Zobacz pełną wersję : Filmik Dragan effect i pytanie
Witam,
Jestem nowym użytkownikiem na tym forum. To jest mój pierwszy post i pierwsze pytanie do bardziej zaawansowanych w photoshopie. Na tym filmiku jest moment w 5:25 minucie jak powstaje jakas kolejna warstwa Other tak ją nazwał gość który nagrał filmik. W tym momencie się gubię i nie wiem jak ona powstała i jak potem zostały mu same oczy:). Prosiłbym o jakąś podpowiedź bardziej doświadczonych. Z góry dzięki
Pozdrawiam
http://www.youtube.com/watch?v=ec8HB3G7QqU&feature=related
de Fresz
26-11-2010, 13:53
Prawdopodobnie skopiowany wcześniej oryginał z przed obróbki. Swoją drogą to śmieszą mnie te tutoriale ze stylizacją obróbki na Andrzeja Dragana, które nie biorą pod uwagę jednego, drobniutkiego szczegółu – fota do takiej obróbki musi być odpowiednio wyświecona, a tego się nie zrobi w Szopie. Bazowanie na byle czym daje w efekcie żałosną imitację.
witold68
26-11-2010, 14:04
Swięta racja, mozna to obejrzec jako ciekawostke warsztatowa....
de Fresz
26-11-2010, 14:30
Akurat na tym filmiku (jak i na wielu innych jemu podobnych) warsztat jest słaby.
greg2804
28-11-2010, 23:12
skopiowana orginalna warstwa i w tym momecie wcisniete ctrl + v
Warsztat słaby hehehe, to musi ktos pnapierdzielac i smigać zeby fajne fotki robic, to że nie używa masek o niczym nei swiadczy też ich nie używam:P:) hehehehe paranoja fajne tutek
The Structorr
03-12-2010, 11:35
Warsztat słaby hehehe, to musi ktos pnapierdzielac i smigać zeby fajne fotki robic, to że nie używa masek o niczym nei swiadczy też ich nie używam:P:) hehehehe paranoja fajne tutek
Ale ossssochooosiii? :shock:
donkiszot
03-12-2010, 19:07
[...]Na tym filmiku jest moment w 5:25 minucie jak powstaje jakas kolejna warstwa Other tak ją nazwał gość który nagrał filmik. W tym momencie się gubię i nie wiem jak ona powstała i jak potem zostały mu same oczy:). [...]
Warstwa "Other" powstała przez powielenie warstwy drugiej ("Sombra"? chyba jakoś tak). Z tym, że "Sombra" była na multiply, a po powieleniu jest normal. Potem zwykła selekcja elipsą i po odwróceniu zaznaczenia i wykasowaniu zostają same oczy.
Tylko co to da? ;)
de Fresz
04-12-2010, 01:59
Nie, ta warstwa tak nie powstała.
donkiszot
04-12-2010, 02:53
Nie, ta warstwa tak nie powstała.
Racja, mea culpa. Warstwa "Other" to ta sama warstwa co na samym początku (przed przekształceniami) warstwa pierwsza. Nie mogła powstać z warstwy "Sombra", bo na niej przecież nie ma oczu :oops: Zasugerowałem się... ech...
Zresztą, na końcu (gdy pokazuje "przed/po") znów ją wkleja.
Czyli jest tak jak napisałeś w pierwszym poście, a potem po mojemu (co do oczu).