PDA

Zobacz pełną wersję : Admin robi karierę :)

Jakubas
21-11-2010, 13:36
Jak w temacie :D

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://statichg.demotywatory.pl/uploads/201011/1290244664_by_rastaaaa_500.jpg)

c-man
21-11-2010, 13:40
O w mordę... ;)

Blasius.G
21-11-2010, 15:06
Ja nie jestem wtajemniczony. O co chodzi?:)

piwko2
21-11-2010, 15:17
Ja nie jestem wtajemniczony. O co chodzi?:)

Podpis na zdjęciu:)

Jakubas
21-11-2010, 15:54
Dla niewtajemniczonych - przeglądając dziś demotywatory, trafiłem na zdjęcie autorstwa Piotra, więc spieszę zameldować, że kariera naszego admina wielkimi krokami wkracza na nowy poziom :D
A to zdjęcie jest już wiekowe dość, pamiętam je odkąd dołączyłem do forum.

Shreku
21-11-2010, 18:20
Dla niewtajemniczonych - przeglądając dziś demotywatory, trafiłem na zdjęcie autorstwa Piotra, więc spieszę zameldować, że kariera naszego admina wielkimi krokami wkracza na nowy poziom :D
Byle tylko kariera nie zawróciła mu w głowie:D

Damiankck
21-11-2010, 18:31
no no... mozna pogratulowac ;d

TMB
21-11-2010, 18:44
A ja myślałem, że to rysunek :mrgreen: (to oczywiscie komplement)

FHR
21-11-2010, 18:46
Mi też raz buchnęli zdjęcie na demotywatorach (http://demotywatory.pl/409575/Jaaaa-ale-sie-jara)... :mrgreen: ;)

Sapphiron
21-11-2010, 18:50
A przypadkiem to to nie podchodzi po kradzież mienia i nie podchodzi pod paragraf?

c-man
21-11-2010, 18:53
A przypadkiem to to nie podchodzi po kradzież mienia i nie podchodzi pod paragraf?

Coś Ty taki bojowy? (patrzę na avatar) :D ;)
Od kogo chcesz egzekwować kasę? Od gimnazjalisty? ;)

Sapphiron
21-11-2010, 19:02
A nawet od przedszkolaka by trzeba było. żeby uczyć że kradzież tudzież inne przywłaszczenie jest karalne...

Antonioo
21-11-2010, 19:03
niech dostanie 2 lata w zawiasach i rok ciężkich robót w kamieniołomie ;P

sokrates
21-11-2010, 19:06
kasę może nie, ale pstryczek w nos (w postaci bana na demotywatory) się należy - niech się "gówniarz" nauczy że kradzież zdjęcia to nie jest dobra droga na demotywatora.

creep
21-11-2010, 19:11
jakby tam banowali za kradzież zdjęć, to by nie mieli ani jednego demotywatora...

c-man
21-11-2010, 19:13
A nawet od przedszkolaka by trzeba było. żeby uczyć że kradzież tudzież inne przywłaszczenie jest karalne...

W świecie gdzie 90% ludzi ściąga muzykę i filmy z internetu, nikt nie przejmie się jednym zdjęciem...
Uczyć rzeczywiście trzeba, ale to trochę jak walka z wiatrakami... Jak rodzice sami ściągają, to od kogo się dzieciak nauczy? Zresztą przecież internet jest od tego, żeby wszystko było na wyciągnięcie ręki ;) - potrzebujesz zrobić prezentację do szkoły, to wchodzisz na Google Grafika i wybierasz co potrzebujesz - szybko, sprawnie, za darmo... ;)
Popatrz choćby po gazetkach szkolnych na korytarzach - jak dziecko ładnie zrobiło pracę, to myślisz że nauczyciel będzie się przejmował prawami autorskimi? Akurat mam teraz praktyki w szkołach - wiszą na ścianach takie zdjęcia, wiszą... Tylko czy to już publikacja, czy nie? ;)
W każdym razie - wzorców pozytywnych co do korzystania z internetu nie ma. Stare dziadki się tym nie przejmują, młokosy na co dzień mają dostęp i ściągają co się da... Ba! Dzieciarnia sama wstawia masę swoich zdjęć do internetu - przez myśl im nie przejdzie, że ktoś może mieć do zdjęcia jakieś roszczenia!... Przejmują się tylko fotografowie.
Hmmm - więc może i taki "szok" w spotkaniu z paragrafem by im się przydał.
Rodzice złoją skórę i będzie nauczka...
Tylko kto będzie sobie robił tyle kłopotu z powodu jakiegoś gówniarza z gimnazjum? ;)

Sapphiron
21-11-2010, 19:18
Tylko kto będzie sobie robił tyle kłopotu z powodu jakiegoś gówniarza z gimnazjum? ;)

Tiaa... a potem kto by sobie robił kłopotu z kibolami, z dresami na blokowiskach, złodziejami samochodów i innym ewenemencie...

