Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Taki tam wschodzik z malym przepalem:-).
krzysztofz24
12-11-2010, 16:44
Witam, niedawno poczynione. Ogolnie z grubsza zblizone do tego co bylo na miejscu.
Ciekaw jestem czy przetrawicie te przepaly ;-), chcialem zeby swiecilo. Jak nie, to smialo pisac, ja sie nie obraze:-).
Mnie samego troche drazni pewien brak szczegolow na podlodze, ale to juz moj blad ktory popelnilem na miejscu niepotrzebnie dajac ostrosc na drzewko...no ale fajnie wg mnie zaswiecilo na niebie i dlatego pokazuje.
Wszelkie wpisy jak zawsze mile widziane, zapraszam.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img580.imageshack.us/img580/2484/dsc4894edytowany1kopiae.jpg)
Nikonozaur
12-11-2010, 16:58
Nie jest źle, taki prosty, "wschodowy" kadr. ;)
Mi się podoba jak jest. Ciachnął bym tylko tą gałąź, która ni to wisi na drzewie, ni wyrasta z trawy.
avenarius
12-11-2010, 17:40
A przepału prawie nie ma. Tzn. zdarzały się tutaj o wiele większe.
Bardzo ładny obrazek Ci wyszedł Krzysztofie :)
I to z takimi wielkimi przepałami :shock::shock::shock:;).
Na podłodze faktycznie lekka papka wyszła, ale tu klimat jest najważniejszy.
Bo niezaprzeczalnie jest go pod dostatkiem w tym kadrze :).
"Cos" mi mowi, ze drzewko jest zbyt blisko lewej krawedzi, a to za sprawa dosc duzej przestrzeni z prawej ;)
Ale to moze zwykle czepialstwo z mojej strony?
Ladny moment uchwyciles - przyznaje :)
Mi się podoba jak jest. Ciachnął bym tylko tą gałąź, która ni to wisi na drzewie, ni wyrasta z trawy.
ja tez bym ja usunął, a fotografia moze się podobać, z klimatem :)
jacekz40
12-11-2010, 20:40
Bardzo fajny obrazek, podoba się :)
Przede wszystkim ciekawie pokazałeś klimat poranka ...podoba się
Bartekkw
12-11-2010, 21:37
Bardzo fajne kolorki widzę i całkiem sympatyczny kadr
No fakt, przyjemne w odbiorze :-) czy do wyprodukowania tego kadru użyłeś jakichś filtrów?
krzysztofz24
12-11-2010, 22:16
No fakt, przyjemne w odbiorze :-) czy do wyprodukowania tego kadru użyłeś jakichś filtrów?
Nie, naswietlalem na swiatla z wlaczona kontrola przepalen( troche migalo na sloncu i w jednym miejscu na niebie).
Potem w ACR pedzlem korekty wyciagnalem dol o 2.2 EV, no i troche przygasilem w okolicach slonca i jeszcze delikatnie +0.25 EV lewa strone kadru lacznie z drzewkiem bo bylo tam troche ciemniej.
A w PS delikatnie podkolorowalem slonce i te pare miejsc gdzie bylo 255.
maniak666
12-11-2010, 23:23
Fote fajnie się ogląda. No może z uwagami o wiszącej gałęzi. A przy okazji zapodałeś prawie tutka o gaszeniu tego typu przepałów;) Się może przydac.