Zobacz pełną wersję : Początki PS-a :)
kojot3.0
17-11-2010, 11:40
http://www.smog.pl/wideo/40029/radziecki_photoshop_hit/
Jeśli to nie ten dział lub było to niech admini wywalą lub przeniosą....
jak mial bym sie meczyc ze zdjecimi tak jak kolega na filmie to nie wiem czy nie zrezygnowal bym.
ale jakie musieli miec glowy zeby rozkminiac takie rzeczy :D
jak mial bym sie meczyc ze zdjecimi tak jak kolega na filmie to nie wiem czy nie zrezygnowal bym.
Dlaczego zrezygnowalbys? Za 30 lat nasze wnuki beda sie dziwily, ze uzywalismy archaicznego sprzetu typu klawiatura, myszka itd. Wszystko jest kwestia czasu i przyzwyczajenia.
Dokładnie. Każdy małolat "pro foto" będzie używał wtedy nielegalnego PSa MEGA 90 sterowanego wyobraźnią. :)
w sumie to kto wie moze wtedy juz nie bedzie potrzebny PS :)
za trzydziesci lat PSem rzeczywistosc beda korygowac...
za trzydziesci lat PSem rzeczywistosc beda korygowac...
A może teraz już to robią ... a my o tym nie wiemy ... poza nielicznymi jednostkami ??
Chyba nawet film o tym widziałem ... 3 części miał ... nie pomyślałem wtedy ze mógł być na faktach :)
A może teraz już to robią ... a my o tym nie wiemy ... poza nielicznymi jednostkami ??
Chyba nawet film o tym widziałem ... 3 części miał ... nie pomyślałem wtedy ze mógł być na faktach :)
jak bys mogla to podaj link do filmu.
jestem ciekaw jak to wyglada i na czym polega.
Właśnie przeczytałem w fotobiografii Nasierowskiej, jak to w latach pięćdziesiątych miała okazję w Londynie zapoznać się z cyfrowymi metodami retuszu. A tu jeszcze ten sowiecki film. Jak widać niczym nieograniczona potrzeba wolności twórczej towarzyszyła fotografii nieustannie i pewnie od samego jej zarania.
Taaa... a teraz się mówi, że prawdziwe zdjęcia to tylko prosto z puszki. :lol: