PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Cowgirl

morzon
13-11-2010, 20:46
Witam,

tym razem nie plener, czyli dość egzotycznie jak na mnie. Zdjęcia zrobione zupełnie spontanicznie, w czasie całkowicie innej "klimatycznie" sesji. Pewnie wygląda jakby zbyt mało kontrastu było, ale przygotowane pod jasne tło (jak komuś się nie chce przełączać skórki to na blogu domyślnie jest biało). Zapraszam:

1.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://overlay.no-ip.org/s4int/kw/b1.jpg)

2.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://overlay.no-ip.org/s4int/kw/b2.jpg)

Pozdrawiam

copyman
13-11-2010, 20:49
2 najlepsza ! Tło na 1 jakoś mi nie podchodzi. Na 2 można by odrobinke modelce twarz doświetlić , ale to moje odczucie. Podoba się !

mOSAd
13-11-2010, 21:22
Taaak, na pierwszym zdecydowanie chciałoby się zastąpić to tło, drogą przez pustynię, mknącą w dal. Zachodzące słońce, kaktusy, pył przy drodze...
Dwójka bardzo dobra. Drażnią (_mnie_) dwa detale. Czarna plamka pod kciukiem (cień) i generalnie cienie wokół dłoni coś tu dziwnie wyglądają. No i oczywiście znów jakieś tło interesujące... ale to zawsze można dodać.

morzon
13-11-2010, 22:33
Taaak, na pierwszym zdecydowanie chciałoby się zastąpić to tło, drogą przez pustynię, mknącą w dal. Zachodzące słońce, kaktusy, pył przy drodze...

A całkiem czarne tło to dopiero była nuda ;) ale wiem, te zdjęcia już mnie zainspirowały do takiej sesji jak piszesz (swoją drogą to ciekawie sie zainspirować samym sobą :P). Ale to już nie w tym roku...

Dwójka bardzo dobra. Drażnią (_mnie_) dwa detale. Czarna plamka pod kciukiem (cień) i generalnie cienie wokół dłoni coś tu dziwnie wyglądają. No i oczywiście znów jakieś tło interesujące... ale to zawsze można dodać.

No to można poprawić, fakt, dzięki. A tło - no to jak wyżej :D

Mavierk
13-11-2010, 22:42
a ja zadam takie pytanie - jak modelka ma na imię? Czy to jest Karolina?
Bo nie wiem, czy mam już obsesję, czy nie :D

Shaiith
13-11-2010, 22:45
2 wymiata.

morzon
13-11-2010, 22:50

A zajrzyj na bloga ;) tak swoją drogą to faktycznie jakoś też mam upodobanie do Karolin :mrgreen:

monikowska
13-11-2010, 23:19
widziałam na blogu, tam 2 wydała mi się nieco nie ostra, tutaj jest super.

dla mnie 1 jest o wiele ciekawsza, mimika, walizka, więcej się dzieje, tło do wymiany...ale to taki drobiazg :)

zazdroszczę modelki...ukradłabym Ci ją z chęcią...ale nie wiem czy by chciała :(

morzon
13-11-2010, 23:28
widziałam na blogu, tam 2 wydała mi się nieco nie ostra, tutaj jest super.

Kurde, jak zawsze piszę, żeby klikać i oglądać powiększone to tym razem zapomniałem... no coś ten blogger skaluje dość kijowo foty, a z kolei szkoda mi takie calkowite miniaturki wrzucać.
Dzięki i pozdrawiam ;)

YANOSZ
14-11-2010, 00:12
Dwója jest świetna, az prosi sie o plakat :D

magdao
14-11-2010, 01:03
Dla mnie 1. Świetna faktura na tej skrzyni.

verus
14-11-2010, 01:42

Już niedługo zobaczysz ją ponownie ;-)

fafniak
14-11-2010, 09:51
Fajne foty.
Ale przyczepię się do światła. Cała stylizacja jest taka że można by pokusić się o bardziej rysujące światło, co według mnie dałoby dużo lepszy efekt. Teraz to światełko jest takie niby "glamour" ;) i foty w efekcie są ładne ale za chwilę zapomnę je w zalewie podobnych zdjęć.
Wiem wiem modelka musi mieć idealna skórę a rysunek powoduje problemy, ale to wypełnienie można było o 1-2 eV ściągnąć...(przy focie nr2) a na jedynce użyć rysunku

morzon
14-11-2010, 10:11

U mnie też :P

sowart
14-11-2010, 10:44
rewelacyjna jest 2 bardzo mi się podoba

Tworas
14-11-2010, 10:57
2 jest świetne 1 w jakimś plenerze z drogą było by MEGA! ;)

Mavierk
14-11-2010, 13:48
U mnie też :P

Haaa!! :D
Kurde, przez Was mam wzór na niemalże idealną kobietę :)

Gundrum
15-11-2010, 11:05
Zdecydowanie wolę Twoje plenerowe sesje. Te zdjęcia zdobione są dobrze, ładnie, ale w plenerze bawisz się mocno perspektywą, tłem, głębią, a tu tego brakuje. 1 powinna być na peronie na prerii, Karolina (w innych butach koniecznie) czeka na American Express...

Poza tym wszystkim dobra robota Twoja i modelki. Bardzo podoba mi się zaczepna jedynka. Na 2 zbyt mocno podkreśliłeś światłem nos.