Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] O niczym i o wszystkim
jacekz40
25-11-2010, 19:40
Zapraszam do komentowania :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img6.imageshack.us/i/dsc1383021.jpg/)
Myślę, że kadr lekko eksperymentalny zapodałeś ;).
Dosyć dużo elementów w nim upakowane, ta centralna brzoza ze swoim cząstkowym odbiciem i brakiem przestrzeni powyżej, kawałki drzew i konarów z prawej strony, woda, krzaczory, słoneczko. No dosyć dużo tego wszystkiego, ale o dziwo nie drażni to zbyt mocno. Do dużych pozytywów należy zaliczyć świetne światełko wkradające się z prawej strony do kadru i fajnie oddany klimacik mroźnego poranka :).
Na minus dosyć duży przechył w prawą stronę (zwróć uwagę na drzewa i ich odbicie w wodzie), zbyt mało szczegółów w drzewach po lewej stronie (prawdopodobnie niedoświetlenie) oraz jednak w pewnym sensie kadr (brak jego uporządkowania i prowadzenia wzroku).
Jednak całościowo fota in plus :).
Sławomirowski
25-11-2010, 21:58
Podoba mi się zestawienie różnych elementów kompozycji i kolorystyka. A nie podoba mi się, że chyba lekko leci w prawo...
A może to już za dużo trunków chłodzących ;)
Paweł chyba wszystko powiedział :-) świetne światło przebijające się przez konary drzewa :-)
Ja to kupuję taki jak jest :)
JaroPienza
25-11-2010, 23:24
Oczywiście zostało już powiedziane dużo,ale mi najbardziej brakuje przestrzeni .Chociaż zdjęcie mi się podoba bardzo
Sebastianito
26-11-2010, 00:04
Ja staral bym sie wyselekcjonowac prawa strone
krzysztofz24
26-11-2010, 00:20
Jest troche balaganu kadrowego, ale mozna na to przymknac oko... bo wspaniale ci sie udalo zlapac swiatlo, to ono tu przykuwa uwage. Ogolnie na tak:-).
Bartekkw
26-11-2010, 00:57
światełko jest świetne, a i kadr całkiem przyjemny. Ja kupuje :)
Ładne światło i klimat takiego rannego przymrozku.pozdrawiam
laughterafter
26-11-2010, 09:55
Podoba mi się miejsce. Rewelacyjny klimacik, bardzo nastrojowo i intymnie. Piękna pogoda; taka mi się marzy.
borregaard
26-11-2010, 11:09
Ładnie,ale z uwagami Pawła.
Duzo bardziej udana praca niz jedna z poprzednich ;)
Ladnie Ci zaswiecilo i fajnie to przedstawiles.
jacekz40
26-11-2010, 14:23
Myślę, że kadr lekko eksperymentalny zapodałeś ;).
Dosyć dużo elementów w nim upakowane, ta centralna brzoza ze swoim cząstkowym odbiciem i brakiem przestrzeni powyżej, kawałki drzew i konarów z prawej strony, woda, krzaczory, słoneczko. No dosyć dużo tego wszystkiego, ale o dziwo nie drażni to zbyt mocno. Do dużych pozytywów należy zaliczyć świetne światełko wkradające się z prawej strony do kadru i fajnie oddany klimacik mroźnego poranka :).
Na minus dosyć duży przechył w prawą stronę (zwróć uwagę na drzewa i ich odbicie w wodzie), zbyt mało szczegółów w drzewach po lewej stronie (prawdopodobnie niedoświetlenie) oraz jednak w pewnym sensie kadr (brak jego uporządkowania i prowadzenia wzroku).
Jednak całościowo fota in plus :).
Paweł patrz wszystko się zgadza z Twoim opisem - tytuł "wszystko i nic" :mrgreen: dzięki za trafny i wyczerpujący komentarz :)