Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] WielkiStawPolski
Witam!
Proszę o rady i komentarze
panorama z 4 pionowych kadrów; obiektyw N16-85VR
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img844.imageshack.us/img844/48/50x70n.jpg)
Edit: Przepraszam to nie jest Wielki staw polski. Pomyłka :)
Jak już robiłeś panoramkę, to trza było cały staw złapać w kadr. Dla mnie jest zdecydowanie za wąsko.
Sebastianito
18-11-2010, 16:58
Doopa, doopa, doopa, doopa... nie ma sie do czego przyczepic. Pobite gary! Ahaaaaaaaaa mam znalazlem :) Zbyt mocno uzyty polar stworzyl zaciemnienie na niebie! :D Nie to teraz to se jaja robie :) Ladnie wykonane zdjecie, bardzo dobra technicznie obrobka. Ladnie polaczone, bez zbednych ulepszen.
no jako panorama troche wasko, ale zgodze sie z Sebkiem, jest ladnie!
Ładnie jest, kolory na duży PLUS :) jak dla mnie "git" :)
wiem, że wąsko :( chciałem "szerzej", ale z lewej strony było schronisko i kupa ludzi, a z prawej już za ostro słońce świeciło i nie dałem rady już :)
dzięki za komentarze
pozdrawiam
fotoMichal
18-11-2010, 19:08
Po co robi się 4 pionowe kadry, żeby zrobić 1 poziomy?
bo na pewno nie jest to panorama....
Żeby ująć to czego nie mogłem ująć obiektywem który miałem podpięty. Panorama, nie panorama. Jeśli strasznym błędem jest nazwanie tego panoramą, to przepraszam.
Jeżeli już panorama, to faktycznie trzeba było szerzej (i mz mniej nieba). Światło nie było zbyt ciekawe (jak to zwykle w D5S) ale technicznie dobrze z tej akcji wybrnąłeś...
no jako panorama troche wasko, ale zgodze sie z Sebkiem, jest ladnie!
.... a ja się zgadzam z Wami :smile:
Skoro panorama, to przydalaby sie wieksza wersja :D
Faktycznie, jest wasko, ale ... ladnie - podoba m sie.
baardzo ladnie, gratuluję
jacekz40
19-11-2010, 00:50
Mnie też dziwi taka składanka :( ... ale efekt na obrazku bardzo przyjemny, milutko w odbiorze :)
Mnie też dziwi taka składanka :( ... ale efekt na obrazku bardzo przyjemny, milutko w odbiorze :)
Mnie zupełnie nie dziwi. Jak się chce pokazać coś szerzej nie mając do tego obiektywu, to taka panorama świetnie się sprawdza. Zdjęcie MZ bardzo przyzwoite, ale trochę drażni mnie niezdecydowanie w PD.
Ładny górski widoczek :).
Myślę, że warto powalczyć z niebem, bo nierównomierna polaryzacja nie wygląda zbyt dobrze.
No i te dwa elementy w PD do usunięcia (krzaczor i jasny kamień).
Poza tymi uwagami bardzo przyjemna fotografia :).
krzysztofz24
19-11-2010, 16:35
Ladnie w kolorkach, na niebie troche widac blad polara, ale bardzo dobrze ze go uzyles i mamy te piekne sklaki pod powierzchnia wody na dole, a niebo mozna zawsze poprawic;-). Rowniez mam wrazenie ze jest za wasko, szkoda ze nie zrobiles 6 kadrow, akurat po jednym na kazdy bok wiecej by bylo...ogolnie to ladnie widoczkowo i w kolorkach :-).
Ładny górski widoczek :).
Myślę, że warto powalczyć z niebem, bo nierównomierna polaryzacja nie wygląda zbyt dobrze.
No i te dwa elementy w PD do usunięcia (krzaczor i jasny kamień).
Poza tymi uwagami bardzo przyjemna fotografia :).
to samo pomyślałem, ten jasny ucięty kamień w PD bardzo rozprasza ale to mz. jedyny malutki minusik :)
przyjemnie jest ;) fajnie że jest taka polaryzacja to przynajmniej coś się dzieje na niebie i nie jest takie płaskie... PD rzeczywiście potrafi ciut uwagę odwrócić. ogólnie przyjemnie, chociaż prawdziwe wdzięki to miejsce zapewne pokazuje inną porą*dnia ;)