PDA

Zobacz pełną wersję : Rime Lite Grand Softbox

blackfox_fm
13-11-2010, 14:24
jak w temacie czy któryś z panów miał okaze przetestować, dotknąć itp :) http://www.rimelite.com/en/grandsoftbox
jest to dla odmiany Koreańska firma, jak narazie jeden przedstawiciel w Polsce, wystawiali sie na Photokina kilka razy ale w necie niema rzadnych informacji na temat jakośći wykonania i ogólnie opini uzytkowników, a cena jest stosunkowo konkurencyjna jak za tej wielkosci produkt

mishieck
14-11-2010, 09:35
W Polsce dużo ich sprzętu sprzedawane jest pod markę FOMEI.

maniek750
19-12-2010, 20:29
Ostatnio takze sie nim interesuje tz. Rime Lite Grand Softbox ale znikoma ilosc uzytkownikow je ma albo nie chca sie wypowiadac na ich temat ;)

conik
19-12-2010, 21:35
spokojnie brac....koreanczycy robia dobry i niezawodny sprzet....sam od lat uzywam aurory i jeszcze nigdy mnie nie zawiodly....rimelite to podobna firma i jakosciowo i asotrymentowo

Campsis
20-12-2010, 09:12
Ja także zwróciłem uwagę na ten sprzęt i mam nieco wątpliwości:
- softboxy są bardzo płytkie, np 140x200x54 cm (dane z katalogu), jak w takim razie będzie z równym oświetleniem całej powierzchni?
- grand softbox to taka duża, paraboliczna parasolka, idea tego typu sprzętu polega na tym że lampa świeci z przodu a Rime Lite jakby nie rozumiał idei i montuje lampę z tyły jak w zwykłym soft boxie,

Sprzedawca tego sprzętu jest z Wrocławia, może ktoś z zainteresowanych obejrzy i przetestuje sprzęt?
Dołączam link do katalogu pdf: http://www.hdace.com/catalog/rimelitecatalog.pdf

maniek750
20-12-2010, 14:19
....
- grand softbox to taka duża, paraboliczna parasolka, idea tego typu sprzętu polega na tym że lampa świeci z przodu a Rime Lite jakby nie rozumiał idei i montuje lampę z tyły jak w zwykłym soft boxie

Tez zwrocilem uwage na ten fakt i dlatego gleboko sie zastanawiam nad nim ;)

oldarcher
21-12-2010, 19:49
Prawde powiedziawszy przeróbka tak żeby lampa błyskała do środka nie należy do najtrudniejszych a tym bardziej szczególnie kosztownych.

The Structorr
21-12-2010, 20:39
- grand softbox to taka duża, paraboliczna parasolka, idea tego typu sprzętu polega na tym że lampa świeci z przodu a Rime Lite jakby nie rozumiał idei i montuje lampę z tyły jak w zwykłym soft boxie,
]

bo to softbox a nie parasolka i pewnie dlatego na wewnętrznym dyfuzorze ma w centrum coś na kształt deflektora. Wygląda to trochę jak gigantyczny beauty dish. Może być ciekawe, szkoda że nie dali sampli na stronie :(

blackfox_fm
21-12-2010, 22:45
zaryzykowalem i kupilem:P no i jestem wsumie mile zaskoczony jakościa wykonania, narazie tylko kilka sesji było na próbe ale uważam że zakup by dobry:)

The Structorr
21-12-2010, 23:31
A możesz wrzucić jakieś przykładowe fotki? Bardzo ciekawy jestem jak to świeci...

marszull
21-12-2010, 23:45
Tez jestem ciekaw.
I zdjec i wiecej szczegolow technicznych, oraz tego gdzie kupiles i za jaka cene ;)
Moze jakis maly tescik?

i jeszce jedno pytanie w temacie, choc nie dotyczace rimelite ;)
czy ktos uzywal parasola sferycznego 220 cm Quantuum?

maniek750
28-01-2011, 08:11
zaryzykowalem i kupilem:P no i jestem wsumie mile zaskoczony jakościa wykonania, narazie tylko kilka sesji było na próbe ale uważam że zakup by dobry:)

Wrzuć jakieś foty z wykorzystaniem tego wynalazku ;) Jestem bardzo ciekaw jak to świeci :D I jak masz to jakies foto z backstage'u ;)

mizerek
30-09-2011, 09:59
i jak? ktoś ma tego grand softboxa? Widziałem że w TOP MODEL mają :P