PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Angkor Wat

Mich77
27-11-2010, 12:00
Witam,

tak powoli bede wrzucal rozne serie z roznych miejsc.
Tym razem Kambodza i jeden z cudow swiata.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/11/r0poia-1.jpg
źródło (http://i54.tinypic.com/r0poia.jpg)

DonArturo
27-11-2010, 12:23
Trochę trzeba się wpatrzyć - by dostrzec coś miedzy drzewami
chętnie obejrzę następne (jeszcze tam nie byłem)

Al Koholik
27-11-2010, 12:24
ale zesmołowaś to zdjęcie... , wierzę na słowo, że to Kambodża :wink:

Mich77
27-11-2010, 12:30

He he, taki by zamys. Poza tym jest to ogromny kompleks swiatyn i bardzo ciezko jest fotografowac.
Szczegolnie glowna swiatynie. Tak w ogole to te miejsce jest takie " zesmolone":-)

Tomasz Dudrak
27-11-2010, 12:30
Trochę Cigacice przypomina od strony Leśnej Góry. Chociaż jakby się przypatrzeć to do Przybynowa też podobne.
A może to Opypy?

Al Koholik
27-11-2010, 12:32
Pewnie jako część jakiej całości to zdjęcie by przeszło ale jako solowe zdjęcie nie. Daj więcej to może zdanie zmienię.

tbogdanowicz
27-11-2010, 12:46
Ja przepraszam, ale to wygląda jak przystrzyżone drzewa...
Gdzie ten CUD???

Mich77
27-11-2010, 12:51
Ja przepraszam, ale to wygląda jak przystrzyżone drzewa...
Gdzie ten CUD???

Widzisz, "przystrzyzone drzewa" to po prostu nie znasz tego miesjca.

"cud swiata" jest przyznawany za jego historię, a nie za wyglad, dla Twojej informacji.

Wrzucę następne bardziej "wodoczne"

Mich77
27-11-2010, 13:58
Byłeś? Oceniasz po jednym zdjęciu? Wiekszość siwatyn pokryta jest jakby smołą, zwłaszcza bocznych.
Zreszta kazdy ma wlasną ocene, a nie zgadzac mozesz sie ze wszystkim - Twoja opinia.
W ogole nie wiem po co o tym piszesz. Po pierwsze, ze nie byles, a po drugie tak te miejsce widze i tyle.

Fakt, teraz patrze i te zdjecie moze Wam malo mowic jako pojedyncze. W serii by wygladalo inaczej.

DonArturo
27-11-2010, 14:48
Zreszta kazdy ma wlasną ocene, a nie zgadzac mozesz sie ze wszystkim - Twoja opinia.
W ogole nie wiem po co o tym piszesz. Po pierwsze, ze nie byles, a po drugie tak te miejsce widze i tyle.

to w jakim celu publikujesz zdjęcie- skoro nie znosisz krytyki!

Mich77
27-11-2010, 14:56
to w jakim celu publikujesz zdjęcie- skoro nie znosisz krytyki!

Ale Ty nie oceniasz zdjecia, tylko to miejsce. Piszesz, ze nie zgadzasz sie, ze te miejsce wyglada jakby bylo " osmolone". A ja Ci mowie, ze tak je widze i tyle. Wrzucasz jakies zdjecie i piszesz, ze sie z tym nie zgadzasz.
Takze sugeruje pisac o zdjeciu, a nie o tym jak widz te miesjce.

Krytyka wskazana, po to wrzucam zdjecia.

Me_how
27-11-2010, 15:02
Wracając do zdjęcia: jest kompletnie nieczytelne. Po za zarysem nie wiele widać.

Mich77
27-11-2010, 15:05
Wracając do zdjęcia: jest kompletnie nieczytelne. Po za zarysem nie wiele widać.