Takie myślenie tylko pogarsza sprawę...

c-man
21-11-2010, 19:21
Tiaa... a potem kto by sobie robił kłopotu z kibolami, z dresami na blokowiskach, złodziejami samochodów i innym ewenemencie...

Takie myślenie tylko pogarsza sprawę...

No tak, ale robi ktoś coś z tymi kibolami, dresami i złodziejami?
Bo ja jakoś, ten teges, nie zauważyłem... :mrgreen:
Polacy to naród praktyczny - po co policjant ma podchodzić do dresa? Żeby w mordę dostać? ;)
To ostatnie to nie żart - znam taką sytuację, ze pobito gościa na śmierć pod jakąś tam dyskoteką w obecności policjantów. Tłumaczyli się, że dresów było 5 a ich tylko 2...

Sapphiron
21-11-2010, 19:35
tiaa na to pozwoliło samo społeczeństwo, nie kto inny. sami swoja głupią znieczulicą i debilizmem wtórnym...

swider
21-11-2010, 19:44
Dla niewtajemniczonych - przeglądając dziś demotywatory, trafiłem na zdjęcie autorstwa Piotra [...]
A jesteś w stu procentach pewien, że to jego zdjęcie? :)

admin
21-11-2010, 19:52
Tak, to moje zdjęcie. W dole, po lewej stronie jest adres agencji: digital.pl. Ręce opadają.

de Fresz
21-11-2010, 20:00

A przypadkiem to jakie mienie zostało ukradzione? No i czy była to napaść rozbójnicza, czy włamanie do domu?

Sapphiron
21-11-2010, 20:00
prawda jest taka że dzisiaj małolaty,jutro agencje reklamowe będą kradły... a wszystko przez ludzką ignorancję i znieczulicę...

de fresz no comment...

c-man
21-11-2010, 20:07
prawda jest taka że dzisiaj małolaty,jutro agencje reklamowe będą kradły... a wszystko przez ludzką ignorancję i znieczulicę...

Już kradną.
A jak wspomniane małolaty zajmą stanowiska po tatusiach... Rzeczywiście niewesoło się zapowiada... :(

Sapphiron
21-11-2010, 20:09
szkoda że zlikwidowali kolegium.... były by ekspresowe sprawy a nie procesy po pół roku wzwyż...

c-man
21-11-2010, 20:16
...były by ekspresowe sprawy a nie procesy po pół roku wzwyż...

No właśnie - i to zniechęca do robienia czegokolwiek.
Taki mamy system.

de Fresz
21-11-2010, 20:18
prawda jest taka że dzisiaj małolaty,jutro agencje reklamowe będą kradły...

Nooo, już widzę oczyma wyobraźni te agencje, jak to calusieńkie, w naście osób, hyc hyc, przez okno do domu fotografa, aby mu ukraść dysk ze zdjęciami...

a wszystko przez ludzką ignorancję i znieczulicę...

de fresz no comment...

Masz rację, mamy tu do czynienia z ignorancją. Niektórych fotografujących, co to nie potrafią rozróżnić podstawowych zagadnień prawnych, w dodatku z zakresu prawa, który niby powinien ich najbardziej interesować.

Brak rozróżnienia zachowania niegrzecznego, niech i będzie że burackiego, od przestępstwa pozostawię już bez komentarza. Podobnie jak i chęć wieszania takich "zbrodniarzy" na latarniach. Nie ma to jak przykładać właściwą miarę. I mieć poczucie humoru.

