PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Kościół w Pisarzowicach

Radi_wroc
15-11-2010, 20:18
... szkoda , iż tak zdewastowany...

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (www.fotosik.pl)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (www.fotosik.pl)

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/11/d3a3b0d7db35b3c9-1.jpg
źródło (www.fotosik.pl)

judith_manson
15-11-2010, 20:29
ale jaja ! myslalam ze bedzie kicha, a tutaj takie cos !
bardzo mi sie podobaja twoje zdjecia ! zwlaszcza tryptyk.

obroka zdjec jest miodzio, bardzo ciekawie !

Radi_wroc
16-11-2010, 10:55
Dziękuję.

żółto-czarny
16-11-2010, 11:13
Wszystkie wnętrzowe bardzo klimatyczne, chciałoby się zobaczyć w większym formacie! Czy dużo czasu zajęło Ci dopracowanie snopów światła na kompie, czy to tak samo z body wyszło? :D

kemyr
16-11-2010, 11:17
Swietne, gdzie dokaldnie w pisarzowicach znajduje sie ten kosciolek ? rozumiem ze to pisarzowice w okolicach oswiecimia ?

Radi_wroc
16-11-2010, 11:31
Podzielił bym po równo : słonko (dość ostre), dopalające się ognisko :). Ja to troszkę podkreśliłem, gdyż fajny klimat powstał. Tak poza tym to staram się dopiero uczyć obróbki.

dproject
16-11-2010, 11:43
Świetne miejsce ...

Radi_wroc
16-11-2010, 12:07
....rozumiem ze to pisarzowice w okolicach oswiecimia ?

Są to Pisarzowice koło Sycowa.

bikeart
16-11-2010, 12:10
Byłem tam 12 lat temu i wybieram się od kilku miesięcy, powiem, że secik wyszedł świetnie. Architektonicznie kościółek ten perełką nie jest, więc chyba tu się nie zgodzę, że szkoda, że zdewastowany, przynajmniej fotograficznie (rzecz jasna) to lepszy stan...

czy na wieżę da się*jeszcze wejść czy już nie?

Radi_wroc
16-11-2010, 12:22
... Architektonicznie kościółek ten perełką nie jest, więc chyba tu się nie zgodzę, że szkoda, że zdewastowany, przynajmniej fotograficznie (rzecz jasna) to lepszy stan...

QUOTE]

Tutaj się nie zgodzę z Tobą. Dzięki takiemu podejściu mamy to co mamy....obdrapane mury wszędzie, walące się "nie-perełki", i brak jakichkolwiek placów zabaw, parków itp.
[QUOTE=bikeart;2156845]... czy na wieżę da się*jeszcze wejść czy już nie?

Niestety już nie, co zresztą widać.

bikeart
16-11-2010, 12:46
[QUOTE=bikeart;2156845]... Architektonicznie kościółek ten perełką nie jest, więc chyba tu się nie zgodzę, że szkoda, że zdewastowany, przynajmniej fotograficznie (rzecz jasna) to lepszy stan...

QUOTE]

Tutaj się nie zgodzę z Tobą. Dzięki takiemu podejściu mamy to co mamy....obdrapane mury wszędzie, walące się "nie-perełki", i brak jakichkolwiek placów zabaw, parków itp.

Niestety już nie, co zresztą widać.

Faktycznie nie ma już tej belki, po której można było wejść

co do pierwszej części, daleki jestem od cieszenia się, ze stanu zachowania, szczególnie jako historyk sztuki, nie przypadkowo mówię o fotograficznej lepszości, gdyby był odremontowany i czynny nie byłoby tak klimatycznych zdjęć, a czy zdjęcia lepsze od lepszego stanu zachowania to inna sprawa... więc wnioski wysnute są trochę przez kolegę na wyrost... :)

Radi_wroc
16-11-2010, 15:31
Chyba lewą nogą dziś wstałem i dopowiedziałem swoje. Przepraszam.
Ostatnio irytuje mnie na maxa sytuacja do jakiej "wybrańcy z wyborów" nas prowadzą. Na nic nie ma funduszy, jest dziura finansowa....
Zamiast zrobić coś pożytecznego, to wykleili cały wrocław swymi podobiznami. Nawet przystając na światłach dociera z okoła nagabywanie "na mnie, na mnie..", gdzie tylko się spojrzy.
Reasumując, pewnie finanse znajdują się na to ze skromnych pensji kandydatów, przecież to groszowe wydatki...

bikeart
16-11-2010, 16:01
Chyba lewą nogą dziś wstałem i dopowiedziałem swoje. Przepraszam.
Ostatnio irytuje mnie na maxa sytuacja do jakiej "wybrańcy z wyborów" nas prowadzą. Na nic nie ma funduszy, jest dziura finansowa....
Zamiast zrobić coś pożytecznego, to wykleili cały wrocław swymi podobiznami. Nawet przystając na światłach dociera z okoła nagabywanie "na mnie, na mnie..", gdzie tylko się spojrzy.
Reasumując, pewnie finanse znajdują się na to ze skromnych pensji kandydatów, przecież to groszowe wydatki...

...moja też to nie jest ulubiona pora roku, plakaty wiszą na drzewach długo po tym, jak liście już opadły :)

de Fresz
17-11-2010, 16:29
Generalnie secik ok, ładna sepia, bardzo klimatyczne miejsce, którego charakter w miarę udało się pokazać, ale mi w detalach kilka rzeczy nie leży.
1L –*nie jestem zwolennikiem prostownia wszystkiego i zawsze, ale tu by się jednak trochę przydało, tym bardziej że wizualnie prawa strona budynku zbiega się (a wręcz wali) bardziej niż lewa. Nie zaszkodziło by też więcej podłogi.
1P – myślę że bardziej centralnie byłoby lepiej, są nierówne zbiegi, okno wychodzi że nie jest centralnie na ścianie i dobrze aby to było od razu czytelne, sam kadr też jest przesunięty w lewo.
2L i 2P – minimalnie szerzej byłoby lepiej.
3L i P – brakuje podłogi.

I tak obok tematu – z którego wieku jest kościół?

Radi_wroc
17-11-2010, 16:56
Dzięki za szczegóły :) Zacznę baczniej się przyglądać i myśleć nad nimi.

Kościół jest z przełomu XIX i XX wieku, wzniesiony z inicjatywy Gustava Birona von Curland w celu upamiętnienia jego zmarłego przedwcześnie syna.
O ile pogoda dopisze, mam zamiar w ten weekend następne opuszczone miejsce odwiedzić :D.

Radi_wroc
18-11-2010, 02:06
A jak widzi sie taka wersja ?

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/11/4ab827900a63d0e6-1.jpg
źródło (www.fotosik.pl)