Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Stojaki na fasolę
Dedykuję weteranom. ;)
http://wpk.eltrakon.pl/L1007514%20Stojaki%20na%20fasole.jpg
źródło (http://wpk.eltrakon.pl/L1007514%20Stojaki%20na%20fasole.jpg)
krzysztofz24
12-11-2010, 23:16
Pamietam jak zaczynales na forum od zdjecia "Stojak na fasole" :-) i chyba jeszcze druga czesc byla, co tu sie dzialo;-).
Co do zdjecia, to jakos do mnie nie trafia, ot stojaki i tyle. Ale sama GO fajna, konwersja BW tez spoko, podoba mi sie ta jasnosc w centrum...temat, no hmm;-)
Juz ci kiedys pisalem ze ja wole twoje zdjecia z przymknieta przyslona;-) i jak cos sie dzieje w kadrze...(I pisze teraz calkiem powaznie, dobrze jak jeszcze gdzies tam w kadrze pojawi sie twoj pies szkolony do pozowania:-)).
maniak666
12-11-2010, 23:20
dobrze jak jeszcze gdzies tam w kadrze pojawi sie twoj pies szkolony do pozowania:-)).
Eee tam-szkolony. Figa tak po prostu ma:p
Pamietam jak zaczynales na forum od zdjecia "Stojak na fasole" :-) i chyba jeszcze druga czesc byla, co tu sie dzialo;-).
Co do zdjecia, to jakos do mnie nie trafia, ot stojaki i tyle. Ale sama GO fajna, konwersja BW tez spoko, podoba mi sie ta jasnosc w centrum...temat, no hmm;-)
Juz ci kiedys pisalem ze ja wole twoje zdjecia z przymknieta przyslona;-) i jak cos sie dzieje w kadrze...(I pisze teraz calkiem powaznie, dobrze jak jeszcze gdzies tam w kadrze pojawi sie twoj pies szkolony do pozowania:-)).
Dzięki - wiedziałem, że Ty będziesz pamiętał. :)
Ale mój pies (a ściślej moja bernardyno-wyżlica) działa na niektórych jak czerwona szmata na buhaja. ;)
Eee tam-szkolony. Figa tak po prostu ma:p
Czasmi muszę ją wypraszać z kadru. :D
maniak666
12-11-2010, 23:26
[quote=wpkx;215210
Ale mój pies (a ściślej moja bernardyno-wyżlica) działa na niektórych jak czerwona szmata na buhaja[/quote]
Chyba muszę podejrzec wcześniejsze wątki z Figą. Bo uściślenie wydaję mi się sporym nadużyciem:p
Zdecydowanie wolę Twój kolor. Tutaj BW wyszło Ci trochę szare. Brakuje mi nieco jadu. Może dlatego że ja lubię jadowite BW ;)
Chyba muszę podejrzec wcześniejsze wątki z Figą. Bo uściślenie wydaję mi się sporym nadużyciem:p
Hmmm... Niezły offtopic...
Ale skoro już, to czemu nadużycie, w dodatku z jęzorem na końcu? ;)
Zdecydowanie wolę Twój kolor. Tutaj BW wyszło Ci trochę szare. Brakuje mi nieco jadu. Może dlatego że ja lubię jadowite BW ;)
Czasami mam przesyt kontrastu. ;)
Nikonozaur
12-11-2010, 23:55
Fajne, takie słoneczne BW, ciągle czymś zaskakujesz, wchodzę w to. ;)
Ja też jestem na tak, tylko przeszkadza mi "zbyt oczywista" winieta...
borregaard
13-11-2010, 00:13
Konwersja bladawa,przymulona...chociaż czytelna.:)
Pamietam jak zaczynales na forum od zdjecia "Stojak na fasole" :-) i chyba jeszcze druga czesc byla, co tu sie dzialo;-)..
To były można powiedzieć "trudne początki" , ale raczej dla komentujących. Trudno było się co niektórym odnaleźć w trochę innej fotografii .... mniej mętnej bym napisał :)
Ja po prostu nie mogę się czasami napatrzeć na rodzaj światła na Twoich fotografiach. A może inaczej - na sposób jego przedstawienia przez Ciebie. Cholernie mi się podoba.
Kadrowałbym może lekko w lewo.
Ciepła konwersja bardzo mi odpowiada.
Nie uważam, żeby to zdjęcie miało za mało kontrastu.
I jeszcze takie przemyśliwanki mające na uwadze styczniowe stojaki ;) :
gdyby te stojaki stały w wodzie, dodam rozmytej wodzie i światło tak pięknie na nie padało jak tu, to tak mniemam, że byłoby to kolejne zdjęcie z cyklu patyki w mleku, ale .... NIKT by się nie dziwił. Natomiast jak te patyki stoją na trawie .... ooooo .... to już jest nieładnie, niezgodnie z tzw. tryndem :)
Bardzo podoba mi się to zdjęcie.
http://forum.nikoniarze.pl/showpost.php?p=2155261&postcount=10