Sapphiron
21-11-2010, 20:28
sorry ale nawet ja padłem kiedyś ofiarą kradzieży mojego zdjęcia. owszem nie było duże ale wystarczyło agencji do zrobienia baneru i reklamy do kolekcji jesiennej jakiejś tam firmy. tak wiec proszę Cię, skończ te już swoje ironiczne tekściki o włamaniach...

jacek.gold
21-11-2010, 20:33
nie ma się czym przejmować ;)
moje też kiedyś tam wylądowało i po mailu usunęli szybciutko
faktem jest że demoty składają się w 90% ze zdjęć ściągniętych a administracja pewnie w dodawaniu demota ma jakiś kruczek w którym wstawiający mówi że ma prawa więc są kryci

de Fresz
21-11-2010, 21:28
sorry ale nawet ja padłem kiedyś ofiarą kradzieży mojego zdjęcia. owszem nie było duże ale wystarczyło agencji do zrobienia baneru i reklamy do kolekcji jesiennej jakiejś tam firmy. tak wiec proszę Cię, skończ te już swoje ironiczne tekściki o włamaniach...

A Ty skończ przybredzać z kradnięciem. Według prawa nie można ukraść czegoś, co nie ma postaci materialnej, kradzież oznacza pozbawienie kogoś czegoś, jego własności. Więc jeśli nie zwinęli Ci dysku ze zdjęciami z domowego komputera lub wydrukowanego zdjęcia ze ściany, co uniemożliwiło by dalsze z niego korzystanie, TO NIE BYŁA KRADZIEŻ! A jeśli nie dostrzegasz różnicy pomiędzy demotywatorem, który jest ot, takim rozrywkowym nurtem internetowym, służącym wywołaniu uśmiechu na czyjejś twarzy, a wykorzystaniem czyjegoś utworu w celach komercyjno-zarobkowych, to doprawdy żal mi Cię.

jackrabbit
21-11-2010, 21:40
oczywiscie wlasciciel strony demotywatory.pl nie ma z tego zadnej kasy, zyjesz chyba na jakims innym swiecie de Fresz

ekonet
21-11-2010, 21:41
Tak, to moje zdjęcie. W dole, po lewej stronie jest adres agencji: digital.pl. Ręce opadają.
Ale ten złodziej to przygłup-analfabeta. Tak wynika z błędów, które zrobił.

ku6i
21-11-2010, 21:43
A ja tylko zapytam: co to są "przeciwieńśtwa"?

de Fresz
21-11-2010, 21:44
oczywiscie wlasciciel strony demotywatory.pl nie ma z tego zadnej kasy, zyjesz chyba na jakims innym swiecie de Fresz

Oczywiście nie ma też żadnych kosztów i sam, własnoręcznie dzierga wszystkie demoty. Tak, to musi być jakiś inny świat.

jackrabbit
21-11-2010, 21:48
czy ja mowie ze nie ma kosztow? mowie tylko ze tresc tej strony to w przewazajacej wiekszosci zdjecia do ktorych nie ma on zadnych praw i na ktorych zarabia

Sapphiron
21-11-2010, 21:50
dobra ja się wyłączam z dyskusji bo najwidoczniej nie ma sensu... zabawa w gierki słowne i przekręcanie znaczenia słów to nie moja zabawka. Dobranoc

de Fresz
21-11-2010, 22:02
czy ja mowie ze nie ma kosztow? mowie tylko ze tresc tej strony to w przewazajacej wiekszosci zdjecia do ktorych nie ma on zadnych praw i na ktorych zarabia

Z pewnością niemałe kokosy. Nic tylko założyć własną stronę z demotami. I nie on (bezpośrednio) musi mieć prawa do tych zdjęć, a ich właścicielami powinni być ci, którzy je tam umieszczają. Tyle w teorii. A teraz tak z ręką na sercu napisz jak wysoko oceniasz szkodliwość tych nadużyć? Idąc do sądu ile byś dostał, z 10 zł (plus koszty do zapłacenia, jeśli byś żądał więcej)? Moralność moralnością, ale oderwanie od celu jakiemu służy to złamanie PA i robienie z tego wielkiego halo jest takie... bezsensowne?

elanek
21-11-2010, 23:30
Autorowi może się sprawa nie podobać.
Ale zdjęcie jest podpisane adresem stronki, cel umieszczenia go jest jajcarski, opis raczej "wychwala" to co jest na zdjęciu... Więcej luzu. Niech się ludzie cieszą i wchodzą na digital.pl.

