Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Stara rzeźnia w Gdańsku
Może komuś podejdą
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img689.imageshack.us/img689/5237/dkk7992.jpg)
2.
źródło (http://img820.imageshack.us/img820/946/dkk7993.jpg)
3.
źródło (http://img824.imageshack.us/img824/1553/dkk8025.jpg)
Powiem tam:Jak zobaczyłem tytuł:,,Stara Rzeźnia w Gdańsku'' to się mocno podjarałem,po zobaczeniu zdjec podniecenie raczej opadło ale nie twierdzę ze zdjęcia są złe.Mimo wszystko myśle,że mogłes się lepiej spisac bo miejscówka prezentuję się fajnie.Ale jest dobrze! :) 1 najlepsza moim zdaniem :)
Pozdro.
judith_manson
14-11-2010, 12:51
Powiem tam:Jak zobaczyłem tytuł:,,Stara Rzeźnia w Gdańsku'' to się mocno podjarałem,po zobaczeniu zdjec podniecenie raczej opadło ale nie twierdzę ze zdjęcia są złe.Mimo wszystko myśle,że mogłes się lepiej spisac bo miejscówka prezentuję się fajnie.Ale jest dobrze! :) 1 najlepsza moim zdaniem :)
Pozdro.
czym mozna sie podjarac slyszac rzeznia ?
raczej malo sympatyczne miejsce na robienie zdjec.
tutaj po prostu ruina, zdjecia na mierny z plusem za ostatnie ... cos ostatnio dominuje tu trend na opustoszale miejsca.
tutaj po prostu ruina, zdjecia na mierny z plusem za ostatnie ... cos ostatnio dominuje tu trend na opustoszale miejsca.
:)
judith_manson
14-11-2010, 16:37
jedynym slowem wracaj do robienia zdjec kotom, w domu pewnie cieplej niz w rzezniach i kot pewnie sie ucieszy :)
jedynym slowem wracaj do robienia zdjec kotom, w domu pewnie cieplej niz w rzezniach i kot pewnie sie ucieszy :)
To chyba trochę niegrzeczny komentarz. :shock:
Nie widzę na tych zdjęciach niczego co by zasługiwało na tak agresywną ocenę.
No może brakuje tylko psa z czerwonymi plamami.
Wtedy byłoby prześlicznie.
Widzisz Waldku niektórzy niedorśli jeszcze do normalnej dyskusji.
Cholipa psa bym jeszcze skombinował ale z czerwonymi plamami będzie problem ;)
cos ostatnio dominuje tu trend na opustoszale miejsca.
Lepszy taki trend niz słitaśne focie... Kotkom gniotkom, NIE! :P
Kadry nie przyciagaja mojej uwagi na dluzej, nie widze nic ciekawego niestety.
Kadry nie przyciagaja mojej uwagi na dluzej, nie widze nic ciekawego niestety.
wybaczam ;), dzięki za wpis
teh_14m3
14-11-2010, 18:49
Jak zakładam to muszą być twoje najlepsze zdjęcia z tego miejsca (skoro je pokazujesz) więc zakładam również że miejsce zbyt ciekawe nie jest. Odwiedziłem twoją stronę więc wiem, że nie są to pierwsze zdjęcia które robiłeś w takich wnętrzach. Dlatego też chciałem zapytać co ma przedstawiać 1 i 2??? Jak dla mnie typowy błąd który zawsze popełnia się będąc na miejscu - brak wyboru konkretnego tematu, który później będzie dobrze wyglądał na zdjęciu (sam mam takich zdjęć dziesiątki ;)) Trójka jest jeszcze jakoś do wybronienia ale jak dla mnie znowu brakuje w niej przedstawienia w ciekawszy kompozycyjny sposób formy filarów oraz sklepienia. Nie powiem ci jak ja bym to zrobił bo po prostu mnie tam nie było ;)
A to że "trynd" taki teraz na opszuczone budynki jest to niestety prawda, przez gimnazjalistów zamykają ciekawe miejscówki czasem :(
czym mozna sie podjarac slyszac rzeznia ?
raczej malo sympatyczne miejsce na robienie zdjec.
