artifot
25-11-2010, 10:47
Czy udało się komuś uruchomić taki zestaw
(D700+sb800TTL+radio) <> 2x radio SB600 na manualu
Mam do d700 podpięte sb 800 w ttlu do lampy podłączone przez pcsync radio YN602
i w końcu 2x sb 600 radiowo. w czym problem .. otórz zdarza się że zestaw działa, częściej jednak nie mam synchronizacji tzn widzę błysk 600-tek ale klatka jest nienaświetlona. Czyli błysk albo przed albo za lamelkami.
ustawienie na 1 czy 2gą kurtynę nie zmienia wiele skuteczność 10% czasy od 1/40- 1/200
podpięcie YN602 do korpusu po pc sync również bez zmian.
Tak myżle ze sb 800 może być winowajcą a właściwie błysk pomiarowy TTL wyzwala 600tki,
ale z drugiej strony podpięcie radia bezpośrednio do d700 po pcsync nic nie zmienia. dopiero odłączenie lampy daje doswietlona klatke.
Robie w repotrerce wiec ttl by się przydał do pierwszego planu. nie chce CLS-a
Ale wracając do mojego pytania
Czy udało się komuś odpalić taka chybryde? czy tylko manual dla sb 800 mnie ratuje i skąd ten brak synchonizacji?..
(D700+sb800TTL+radio) <> 2x radio SB600 na manualu
Mam do d700 podpięte sb 800 w ttlu do lampy podłączone przez pcsync radio YN602
i w końcu 2x sb 600 radiowo. w czym problem .. otórz zdarza się że zestaw działa, częściej jednak nie mam synchronizacji tzn widzę błysk 600-tek ale klatka jest nienaświetlona. Czyli błysk albo przed albo za lamelkami.
ustawienie na 1 czy 2gą kurtynę nie zmienia wiele skuteczność 10% czasy od 1/40- 1/200
podpięcie YN602 do korpusu po pc sync również bez zmian.
Tak myżle ze sb 800 może być winowajcą a właściwie błysk pomiarowy TTL wyzwala 600tki,
ale z drugiej strony podpięcie radia bezpośrednio do d700 po pcsync nic nie zmienia. dopiero odłączenie lampy daje doswietlona klatke.
Robie w repotrerce wiec ttl by się przydał do pierwszego planu. nie chce CLS-a
Ale wracając do mojego pytania
Czy udało się komuś odpalić taka chybryde? czy tylko manual dla sb 800 mnie ratuje i skąd ten brak synchonizacji?..