Zobacz pełną wersję : Dziura w materacu - czym zakleić?
Mam welurowy materac INTEX, w którym zrobiła się dziurka w części powleczonej welurem. Czym to zakleić? Była taka łatka razem z materacem ale działała tylko na plastikowej powierzchni, do weluru nie chciała się przykleić.
Może lepiej jakiś 2 składnikowy klej i ciemna guma czy coś.
kronos28
17-11-2010, 22:38
są specjalne łaty intexa do weluru i do gumanej powierzchni wraz z ichnim klejem (bdb. moim zdaniem)- do nabycia w sklepach turystycznych i ze sprzętem tego typu
Dzięki, poszukam na allegro.
krzysztofz24
17-11-2010, 23:08
Za mala tubke kleju do butow w Obi zaplacisz ok 5 zl. Najlepiej taki bo jest elastyczny po wyschnieciu. Kawalek detki od roweru i bedzie dobrze:-).
Za mala tubke kleju do butow w Obi zaplacisz ok 5 zl. Najlepiej taki bo jest elastyczny po wyschnieciu. Kawalek detki od roweru i bedzie dobrze:-).
Ale czy ta guma przyklei się do weluru?
Butaperek wszystko sklei. Trzeba tylko mocno ścisnąć i pozostawić ściśnięte przez 24h powiedzmy. Albo 48 - nie zaszkodzi. ;-)
krzysztofz24
18-11-2010, 23:22
Ale czy ta guma przyklei się do weluru?
Mysle ze tak. Skleilem tak buty(skora i guma), klawiature w telefonie komorkowym:-)(gumowa podkladka i gladki plastik).
Mysle ze welur ktory ma lepsza przyczepnosc;-) niz plastik czy skora da rade podkleic gumowa latka. Tak jak kolega post wczesniej pisal dobrze jest scisnac w imadelku lub chociaz przycisnac czyms ciezkim.
Byłem wczoraj w Castoramie. Leży trochę nowych klejów na półkach. Trzeba by poczytać i coś na pewno znajdziesz.
camaxtli85
19-11-2010, 12:39
Z tego do wiem to w Decathlonach są zestawy naprawcze do materaców typu Intex;)
Wojteksw
19-11-2010, 16:09
W miejscu klejenia trzeba papierem ściernym usunąć welur.
Rafał_Sz
19-11-2010, 16:14
Butapren jest ok, ale tu skorzystał bym jednak z gotowego zestawu naprawczego. Choćby ze względów estetycznych.
Samemu kleiłem materac postępując według tego instruktażu https://www.youtube.com/watch?v=BqyUALm1Smk&list=PLGAiIaes179TuzS4UJGjkDbpWWWgWWTiG&index=7 Wszystko jasno wytłumaczone, pokazane i omówione jakie produkty wykorzystać. Materac już z dobry rok wytrzymuję bez problemów.