Zobacz pełną wersję : Ranking Chip
Niestety nie posiadam żadnego z wymienionych więc trudno jest interpretować ten ranking, czy D7000 jest rzeczywiście lepsze od D3s itp, pozdrawiam.
http://www.chip.pl/ranking/foto-video/lustrzanki-cyfrowe
Sponsorem dzisiejszego rankingu jest literka N.
W tych rankingach duże znaczenie ma stosunek jakości/możliwości do ceny. Czy D7000 jest naprawdę droższy od D300s?
EDIT:
E, nie... Ja tego porównania nie kumam trochę... D7000 w kategorii "jakość obrazu" uzyskał lepszy wynik, niż D3x... Panowie fotografowie studyjni... Pewnie Wam teraz gula konkretna skacze... Pokupowaliście puchy za 20 koła, a tu teraz pyk, okazuje się, że byście mieli 4 sztuki D7000 za te pieniądze. ;-)
EDIT 2:
A w tym teście taki D700 to w ogóle już zdjęć nie robi...
Biorac pod uwage ostatnie wydarzenia, czasopismo Chip stracilo bardzo duzo w moich oczach. Rzeklbym nawet dosadniej...
mibartek
15-11-2010, 17:18
W tych rankingach duże znaczenie ma stosunek jakości/możliwości do ceny.
jak się da żeby samą jakością obrazka sortowało to i tak D7000 jest wyżej niż D3s i D3X :P Tylko 5D MkII go wyprzedza ;-)
ThomasVoland
15-11-2010, 17:21
Rankingi sprzętu komputerowego w Chipie to żart. Chip ma fatalną opinię, lubią pisać głupoty więc raczej nikt mający pojęcie o kompach tego nie czyta, chyba że żeby się pośmiać. Wątpię żeby ze sprzętem fotograficznym było inaczej.
jak się da żeby samą jakością obrazka sortowało to i tak D7000 jest wyżej niż D3s i D3X :P Tylko 5D MkII go wyprzedza ;-)Tak, tak, też to zauważyłem i dodałem edita do swojego posta, ale mnie wyprzedziłeś. ;-)
Biorac pod uwage ostatnie wydarzenia, czasopismo Chip stracilo bardzo duzo w moich oczach. Rzeklbym nawet dosadniej...Jakie wydarzenia? Coś przegapiłem?
DonArturo
15-11-2010, 18:06
ciekaw jestem kto i w jaki sposób przeprowadził testy
I nawet w ocenie Power jako jedyny dostał setkę, nic czas sprzedać klamota i się na d7000 przesiąść
Może wypowie się ktoś obiektywny kto posiada te puszki, wiem że na forum są takie osoby.
fotograf58
15-11-2010, 19:14
Zdaje się, że ludzikom z CHIP"a coś się w główkach pop......... !!!!!!!
Rafał_Sz
15-11-2010, 19:21
Może wypowie się ktoś obiektywny kto posiada te puszki, wiem że na forum są takie osoby.
To nie prowokacja. Nie mam FX, ale obrazek z D7000 jest bardzo, bardzo dobry. Jak na początku nienawidziłem Dk7 za klawiszologię, tak teraz moje D300 odpoczywa. To "gówienko" jeszcze ostro namiesza, zwłaszcza jak jeszcze stanieje.
Sprzedaję FF, bo cropowe D7000 daje lepszą/porównywalną jakość obrazu, a jest prawie połowę tańszy! Po co przepłacać! :mrgreen:
mibartek
15-11-2010, 20:40
Sprzedaję FF, bo cropowe D7000 daje lepszą/porównywalną jakość obrazu, a jest prawie połowę tańszy! Po co przepłacać! :mrgreen:
a masz D3 może ? - ewentualnie mogę się wymienić z Tobą 1 za 1 za D7000. Niech stracę ;-)
w sumie D700 też może być - będziesz mieć jedno "0" do lansu więcej na body :mrgreen: