Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Kaszmir
Witam,
właśnie wróciłem z miesięcznej wyprawy.
Tak na gorąco wrzucam jedno zdjęcie z Kaszmiru - koło granicy z Pakistanem.
Bedzie kilka serii z tego miejsca oraz kilka z calkiem innych.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/11/2nveal0-1.jpg
źródło (http://i54.tinypic.com/2nveal0.jpg)
Pozdr.
Witaj Radku po przerwie :). Wyprawy zazdroszczę, ale pewnie zaowocowało to wieloma świetnymi kadrami i będziesz raczyć nimi nasze gały ;).
A co do foty to powiem tak: to co na górze i na dole jest świetne :).
Tonacja, klimat, kolorystyka i odbicie również na plus :).
Natomiast budynki ble i chyba bym je występlował, oraz kolorowy kajak wraz z jego zawartością.
Jakoś nie pasuje mi do tego klimatycznego skądinąd kadru ;).
Witaj Radku po przerwie :). Wyprawy zazdroszczę, ale pewnie zaowocowało to wieloma świetnymi kadrami i będziesz raczyć nimi nasze gały ;).
A co do foty to powiem tak: to co na górze i na dole jest świetne :).
Tonacja, klimat, kolorystyka i odbicie również na plus :).
Natomiast budynki ble i chyba bym je występlował, oraz kolorowy kajak wraz z jego zawartością.
Jakoś nie pasuje mi do tego klimatycznego skądinąd kadru ;).
Dzieki Pawle za kilka słów:-) Co do budynków, to faktycznie trochę przeszkadzają, ale niestety nie potrafię ich występlować:-) Mam wiele kadrów bez budynków, a tak jak mówiłem, ten został wrzucony na "biegu".
Co do łódki, to ona nie jest kolorowa, tylko kwiaty na niej są bardzo kolorowe. Jest to człowiek, który wraca z porannego "marketu" na wodzie.
Żebyś mnie dobrze zrozumiał, mi ta łódka nie przeszkadza, lecz kolorki jej i jej zawartości.
Żebyś mnie dobrze zrozumiał, mi ta łódka nie przeszkadza, lecz kolorki jej i jej zawartości.
Tak, tak, rozumiem:-) Może za bardzo podkręciłem na niej kolorki:-)
Dzięki za uwagi, przy następnym kadrze co s z tym zrobie.
wystemplował budynki??? czyli to nie ma być relacja z wyjazdu i pokazanie autentycznych miejsc i klimatów tylko ładne kolorowe obrazki bez związku z tematem? to po co w takim razie jeździć w różne miejsca na swiecie skoro potem i tak można zmienić je nie do poznania ?
takie pytanie do dyskusji ;)
zdjęcie naprawdę mi się podoba i niczego nie stempluj!!!!
Może faktycznie z tą destrukcją budowli to się zbytnio zagalopowałem ;).
Ale jakoś tak wyobraziłem sobie na szybko jak by ich tam w tle nie było.
Właśnie te budynki i ta łódka odróżniają to zdjęcie od dziesiątek zdjęć pt. "góry nad wodą". Fajnie jest.
PS. Zielenina pływająca na powierzchni wody też oddaje klimat.
martinez
26-11-2010, 01:24
Nic nie zmieniaj, jest dobrze tak jak jest!
WELCOME BACK ;)
Zapowiada sie ciekawa seria - bo powyzsze ujecie jest bardzo dobre.
Sebastianito
26-11-2010, 12:28
Ja rowniez jestem przeciwny usuwaniu budynkow... zdjecie stalo by sie mdle...
krzysztofz24
26-11-2010, 12:53
Co do budynkow to mi obojetne czy sa czy nie;-)...bardzo ladne delikatne kolory i tonacja buduja razem przyjemny klimat tego zdjecia. Lodeczka dobrze dopelnia kadr mz (widzialbym ja tylko bardziej podrecznikowo;-) bardziej w prawo w okolice mocnego punktu).
Ogolnie to bardzo udane zdjecie...jak to jest "wrzucone na biegu" to z checia zobacze nastepne :-).
Dzieki za komentarze.
Co do budynkw to uazam za tak powinno zostac.
Nic nie zmieniaj, jest dobrze tak jak jest!
dokładnie tak
Piekna fotografia! Az milo popatrzec