Majek
21-11-2010, 23:47
A jeśli nie dostrzegasz różnicy pomiędzy demotywatorem, który jest ot, takim rozrywkowym nurtem internetowym, służącym wywołaniu uśmiechu na czyjejś twarzy, a wykorzystaniem czyjegoś utworu w celach komercyjno-zarobkowych, to doprawdy żal mi Cię.Ano właśnie... Może nie ma co popadać w skrajność? W demotywatorach to nie zdjęcia są istotą rzeczy, a opisy tych zdjęć. Zdjęcia stanowią tylko ilustrację. Porównywanie ludzi, którzy demoty tworzą, do agencji reklamowych, które tłuką na czyimś dorobku artystycznym kasę, to dwie różne rzeczy.

Aczkolwiek, osobiście, gdybym miał takiego demota stworzyć, wykorzystując czyjeś zdjęcie, to w miarę możliwości bym się z autorem skontaktował i spytał, czy nie ma nic na przeciwko. Chociaż często nie bardzo wiadomo z kim się kontaktować.
I jeszcze jako ciekawostkę powiem jedną rzecz. Współprwadzę (właściwie współprowadziłęm, bo ostatnio, z braku czasu trochę się wycofałem) całkiem spore forum poświęcone tematyce modelarstwa redukcyjnego. Duża część forum poświęcona jest dyskusjom na temat sprzętu itd... Po katastrofie w Smoleńsku, gdy została ogłoszona żałoba, chcieliśmy z kolegami w jakiś sposób tę żałobę hmm... zaznaczyć na forum, m.in. poprzez wrzucenie na główna stronę portalu zdjęcia Tupolewa sprzed katastrofy. W B&W z kirem w rogu plus kilka słów od załogi forum. A że w swojej kolekcji takiego nie miałem, zacząłem po sieci szukać. Znalazłem takie, które się nadawało, napisałem do autora (holenderskiego lub duńskiego fotografa, już nie pamiętam) maila, opisałem, do czego potrzebuje jego fotkę wykorzystać. Facet mi odpisał, oczywiście się zgodził, ale generalnie był wielkim szoku, że w go w ogóle ktoś pyta o zdanie, o jakieś pozwolenie, bo nigdy się z czymś takim nie spotkał. Jeszcze nam, jako Polakom, kondolencje złożył...

Nie jestem pewien, jeżeli się mylę, to mnie skorygujcie, ale w ustawie o prawie autorskim jest chyba zapis, który mówi, że dzieło może być wykorzystane w celach dydaktycznych bez naruszania ww. ustawy, jeżeli przy publikacji wymienione zostanie źródło pochodzenia/nazwisko autora i nie jest wykorzystane komercyjnie.

KaeF
22-11-2010, 17:28
Jeśli adminowi nie podoba się fakt wykorzystania jego pracy na demotywatorach, to może bez problemu w ciągu minuty napisać do administracji i usuną obrazek. Instrukcja jest na dole strony demotów napisana. Ale o ile się nie mylę, to już zniknęło.

Swoją drogą, to w XXI wieku, nie ma sensu roztrząsać, że kopiują. Będą to nadal robić. Trzeba zgłaszać takie przypadki i dopiero, gdy nie będzie reakcji zacząć roztrząsać sprawę.

stecarlos
22-11-2010, 19:32
Fajnie, że wszyscy wiemy, o którego demota chodzi. Może ktoś jednak wrzuci jakiegoś linka? Nie rozumiem jeszcze drugiej rzeczy digital.pl ma jakiś związek z adminem, czy to zdjęcie w ogóle nie powinno się tam znajdować?

eskimos
22-11-2010, 19:50
sorry, ponioslo mnie co niektorych lenistwo .

admin
22-11-2010, 20:43
Nie rozumiem jeszcze drugiej rzeczy digital.pl ma jakiś związek z adminem, czy to zdjęcie w ogóle nie powinno się tam znajdować?

