Zobacz pełną wersję : lampy studyjne błyskowe - wypożyczenie
właśnie się zastanawiam - ponieważ stoją w domu i będą teraz używane baaardzo okazjonalnie (może dwa razy w roku) zastanawiam się czy nie zacząć wypożyczać zestawu (bo była opcja sprzedaży - tylko jakoś trochę żal) - (2x500 i 2x100 + statywy, parasole, softbox - do 100 wrota, plastry filtry, parasole, tła i światłomierz) - czy jest sens (możliwość zniszczenia), jak się zabezpieczyć (kradzież uszkodzenie) i za jaką ewentualnie kwotę, a może załatwiać pomieszczenie i organizować małe sesje dla tych którzy chcą popróbować pracy przy błysku ? - tylko czy to by się cieszyło jakimkolwiek zainteresowaniem (Wrocław i okolice)
Michał Jędrak
26-11-2010, 11:38
Teraz chyba studia mają ciężki czas, bo jest tego sporo i ceny są niskie. Pamiętam czasy, kiedy za godzinę wynajęcia studia trzeba było płacić po 200zł (albo i więcej). Teraz jak wyciągniesz 30zł to jesteś gość, bo taką sumę chcą za spore pomieszczenia z pełnym osprzętem. Myślę, że będziesz miał więcej stresu niż pożytku z wypożyczania czegokolwiek fotograficznego. Za dużo niewiadomych, za dużo czynników do wzięcia pod uwagę itd...
Ja mam teraz, na przykład, nieduże studio fotograficzne i mi z tym dobrze, bo jak będę potrzebował wypasu nawet 5 razy w miesiącu to i tak wyjdzie mnie taniej wynajęcie niż posiadanie własnego lokalu.
marszull
26-11-2010, 12:18
Michal gdzie jest spore studio ze sprzetem za 30zl za godzine?
Dasz jakis link?
Michał Jędrak
26-11-2010, 15:28
Będę musiał poszukać, bo jakiś czas temu panikowałem, że nie mam dużego lokalu do wieloosobowych sesji i myślałem, że będzie trudno, lecz znalazłem dobre oferty. Teraz tych tańszych nie znalazłem, ale niedrogie też jest studiopraga (choć było taniej). No ale jeśli ktoś potrzebuje, to wynajdę...
marszull
26-11-2010, 16:06
Ja bym chetnie poznal duze i najtansze ;)
czasami robie jakies projekty dla siebie, co jak wiadomo wiaze sie z ograniczonym budzetem
wiec dobrze by bylo miec w zanarzu takie miejsca
Michał jak podeślesz linka, gdzie wyposażone studio mają za 30pln za godzinę, to Ci flaszkę stawiam:)