Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Nefretete
Portret z wolnych spotkań klubowych na temat fotografii
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)
zapraszam do krytyki
Portret z wolnych spotkań klubowych na temat fotografii
Ej, to na pewno już na spotkaniach się dowiedziałeś wystarczająco dużo! Ale mam pytanie, co to znaczy, że spotkania są wolne? Że wolno fotografujecie, że wstęp jest wolny, czy że czas płynie wolno? I to jeszcze w klubie? Brzmi interesująco.
Ocena zdjęcia w skrócie - światło nieźle ustawione, ale to tyle, ot typowa warsztatówka o niczym. Kadr słaby, strój słaby (stylizacja), makijaż od biedy, mina niezbyt przyjemna.
Obróbka na plus.
Fryzura - na duży plus!
Jeżeli masz bardzo ciasny kadr, bez widocznego ubrania, to chętnie bym zobaczył - może być o niebo lepszy. Grzywka, oczy, usta - tyle mnie tu interesuje. Może być kawałek szyi z golfem - tylko bez wzorków. Znajdzie się coś takiego? Co chciałeś może pokazać później? :)
Ej, to na pewno już na spotkaniach się dowiedziałeś wystarczająco dużo! Ale mam pytanie, co to znaczy, że spotkania są wolne? Że wolno fotografujecie, że wstęp jest wolny, czy że czas płynie wolno? I to jeszcze w klubie? Brzmi interesująco.
Ocena zdjęcia w skrócie - światło nieźle ustawione, ale to tyle, ot typowa warsztatówka o niczym. Kadr słaby, strój słaby (stylizacja), makijaż od biedy, mina niezbyt przyjemna.
Obróbka na plus.
Fryzura - na duży plus!
Jeżeli masz bardzo ciasny kadr, bez widocznego ubrania, to chętnie bym zobaczył - może być o niebo lepszy. Grzywka, oczy, usta - tyle mnie tu interesuje. Może być kawałek szyi z golfem - tylko bez wzorków. Znajdzie się coś takiego? Co chciałeś może pokazać później? :)
Dzięki za krytykę:)
Wolne to znaczy ze każdy może przyjść kto interesuje sie fotografią. Nie jest tak ze jest to zamknieta grupa osob
Co tydzien widze nowe twarze. Przychodza rozni ludzie z roznymi pomyslami. Rozmawiamy , wymieniami sie pogladami doswiadczeniem itd. Teraz akurat robilismy portret w studiu ktore mamy do dyspozycji za free.
Tutaj jedna z kolezanke pozowala, bez przygotowania, makijaz byl taki ktory na co dzien nosi.
Jesli masz ochote przyjechac, zapraszamy :)
PZD Waldi
Obróbka, światło i kolory - super... ! nie gada ze mną kadr i wyraz twarzy modelki... czegoś tu za mało...
Jezeli mozna wtrącic swoje 3 grosze, to mnie sie w ogolności zdjecie podoba, pomimo kilku wad.
Podoba mi sie dość spokojny i zrównowazony kadr, nie mam uwag do stylizacji, która pomimo pozornej pstrokacizny nie jest jakos szczególnie krzykliwa, czy niedopasowana.
Nie sądze równiez, ze mina jest jakoś szczególnie zła.
Natomiast sugerowałbym, co nastepuje:
a/ ożywić usta, przez dodanie kolooru, najlepiej korespondującego z czerwienią wisiorka (wisiorek też ozywić)
b/ podobnież oczka rozjaśnić i dopasować kolorystycznie do któregos z turkusów bluzki.
c/ wyostrzyć. Nawet lekko przesadzając zwlaszcza na włosach i oczach. Nada to pewnej agresywności. Enturage jest w stylu wampa, zatem nalezy mz konsekwentnie "dociągnąć" te zdjęcie do takiego wyglądu
To co mi się nie podoba, to stylizacja - pstrokaty ubiór, m.in. czarny golf i brązowy rękaw...