Fakt, dla mnie jest czytelene bo mam te miejsce w pamięci:-)
A dla Was faktycznie nie.
Takze dzis obrobie kilka zdjec i wrzuce, tych bardziej czytelnych;-)

Tomasz Dudrak
27-11-2010, 15:17
z tym się nie zgodzę!

Ogólnie przyjętą praktyką i dobrym zachowaniem jest niewstawianie zdjęć - tym bardziej nie swoich - do cudzych wątków.

martinez
27-11-2010, 15:58
Ja poczekam na więcej, bo jak narazie to jest za mało czytelne i troszkę za smoliste dla mnie :)

tbogdanowicz
27-11-2010, 16:26
Widzisz, "przystrzyzone drzewa" to po prostu nie znasz tego miesjca.

"cud swiata" jest przyznawany za jego historię, a nie za wyglad, dla Twojej informacji.

Wrzucę następne bardziej "wodoczne"

Obawiam się że jesteś w błędzie.

Spójrz na listę "nowych cudów", co tam robi np. Pomnik Chrystusa Zbawiciela w Rio de Janeiro??? W dodatku omal nie znalazły się na niej: Wieża Eiffla, Neuschwanstein, Opera w Sydney...
To są finaliści "ostatniej edycji", a były jeszcze "ciekawsze" propozycje typu Sagrada Familia, która przy całej swej urodzie jest nawet nie ukończona.

Owszem nie byłem w Angkor Wat, ale widziałem je na mnóstwie zdjęć. To które pokazałeś nie pokazuje tego miejsca w sposób zachęcający do odwiedzin.
Mogło by być ciekawym dodatkiem do serii zdjęć pokazujących to miejsce w różne sposoby, o różnych porach dnia, przy różnej pogodzie... Samo niestety się nie broni, ale liczę na więcej ciekawych ujęć z tego miejsca.

jacekz40
27-11-2010, 16:36
dokładnie, sorry ja też nic nie widzę :)

Rycerz
27-11-2010, 17:05
Ogólnie przyjętą praktyką i dobrym zachowaniem jest niewstawianie zdjęć - tym bardziej nie swoich - do cudzych wątków.

dlatego zostało usunięte

Mich77
27-11-2010, 18:25
Obawiam się że jesteś w błędzie.

Spójrz na listę "nowych cudów", co tam robi np. Pomnik Chrystusa Zbawiciela w Rio de Janeiro??? W dodatku omal nie znalazły się na niej: Wieża Eiffla, Neuschwanstein, Opera w Sydney...
To są finaliści "ostatniej edycji", a były jeszcze "ciekawsze" propozycje typu Sagrada Familia, która przy całej swej urodzie jest nawet nie ukończona.

Owszem nie byłem w Angkor Wat, ale widziałem je na mnóstwie zdjęć. To które pokazałeś nie pokazuje tego miejsca w sposób zachęcający do odwiedzin.
Mogło by być ciekawym dodatkiem do serii zdjęć pokazujących to miejsce w różne sposoby, o różnych porach dnia, przy różnej pogodzie... Samo niestety się nie broni, ale liczę na więcej ciekawych ujęć z tego miejsca.

Fakt, wszystko idzie troche w zla strone. Niestety komisja sie zmienia, badz sam nie wiem co. Ogolnie tak bylo kiedys - historia sprawia, ze "cud swiata" jest cudem swiata.

Dwa lata temu bylem w Ameryce Srodkowej, pojechalem do MEksyku i widzialem Chichen Itza. Dla mnie byla to fajna piramida i tyle. Oczywiscie gdybym nie znal historii tego miejsca. Nic specjalnego, ale historia powala, stad cud swiata.

Rzeczyv typu opera w Sydnej, Sagrada Familia to niestety troche smieszne jest, gdyby byly na tej liscie.

Jak mowilem, wrzuce jesze sporo czytelniejszych zdjec.

harb
27-11-2010, 21:13

podpiszę się, zbyt mocne to b/w :)