Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Walka
Witam i zapraszam do wypowiedzi na temat zamieszczonego kadru.Coś mi się wydaje że słabo jakościowo mi to wyszło,oczywiście nie samo tylko ja tak uczyniłem.Ale poddaję to waszej ocenie.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img831.imageshack.us/img831/3362/walka1e.jpg)
Dziękuję.
laughterafter
09-11-2010, 20:59
Ciekawe czemu nikt nic nie napisał. Mi się podoba. Ładne niebo w tym momencie było, ciekawe. Bo to zwykle moment trwa :( Ładnie w tej wodzie odbijało się światełko, faaajowy moment.
Trudno do czegoś się przyczepić,a jakoś na mnie akurat słabo działa.Może tonacja jest taka...mało żywa?To bardzo zgeometryzowana kompozycja i chyba bym przyciął trochę dołu,jakąś 1/8 wysokosci.
DonArturo
09-11-2010, 21:30
Trudno do czegoś się przyczepić,a jakoś na mnie akurat słabo działa.Może tonacja jest taka...mało żywa?To bardzo zgeometryzowana kompozycja i chyba bym przyciął trochę dołu,jakąś 1/8 wysokosci.
zgadzam się, ta dolna część nic nie wnosi, a przeszkadza
To bardzo zgeometryzowana kompozycja i chyba bym przyciął trochę dołu,jakąś 1/8 wysokosci.
Celowo niczego nie obcinałem ponieważ:
1.PG pomniejsza trochę wrażenie symetrii
2.LD zostawiłem ze względu na to że walka toczy się nie tylko na niebie ale również w wodzie
Tak to widziałem i tak wam to przedstawiłem.
Tak też przypuszczałem,ale dla równowagi geometrycznej było by lepiej lekko przyciąć dół.Tak mi się wydaje.Nic tej "walce" nie ubędzie a geometria zyska.Trzeba by też sprawdzić jak na odbiór wpłynęłaby dobrze dobrana ramka,bo teraz dół zlewa się z czarnym tłem i nie ma wyraźnego zakończenia-stąd może się brać wrażenie nierównowagi.
Tak też przypuszczałem,ale dla równowagi geometrycznej było by lepiej lekko przyciąć dół.Tak mi się wydaje.Nic tej "walce" nie ubędzie a geometria zyska.Trzeba by też sprawdzić jak na odbiór wpłynęłaby dobrze dobrana ramka,bo teraz dół zlewa się z czarnym tłem i nie ma wyraźnego zakończenia-stąd może się brać wrażenie nierównowagi.
Z tą ramką muszę poćwiczyć,dziękuję za zainteresowanie.
A ja jestem na nie, to zdjecie jest o niczym i nic nie wnosi.....wyglada jak fota zrobiona tematem zielonym.....sorki nic wczesniej nie pisalem, bo myslalem, ze przejdzie bokiem i unikniesz nieprzyjemnosci.....
A ja jestem na nie, to zdjecie jest o niczym i nic nie wnosi.....wyglada jak fota zrobiona tematem zielonym.....sorki nic wczesniej nie pisalem, bo myslalem, ze przejdzie bokiem i unikniesz nieprzyjemnosci.....
Nie masz za co przepraszać.Wyraziłeś swoje zdanie i o to właśnie mi chodzi.Z drugą częścią twojej wypowiedzi jestem gotowy zgodzić się,ale z pierwszą nie.A poza tym tak wyrażona przez ciebie opinia na pewno nie sprawi nikomu nieprzyjemności.Dzięki za zainteresowanie i zapraszam częściej.