Digital.pl to moja agencja :)

Krasuski
29-11-2010, 22:52
Witam,

Mi też skradziono i wczoraj wystawiono moje zdjęci:
http://demotywatory.pl/2337811/Jezeli-muzyka-laczy-ludzi

Kolega z forum Canona przesłał mi coś takiego:

1. Na podstawie Art. 115. i 116. Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 4 lutego 1994 roku, sprawa zostanie zgłoszona Policji w celu ustalenia sprawców przestępstwa.
2. Na podstawie Art. 115. Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 4 lutego 1994 roku, zostanie złożony do Prokuratury okręgowej w Gdańsku pozew w sprawie naruszenia przez Państwa osobistych praw autorskich.
3. Na podstawie Art. 116. Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 4 lutego 1994 roku, zostanie złożony do Prokuratury okręgowej w Gdańsku pozew w sprawie naruszenia przez Państwa majątkowych praw autorskich.
4. Na podstawie Art. 126. § 1 Kodeksu wykroczeń, zostanie złożony do Prokuratury okręgowej w Gdańsku pozew w sprawie przywłaszczenia przez Państwa rzeczy przedstawiającej wartość niemajątkową.
5. Na podstawie Art. 78. Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 4 lutego 1994 roku, zostanie złożony do właściwego sądu rejonowego pozew sądowy w sprawie naruszenia przez Państwa osobistych praw autorskich.
6. Na podstawie Art. 79. Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 4 lutego 1994 roku, zostanie złożony do właściwego sądu rejonowego pozew sądowy w sprawie naruszenia przez Państwa majątkowych praw autorskich.

Dopisałem do teko kilka słów od siebie i wysłałem do admina demotywatory i do czester91 co to zrobił.

Mam nadzieję, że zdjęcie zostanie zdjęte.
Nie możecie się bać paragrafów, które są by bronić waszych prac.

Pozdrawiam serdecznie
Krasuski

Jakubas
30-11-2010, 01:20
Nie rozumiem Was do końca szczerze mówiąc. Dzieciaki się bawią, a Wy do nich z paragrafami.
Rozumiem, że ścigać można i trzeba tych co kradną celowo i dla własnej korzyści, ale demotywatory? Wyobraźcie sobie, że wszyscy tak robią - serwis znika.

ku6i
30-11-2010, 02:11
Wyobraźcie sobie, że wszyscy tak robią - serwis znika.

Jakoś mnie to nie smuci :D

puchbeary
30-11-2010, 09:26
Tez mam wrażenie że to trochę przerost ambicji nad formą. Myślę, że jedyne czego należy się domagać to wpisania źródła obrazka i ... cieszyć się darmowa reklamą bo użytkowników demotywatorów jest olbrzymia rzesza :) . Co innego wykorzystanie komercyjne przez inna agencję/firmę a co innego opisywany przypadek. Jakoś w temacie o "wózku" nikoniarzy nikt włosów nie drze z głowy że zdjęcia są powklejane cudze i bez źródeł. Baa.. sam Admin sięgnął do cudzej kieszeni

(...)
W rachubę brałem jeszcze to:

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.moto24.tv/jamnik/img/galeria/3628/kia_sportage_2010_4.jpg)

ale nie ma w sobie tego czegoś :)

Jak już kogoś osądzać to wszystkich równo - nas samych też...

ekonet
30-11-2010, 09:33
O matko Buzka, wypunktują wszystko.
Więcej luzu...

admin
30-11-2010, 09:44
login, problem polega na tym że ja mam zgodę na tą publikacje! Powiem Ci więcej. Firmie KIA zależy na takich publikacjach na tym forum. Powiem Ci jeszcze więcej. Bardzo by chcieli żeby ich samochody były wymieniane w naszym, forumowym kontekście bo są bardzo szczęśliwi że ich samochód został wybrany jako "wózek nikoniarzy"...

Shreku
30-11-2010, 10:51
O matko Buzka, wypunktują wszystko.
Więcej luzu...
ekonet--zostaw matkę Buzka w spokoju:mrgreen:

R
30-11-2010, 10:58
bo są bardzo szczęśliwi że ich samochód został wybrany jako "wózek nikoniarzy"...

no... a naczelny KIA w Korei to ze szczescia cala noc nie spal... budzil zone co chwila i mowil jakie to szczescie spotkalo jego firme, ze nikoniarze wybrali ich auto... nastepnego dnia zarzad dostal milionowe premie...

zdejm kapelusz...
;)

puchbeary
30-11-2010, 11:11
No to super, jedno zdjęcie mamy wyjaśnione. Pozostał nam jedynie srylion innych powklejanych w działach sprzętowych, Cafe, humorze itd...
Nie chcę toczyć wojenki bo uważam że to sensu kompletnie nie ma ale zwracam uwagę, że w tym konkretnym przypadku nie ma się co spinać. Demotywatory mają taki a nie inny charakter, wstawiający demota oprócz ewentualnych słów uznania w komentarzach zysku żadnego ze zdjęcia miał nie będzie a przy okazji fajne zdjęcie zobaczy kilkaset lub kilka tysięcy osób więcej które być może nigdy by na nie nie trafiło. Oprócz bycia biznesmenem trzeba być też człowiekiem. Ty napisałeś żę ci ręce opadają, nastepny powyżej już straszy prokuraturą i sądami. Powtórzę za Zielonym Strażnikiem Języka Ojczystego - więcej luzu.

