PDA

Zobacz pełną wersję : Jestem w kropce czyli dylemat z uszkodzonym 24-70... Londyn czy Warszawa?

kamilkamien
22-11-2010, 20:18
Jak w temacie czyli 24-70... Temat opisywany już moimi palcami któryś raz z kolei. Zdobyłem się na wysyłkę do serwisu. Pisałem maile w tej sprawie do naszego Warszawskiego serwisu, i ku mojemu zdziwieniu pozytywnie mnie zaskoczyli, szybka i profesjonalna obsługa. Bardzo fachowa i rzeczowa pomoc. Trochę mnie przerazili z ceną jaka zaserwowali mi w najgorszym scenariuszu, czyli 2700zł...
A pisze cały temacik, bo potrzebuje pomocy odnośnie podjęcia ostatecznej decyzji. Obiektyw już prawie zapakowany czeka do wysyłki ale gdzie...
Czy wysłać go na diagnostykę do Warszawy czy bezpośrednio zaryzykować wysyłkę do UK?
Czytałem na stronce zoltegoserwisfotograficzny historie z naciągactwem naszych rodaków i teraz sam stanąłem pod znakiem zapytania... Wiem że najlepiej to wysłać na diagnostykę, a później się martwić ale czy nie warto skierować go od razu do Londynu??? Nie przekreślam umiejętności naszych serwisantów, bo sam przekonałem się o bardzo pozytywnym podejściu ale...
Potrzebuję jak najszybszej pomocy!

fotoGRAFIK
22-11-2010, 21:36
Jeżeli boisz się "naszych serwisantów" to na serwisie w UK też pracują "nasi" i to chyba 4 czy 5 ;-)

Myślę że nie ma co popadać w paranoje - serwis w końcu jest od naprawiania a nie oszukiwania każdego po kolei

cybermar
23-11-2010, 15:05
Jeżeli boisz się "naszych serwisantów" to na serwisie w UK też pracują "nasi" i to chyba 4 czy 5 ;-)

Myślę że nie ma co popadać w paranoje - serwis w końcu jest od naprawiania a nie oszukiwania każdego po kolei

serwis nikona w polsce jest akurat od tego drugiego. :)

Nie wysylaj do Polski, nie rob tego bledu co ja.... Serwis na postępu to synonim partactwa

fotoGRAFIK
23-11-2010, 18:12
Nie chcę wyjśc na obrońcę serwisu bo zaraz ktoś napisze że pewnie podstawiony jestem ale oddałem ostatnio D700 na czyszczenie i wymianę gum w ramach nps, przy okazji zrobiono 2 kosmetyczne naprawy. Wszystko sprawnie, szybko i jak trzeba.

Nie wiem - może dla tego że to NPS ale serwis zrobiłto co miał zrobić SPRAWNIE I DOBRZE

kamilkamien
23-11-2010, 19:20
No więc padło na nasz narodowy serwis... I tak i tak muszę poznać koszt naprawy tego gruchota... Tak będę miał jakąś orientację co i jak cenowo. Jeśli wyjdzie kosmiczna cena to wysłany będzie to Londynu.
Co do NPS to się trochę zgapiłem, bo już od dawna się zbierałem do wysłania dokumentów ale stanęło to w miejscu i tak do teraz. Na przyszłość wyślę dokumenty jeszcze w tym tygodniu.

kamilkamien
02-12-2010, 23:58
Dzisiaj przyszedł kosztorys...
Tyle ile sie spodziewałem czyli 3tyś za naprawę. Do wymiany główny blok optyczny... Co dalej? Czy załatwić kasę i zlecić naprawę czy wysłać obiektyw do Londynu?

nagly
03-12-2010, 21:54
kamilkamien sprawdz PW, sorry ale nie bede wklejac prywatnych kontaktow, Pozdro