Skoro napisałem,że się podjarałem wiec wychodzi na to,że można.To źle jak ktos robi dokumentacje starych miejsc?Kiedys tętniacych zyciem,a dziś opuszczonych?Jesli nigdy tego nie doznałas wiec nie masz pojecia o czym mówisz.Pozdrawiam.
Darek 3. zdjęcie jest wyśmienite.
1. sze nieźle podostrzyłeś.
Za to duży PLUS za obróbkę CZ/B !!!
judith_manson
14-11-2010, 21:35
kotku, nie pultaj sie tutaj. rzeznia to raczej zyciem nie tetnila...
rzeźnia tętni zyciem martwym
judith_manson
14-11-2010, 22:11
chyba tym co z niego pozostalo..
kotku, nie pultaj sie tutaj. rzeznia to raczej zyciem nie tetnila...
Ktoś w niej pracowac musiał i nie mozna powiedziec,że nic się tam nie działo.
Zawsze tak negatywnie nastawiona do ludzi?Czy tylko ja i kolega sobie na to zasłuzylismy? :D
de Fresz
15-11-2010, 16:33
Ja też po tytule spodziewałem się znacznie więcej i spotkało mnie rozczarowanie. Dla mnie tylko 3. ma jakiś klimat, można być ciutkę ją jednak podprostować.
judith_manson
15-11-2010, 19:39
olszi kochanie, czy ja wygladam na osobe negatywnie nastawiona do ludzi ? po prostu nie rozumiem ekscytacji tematem rzezni. moze jest w tym cos, ja po prostu nie kumam....
kazde opustoszale miejsce ma cos w sobie, oczami wyobrazni poszukujemy obrazow przeszlosci, wpadamy w zadume ktorej czasami towarzyszy te dziwne uczucie smutku i refleksji ... cos w stylu 'memories' within temptation..
ale co moze byc przyjemnego w odtwarzaniu obrazow smierci ?- swini na hakach, zabitych kur, owiec, bydla ?....
to jest po prostu niezbyt estetyczne, nieprzyjemne emocjonalnie a wrecz odstreczajace...
rozne mamy gusta.
nie krytykuje cie za twoje odczucia ale zadaje otwarte pytanie co cie w tym temacie eksytuje ?
olszi kochanie, czy ja wygladam na osobe negatywnie nastawiona do ludzi ? po prostu nie rozumiem ekscytacji tematem rzezni. moze jest w tym cos, ja po prostu nie kumam....
kazde opustoszale miejsce ma cos w sobie, oczami wyobrazni poszukujemy obrazow przeszlosci, wpadamy w zadume ktorej czasami towarzyszy te dziwne uczucie smutku i refleksji ... cos w stylu 'memories' within temptation..
ale co moze byc przyjemnego w odtwarzaniu obrazow smierci ?- swini na hakach, zabitych kur, owiec, bydla ?....
to jest po prostu niezbyt estetyczne, nieprzyjemne emocjonalnie a wrecz odstreczajace...
rozne mamy gusta.
nie krytykuje cie za twoje odczucia ale zadaje otwarte pytanie co cie w tym temacie eksytuje ?
A oglądalas skarbie film ,,Teksanska masakra pila piłą mechaniczną''? :D Klimat filmu zarąbiscie mi się podobal,a tam była własnie stara rzeźnia,i może tak podświadomie sobie to połączylem :P
chróściel
17-11-2010, 22:59
Darek, a nie masz trójki z przykucu, że tak to nazwę?
W sensie nazewnictwem chciałem do rzeźni nawiązać :D.
1 i 2 mi się nie podoba, ale 3-czka całkiem si jest, na moje ;).