admin
30-11-2010, 11:22
"R". Po co ten sarkazm? Sprawia Ci to radość? Patrząc na to globalnie to może właśnie ten sprzedany samochód przyczynił się do tego że ktoś dostał tą premię. Wiesz że tak nie jest/było? Inna sprawa że na melmaku obowiązują chyba inne zasady :)

Nie noszę kapeluszy. Nie do twarzy mi w nich jest.

Jakubas
30-11-2010, 11:27
Właśnie... Humor ;)

R
30-11-2010, 11:32
to nie sarkazm tylko apel... nie sadze by uzycie zdjecia do demota bylo w jakikolwiek sposob ujmujace dla Ciebie badz agencji... opad rak warto zostawic na wazniejsze okazje... ot taka melmakowa zasada ;)

gadas
30-11-2010, 11:37
budzil zone ;)

No jak obudził całą "zone" to to faktycznie było to wydarzeniem roku .

Piotrze jakie Ty masz hery :)

Pozdrawiam z zasypanego WND …

Sendilkelm
30-11-2010, 12:00

Za to okulary przeciwsłoneczne zawsze i wszędzie :)

R -prawdopodobnie tych w Korei sprzedaż KIA w Polsce obchodzi tak samo wiele jak dawne nasze petycje w sprawie Nikona wysyłane do Japonii. Zbyt skrajnie do tego podszedłeś, ja bym się wcale nie zdziwił, że przedstawicieli KIA w Polsce bardzo to cieszy.

admin
30-11-2010, 12:11
ja bym się wcale nie zdziwił, że przedstawicieli KIA w Polsce bardzo to cieszy.

Cieszy. To akurat wiem. Na dodatek prawdopodobnie będzie jednym ze sponsorów przyszłorocznego roadshow nikoniarzy o którym napiszę jak przyjdzie czas :)

R
30-11-2010, 12:28
czyli teraz jak ktos kupi kia, to musi organizowac roadshow? a kto placi za kilometry? :mrgreen:

Sendilkelm
30-11-2010, 12:30
czyli teraz jak ktos kupi kia, to musi organizowac roadshow? a kto placi za kilometry? :mrgreen:

będzie zrzuta na forum :D

admin
30-11-2010, 12:41
Jak łatwo jest pokręcić odpowiedź na zawsze jedyną, własną rację :)

a kto placi za kilometry?

Jedno jest pewne, nie Nikon Polska :) Dziwne co?

gadas
30-11-2010, 15:27
Jedno jest pewne, nie Nikon Polska :) Dziwne co?

Niech oni lepiej się zajmą produkcją wysokiej klasy aparatów do 10tys PLN a nie spekulacjami które forum zamykać czy komu się należy a komu nie .

Piotrze dodam tylko …
Jakie Ty masz zajefajne Hery to tak by nie zostało to bez echa :) i bez odpowiedzi ...

ekonet
30-11-2010, 18:18
Jakie Ty masz zajefajne Hery
To jeszcze powiedz, co to takiego?

gadas
30-11-2010, 18:57

Masz bana na google.pl ? ;)

c-man
30-11-2010, 21:31

Oczywista sprawa - pierwszy z brzegu wynik z Googli (http://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&biw=1280&bih=578&q=hery&aq=f&aqi=g1g-s4g1g-s1g1g-s2&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=c649251bc6f91559) ;)

donkiszot
30-11-2010, 21:53
Jakie Ty masz zajefajne Hery

Masz bana na google.pl ? ;)

Oczywista sprawa - pierwszy z brzegu wynik z Googli (http://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&biw=1280&bih=578&q=hery&aq=f&aqi=g1g-s4g1g-s1g1g-s2&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=c649251bc6f91559) ;)

Wypadałoby odpowiedzieć: "dziękuję, twoja maść na szczury też niczego sobie". :lol:

gadas
03-12-2010, 19:05

... no to mocno pojechali ;)