieczytelne. Po za zarysem nie wiele widać.
Wracając do zdjęcia: jest kompletnie nieczytelne. Po za zarysem nie wiele widać.
Fakt, dla mnie jest czytelene bo mam te miejsce w pamięci:-)
A dla Was faktycznie nie.
Takze dzis obrobie kilka zdjec i wrzuce, tych bardziej czytelnych;-)
Tomasz Dudrak
27-11-2010, 15:17
z tym się nie zgodzę!
Ogólnie przyjętą praktyką i dobrym zachowaniem jest niewstawianie zdjęć - tym bardziej nie swoich - do cudzych wątków.
martinez
27-11-2010, 15:58
Ja poczekam na więcej, bo jak narazie to jest za mało czytelne i troszkę za smoliste dla mnie :)
tbogdanowicz
27-11-2010, 16:26
Widzisz, "przystrzyzone drzewa" to po prostu nie znasz tego miesjca.
"cud swiata" jest przyznawany za jego historię, a nie za wyglad, dla Twojej informacji.
Wrzucę następne bardziej "wodoczne"
Obawiam się że jesteś w błędzie.
Spójrz na listę "nowych cudów", co tam robi np. Pomnik Chrystusa Zbawiciela w Rio de Janeiro??? W dodatku omal nie znalazły się na niej: Wieża Eiffla, Neuschwanstein, Opera w Sydney...
To są finaliści "ostatniej edycji", a były jeszcze "ciekawsze" propozycje typu Sagrada Familia, która przy całej swej urodzie jest nawet nie ukończona.
Owszem nie byłem w Angkor Wat, ale widziałem je na mnóstwie zdjęć. To które pokazałeś nie pokazuje tego miejsca w sposób zachęcający do odwiedzin.
Mogło by być ciekawym dodatkiem do serii zdjęć pokazujących to miejsce w różne sposoby, o różnych porach dnia, przy różnej pogodzie... Samo niestety się nie broni, ale liczę na więcej ciekawych ujęć z tego miejsca.
jacekz40
27-11-2010, 16:36
dokładnie, sorry ja też nic nie widzę :)
Ogólnie przyjętą praktyką i dobrym zachowaniem jest niewstawianie zdjęć - tym bardziej nie swoich - do cudzych wątków.
dlatego zostało usunięte
Obawiam się że jesteś w błędzie.
Spójrz na listę "nowych cudów", co tam robi np. Pomnik Chrystusa Zbawiciela w Rio de Janeiro??? W dodatku omal nie znalazły się na niej: Wieża Eiffla, Neuschwanstein, Opera w Sydney...
To są finaliści "ostatniej edycji", a były jeszcze "ciekawsze" propozycje typu Sagrada Familia, która przy całej swej urodzie jest nawet nie ukończona.
Owszem nie byłem w Angkor Wat, ale widziałem je na mnóstwie zdjęć. To które pokazałeś nie pokazuje tego miejsca w sposób zachęcający do odwiedzin.
Mogło by być ciekawym dodatkiem do serii zdjęć pokazujących to miejsce w różne sposoby, o różnych porach dnia, przy różnej pogodzie... Samo niestety się nie broni, ale liczę na więcej ciekawych ujęć z tego miejsca.
Fakt, wszystko idzie troche w zla strone. Niestety komisja sie zmienia, badz sam nie wiem co. Ogolnie tak bylo kiedys - historia sprawia, ze "cud swiata" jest cudem swiata.
Dwa lata temu bylem w Ameryce Srodkowej, pojechalem do MEksyku i widzialem Chichen Itza. Dla mnie byla to fajna piramida i tyle. Oczywiscie gdybym nie znal historii tego miejsca. Nic specjalnego, ale historia powala, stad cud swiata.
Rzeczyv typu opera w Sydnej, Sagrada Familia to niestety troche smieszne jest, gdyby byly na tej liscie.
Jak mowilem, wrzuce jesze sporo czytelniejszych zdjec.
podpiszę się, zbyt mocne to b/w :)