Zobacz pełną wersję : fotel
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/images/62288475624584340639.jpg)
Marcin Borkowski
12-11-2010, 23:23
ciekawe :)
Dziwne, ale takie zdjęcie przechodzą bez większego ech. Bardzo syntetyczne i dojrzałe zdjęcie w formie - b.dobre.
pozdrawiam
Mariusz
a dla mnie "większe ech" - nie wiem dlaczego ale lubię takie klimaty, fajne
Ladnie skomponowane swiatlo. Zdjecie zbyt dojrzale i syntetyczne, dlatego przechodzi bez wiekszego ech ;)
Bardzo syntetycznie obcięty fotel.I jaka dojrzała w formie ściana.
jacoslavgth
07-12-2010, 12:30
bardzo dojrzałe w formie, widzać u autora zainteresowaniem percepcją konstentacyjną w rozumieniu parafrazowym, widać też wieloletnie doswiadczenie i szukanie formy absolutnej na pograniczu estetyki kaustycznej i fantomizacji koloidalnej, doskonała wręcz forma wyrazu za pomocą aparatu.
Ludzie co wy piszecie...
bardzo dojrzałe w formie, widzać u autora zainteresowaniem percepcją konstentacyjną w rozumieniu parafrazowym, widać też wieloletnie doswiadczenie i szukanie formy absolutnej na pograniczu estetyki kaustycznej i fantomizacji koloidalnej, doskonała wręcz forma wyrazu za pomocą aparatu.
Ludzie co wy piszecie...
chyba trochę "pojechałeś" ... :) chce Ci się? nie lepiej trzasnąć jakąś chałturkę? :)
jacoslavgth
09-12-2010, 15:11
chyba trochę "pojechałeś" ... :) chce Ci się? nie lepiej trzasnąć jakąś chałturkę? :)
ja nie robie "chałturek", komentarz powinien byc adekwatny do zawartości zdjęcia, tutaj ta zawartośc moim zdaniem jest mało ciekawa, nie zatrzymuje mnie to zdjęcie, jest mało ekspresyjne,nie niesie za soba zadnych konkretnych treści
ja nie robie "chałturek", komentarz powinien byc adekwatny do zawartości zdjęcia, tutaj ta zawartośc moim zdaniem jest mało ciekawa, nie zatrzymuje mnie to zdjęcie, jest mało ekspresyjne,nie niesie za soba zadnych konkretnych treści
fakt, konkretna treść to jest 1000 za ślubniaka :) co do ekspresji .... martwa natura i ekspresja ? hallo !
mnie ta rozmowa też nie zatrzymuje ... z całym szacunkiemm dla Ciebie i bez urazy
jacoslavgth
11-12-2010, 21:56
fakt, konkretna treść to jest 1000 za ślubniaka :) co do ekspresji .... martwa natura i ekspresja ? hallo !
mnie ta rozmowa też nie zatrzymuje ... z całym szacunkiemm dla Ciebie i bez urazy
1000? o co ci chodzi?, widzisz tak się składa ze martwa natura nie musi byc statyczna, dynamika moze wynikac z wielu czynników: doborze kolorów, zestawieniu kontrastowych barw, ułożenia kompozycji z widoczną dominantą, zawahanie środka ciężkości kompozycji, zamrożenie ruchu np. kropli wody, rozchlapującej się wody lub innych cieczy - to także jest martwa natura, bez względy czy stoi w miejscu czy wprawiona została w ruch, twoja definicja i pojęcie ekspresji ogranicza się do dyskusjo o czymś o czym nie masz pojęcia, to jest wątek o zdjęciu a nie twoje wywody i zaczepki w stosunku do innych, podoba ci się to zdjęcie - ok - do mnei nie przemawia, a ty irytujesz mnie swoją postawą.
no fajnie się rozkręca.. :)
dalej Panowie napierd...cie się po całości.. to jest przecież tylko ********* zdjęcie a tyle gadacie jakbyście się z zenitem urodzili i encyklopedie zamiast pierwszych mlecznych posiłków konsumowali.
Po raz któryś powtarzam, że jak sie komuś nie podoba to niech sie lepiej nie odzywa - po co niszczyć klawiaturę ?
Macie konstruktywne uwagi poparte swoim doświadczeniem i swoim całkiem niezlym portfolio fotograficznym - na prawde bardzo chętnie wysłucham i jeśli "dojrzeję" do tego to zastosuję się w przyszłości do tych porad.
pozdrawiam fachowców
...
Po raz któryś powtarzam, że jak sie komuś nie podoba to niech sie lepiej nie odzywa - po co niszczyć klawiaturę ?
...
O, i to rozumiem.
Bez zbędnych ogródek, owijania w bawełnę, fałszywej skromnosci, szczypania się...
Po całości, jak to mówią...
Marian K
21-12-2010, 23:57
To ja już nie wiem, ma mi się podobać czy nie.
jacoslavgth
25-12-2010, 01:20
widze ze autor się oburzył ze komus moze sie nie podobac, chcesz zobaczyc moje folio - wejdz i oceń, a jak nie podoba się to jak ktoś ocenia twoje zdjęcia to nie musisz umieszczać ich na forum, nikogo nie obraziłem - wyraziłem swoją subiektywną konstruktywną ocenę - ot co...
widze ze autor się oburzył ze komus moze sie nie podobac....
może Tobie się tak wydaje, w rzeczywistości jest inaczej:)
Jak dla Mnie to zdjęcie bardzo dobre- wiem wiem- jestem amatorem.
pozdrawiam autora
...proponuję autorowi zgłoszenie zdjęcia do aktualnego konkursu na "szerokim kadrze".